ΣΙΝΕ

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

ΟΦΗ - ΠΑΟΚ 3-1 [βίντεο]

«Κηδεία» για τον ΠΑΟΚ στην Κρήτη και αποδοκιμασίες από τους οπαδούς του Δικεφάλου
Bαριά άρρωστος είναι ο ΠΑΟΚ και...
αυτό αποδείχθηκε περίτρανα στο Ηράκλειο καθώς ο μέχρι σήμερα διεκδικητής του τίτλου διασύρθηκε από τον ΟΦΗ των χιλίων προβλημάτων και των νεαρών παιδικών με 3-1. 

Ο «Δικέφαλος» πραγματικά τραγικός, ξεπερνώντας ακόμη και τις κάκιστες εμφανίσεις του...

τελευταίου διμήνου, έχασε την γη κάτω από τα πόδια του από έναν παθιασμένο ΟΦΗ.

«Νεκρός» αμυντικά με τον Τζορτζ να κάνει πάρτι απέναντι στον τραγικό Κατσικά, τον ανέτοιμο Κόστα και τον εκτός κλίματος Γλύκο (στην πρώτη εμφάνισή του μετά από 1,5 μήνα) και χωρίς κανένα πλάνο επιθετικά με τον Περέιρα μόνο να προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ και απλά ανήμπορος βίωσε τον εφιάλτη του σε όλο το υπόλοιπο διάστημα.

Μεγάλες ευθύνες στο κοουτσάρισμα του Άγγελου, αλλά κυρίως στο γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει μείνει από δυνάμεις και άριστο στήσιμο από τον Αναστόπουλο που αποθεώθηκε από τον κόσμο.
Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: "Θ. Βαρδινογιάννης"
ΟΦΗ: Λόρια, Δαμιανάκης, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης (90' Μανιδάκης), Τζορτζ (73' Μαραθιανός), Κάλαιτζιτς, Λαμπρόπουλος, Ροβίθης (66' Μερεμπασβίλι), Μπολάκης, Φαζός, Μακρής
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κατσικάς, Ρικάρντο Κόστα, Σκόνδρας, Κωνσταντινίδης (59' Κίτσιου), Μαντούρο (45'+1' Τζανδάρης), Νομπόα, Γκολάσα (82' Κουλούρης), Περέιρα, Μακ και Παπαδόπουλος
Γκολ: 11' Τζορτζ, 34' (πεν.) Λαμπρόπουλος, 52' Παπαδόπουλος, 82' Κουτσιανικούλης
Κάρτες: 33' Κόστα, 44' Ροβίθης, 48' Τζανδάρης, 56' Μονιάκης, 83' Κουτσιανικούλης
Διαιτητής: Γ. Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Μπήκε δυνατά...
Σε αντίθεση με τα τελευταία παιχνίδια που έδωσε ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο "Γεντί Κουλέ" δείχνοντας πως θέλει να καθαρίσει το ματς από νωρίς. Μάλιστα μέχρι το 6' είχε ήδη δύο φάσεις μπροστά στην εστία του Λόρια, αλλά και στις δύο τα τελειώματα των φάσεων από τον Ρόμπερτ Μακ δεν ήταν αυτά που έπρεπε. Αντίθετα, ο ΟΦΗ προσπαθούσε με διπλή ζώνη άμυνας να κλείσει τους χώρους και να δυσκολέψει την ζωή των επιθετικών του ΠΑΟΚ.
Στο 9' ο "Δικέφαλος" έχασε ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία με τον Γκολάσα, του οποίου του σουτ απέκρουσε εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας των Κρητικών. Αυτή ήταν η τρίτη τελική προσπάθεια των φιλοξενούμενων στο πρώτο δεκάλεπτο.
Γκολ ο ΟΦΗ!
Αν και ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έχασε τις ευκαιρίες, ο ΟΦΗ ήταν αυτός που κατάφερε στην πρώτη του επίθεση να βάλει το γκολ. Στο 11΄ ο Κουτσιανικούλης έκανε βαθιά μπαλιά στον Τζορτζ, ο Γλύκος έκανε τραγική έξοδο, εξέθεσε τον Κατσικά, ο επιθετικός του ΟΦΗ εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία των παικτών του ΠΑΟΚ, πήρε την μπάλα και σε κενή στην ουσία εστία άνοιξε το σκορ.
Για ακόμη μία φορά ο ΠΑΟΚ δέχθηκε γκολ στην κόντρα και με μπαλιά στην πλάτη της άμυνάς του. Τρία λεπτά μετά το γκολ του Τζορτζ ο Κουτσιανικούλης βγήκε μόνος του απέναντι από τον Γλύκο, αλλά ο Ρικάρντο Κόστα έδωσε λύση.
Το πίστεψε ο ΟΦΗ-ναυάγιο ο ΠΑΟΚ
Μετά το 1-0 οι Κρητικοί πίστεψαν ότι μπορούν να πάρουν κάτι από τον αγώνα, παρά τα προβλήματά τους. Μάλιστα, στο 23' έχασαν ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία με τον Βασίλη Κουτσιανικούλη, ο οποίος έκανε ό,τι ήθελε από τα αριστερά, εκμεταλλευόμενος... την μαύρη τρύπα που υπήρχε στην άμυνα του ΠΑΟΚ στα δεξιά! Οι παίκτες του Αναστόπουλου περίμεναν τον ΠΑΟΚ και με του έπαιρναν την μπάλα κοιτούσαν πως θα βγουν γρήγορα στην κόντρα.
Ο ΠΑΟΚ μετά το γκολ ήταν τραγικός, χωρίς αρχή και τέλος και έδειχνε για ακόμη ένα μας τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην άμυνα από την αρχή της σεζόν. Αλλά κι επιθετικά έδειχνε χαμένος με πολλές λάθος πάσες, δείγμα της νευρικότητας που υπήρχε με΄τα το γκολ του Τζορτζ.
2-0 ο ΟΦΗ!
Παίζοντας ώριμα, αλλά συγχρόνως με πίστη και δύναμη ο ΟΦΗ κατάφερε να φτάσει στο 2-0 στο 33'. Οι Κρητικοί για πολλοστή φορά βγήκαν στην κόντρα, ο Τζορτζ κέρδισε κατά κράτος τον Σκόνδρα, πήρε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή, και ο Ρικάρντο Κόστα τον ανέτρεψε πεντακάθαρα κάνοντας τραγική εκτίμηση της φάσης. Ο Κομίνης έδειξε την άσπρη βούλα και ο Λαμπρόπουλος νίκησε τον Γλύκο από τα 11 βήματα κάνοντας το 2-0 για τον ΟΦΗ.
Χαμένος...
Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε σε κανέναν σημείο του πρώτου μέρους, με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο, να μπει στο παιχνίδι. Έκανε τραγικά λάθη στην άμυνα, πλήρωσε το γεγονός ότι ο Ρικάρντο Κόστα ήταν αρκετά βαρύς, κάτι που δε φάνηκε μόνο στην φάση της ανατροπής του Τζορτζ, αλλά και σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Επιθετικά ήταν χαμένος στη μετάφραση με τον Νομπόα να είναι φανερό ότι δεν έχει μπει στην ομάδα, αφού έκαναν τραγικά λάθη σε απλές πάσες των τριών μέτρων!
ΣΟΚ με Μαντούρο
Σα να μην έφταναν όλα αυτά για τον ΠΑΟΚ ήρθε και η φάση του 43ου λεπτού με τον άσχημο τραυματισμό του Χάντβιγκες Μαντούρο. Ο Ολλανδός σε μία ανυποψίαστη φάση έπεσε άσχημα στο έδαφος και φάνηκε από την πρώτη στιγμή ότι έσπασε το χέρι του. Αυτό επιβεβαιώθηκε λίγα λεπτά αργότερα, όταν ήρθε η πληροφόρηση ότι ο Μαντούρο υπέστη κάταγμα στον αγκώνα του δεξιού του χεριού! Την θέση του άτυχου Μαντούρο, πήρε ο Φάνης Τζανδάρης στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.
Γκολ με το ξεκίνημα
Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να φτάσει στο 2-1 μόλις έξι λεπτά μετά τη σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Κωνσταντινίδης πίεσε τον Λαμπρόπουλο, από την κόντρα ευνοήθηκε ο Περέιρα, ο οποίος πάσαρε στη μικρή περιοχή του Λόρια και ο Παπαδόπουλος πέτυχε ένα εύκολο γκολ, βάζοντας στο παιχνίδι τον ΠΑΟΚ.
Τεράστια ευκαιρία με Μακ
Στο 60' ο ΠΑΟΚ έχασε τεράστια ευκαιρία να κάνει γρήγορα το 2-2 και να πάει για τη νίκη. Ο Ρόμπερτ Μακ, όμως ήταν άστοχος για ακόμη μία φορά. Ο Σλοβάκος, που δεν πατούσε καλά σήμερα, πήρε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή με ωραία ντρίμπλα, αλλά το τελείωμά του, αν και αμαρκάριστος από το ύψος του πέναλτι ήταν κακό, με τον Λόρια να μπλοκάρει την μπάλα.
Στο 62' χάθηκε ακόμη μία φάση για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έφτασε σωστά στην περιοχή του ΟΦΗ, αλλά το σουτ του Νομπόα ήταν αδύναμο με αποτέλεσμα και πάλι ο Λόρια να μπλοκάρει την μπάλα. Κρατήστε ότι μέχρι εκείνο το λεπτό, ο Γεωργιανός είχε φτάσει τις 7 (!) αποκρούσεις.
Έπεσε ο ρυθμός...
Μετά τις δύο αυτές φάσεις ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Ο ΠΑΟΚ, ωστόσο, είχε αναβάσει την απόδοσή του και ο ΟΦΗ είχε κλειστεί αρκετά στην άμυνά του. Μάλιστα, οι Κρητικοί έχασαν, λόγω τραυματισμού τον καλύτερό τους παίκτη, τον Τζόρτζ, στο 73', του οποίου την θέση πήρε ο Μαραθιανός.
Το "καθάρισε" ο Κουτσιανικούλης
Στο 82' έπεσαν οι τίτλοι τέλους στον αγώνα με τον τρίτο γκολ του ΟΦΗ. Ο Παναγιώτης Γλύκος έκανε ακόμη ένα τραγικό λάθος, πάσαρε στην ουσία σε παίκτες του ΟΦΗ, η μπάλα έφτασε στον Κουτσιανικούλης, ο οποίος δεν αστόχησε στο τετ α τετ με τον Έλληνα πορτιέρο, ο οποίος έκανε το 3-1 και ξέσπασε σε κλάματα, δείγμα του πάθους, αλλά και των δύσκολων στιγμών που περνάνε οι παίκτες της κρητικής ομάδας.
Η τελευταία φάση του αγώνα ήταν για τον ΠΑΟΚ με ένα σουτ του Νομπόα, το οποίο απέκρουσε ο εξαιρετικός σήμερα, Γκιόργκι Λόρια.
Η φάση του αγώνα
Η χαμένη ευκαιρία του Ρόμπερτ Μακ στο 60'. Ο Σλοβάκος αν και αμαρκάριστος από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε αδύναμα τον Λόρια, ο οποίος μπλόκαρε την μπάλα. Αν ο ΠΑΟΚ έκανε τότε το 2-2, ίσως η κατάληξη του αγώνα να ήταν διαφορετική. Το... ζουμί αυτών των λεπτών ήταν ότι οι Κρητικοί κατάφεραν να αποφύγουν την γρήγορη ισοφάριση και να παγώσουν το παιχνίδι.
Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης
Ο Τζορτζ έκανε πλάκα τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ και ήταν κίνδυνος θάνατος σε όλο το διάστημα που αγωνίστηκε. Έχασε ελάχιστες προσωπικές μονομαχίες
O διαιτητής
Πολύ καλός ο Κομίνης και οι βοηθοί του δεν ασχολήθηκε κανείς μαζί τους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και φυσικά δεν είχαν συμμετοχή στη διαμόρφωση του αποτελέσματος.
Μας άρεσε
Το πάθος και η αγωνιστικότητα των παικτών του ΟΦΗ, προφανώς έργο και Αναστόπουλου που κρατά όρθια μία ομάδα με τόσο προβλήματα αγωνιστικά και μη.
Δεν μας άρεσε
Σχεδόν τα πάντα από τον ΠΑΟΚ. Ο "Δικέφαλος" δεν μπορεί να τρέξει δεν μπορεί να δημιουργήσει, ενώ οι περισσότεροι παίκτες του με ελάχιστες εξαιρέσεις δεν βλέπονταν και μοιραία αποχαιρέτησαν τον τίτλο.
sport24.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: