ΣΙΝΕ

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Κύριε Τσίπρα να χαίρεστε τον μνημονιακό Πρόεδρό σας και τις 865.000 προσλήψεις του στο Δημόσιο

Η στήλη θα σεβαστεί τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο, από την εκλογή του ως πρώτου πολίτη της χώρας. Σήμερα όμως μπορώ να πώ...
μετά λόγου γνώσεως ότι ο αγλαής Πάκης ήταν η χειρότερη δυνατή επιλογή από τον κ. Τσίπρα για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πρόκειται για έναν φαύλο δεξιό πολιτικό, που το μόνο του προσόν είναι η διαχρονική και πολιτικά ιδιοτελής σύνδεσή του με το ιερατείο της οικογένειας Καραμανλή. Ο κ. Παυλόπουλος υπήρξε πάντα “υπηρέτης” των αρχών και των επιλογών του “εθνάρχη” και του ανηψιού του. Υπήρξε αυτό που με κακία ορισμένοι κύκλοι ονομάζουν η “φιλιπινέζα” της οικογένειας.

Υπήρξε όμως και ο αρχιτέκτονας του πελατειακού κράτους της Δεξιάς, οργανώνοντας και υπογράφοντας ως αρμόδιος υπουργός του κ. Κ. Καραμανλή 865.000 προσλήψεις στο Δημόσιο, σε πέντε χρόνια μεταξύ 2004 και 2009. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι προσλήψεις Παυλόπουλου αντιστοιχούσαν στο 129% των τότε απασχολούμενων στο Δημόσιο.

Αυτές τις προσλήψεις -μαζί με πολλά άλλα εγκλήματα των κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ- πληρώνουμε σήμερα, με το αβάσταχτο κόστος του κράτους που οδηγει σε δημοσιονομικά αδιέξοδα, σε μνημόνια, αλλά και σε απολύσεις εργαζομένων τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

´Ομως ο κ. Παυλόπουλος ευθύνεται προσωπικά για την καταστροφή της Αθήνας και την ανήκεστο βλάβη του εμπορικού της κέντρου το 2008 από τις “συνιστώσες” των μπαχαλάκηδων, όταν επί υπουργείας του στον τομέα της Δημόσιας Τάξης, άφησε την πρωτεύουσα ακάλυπτη και απογυμνωμένη από τη στοιχειώδη αςτυνομική ασφάλεια. Οι ταραχές έλαβαν τότε τεράστια έκταση και χαρακτηρίσθηκαν από μερίδα του Τύπου και των πολιτικών κομμάτων ακόμη και ως “εξέγερση”. Τη στιγμή που το 2008 η Αθήνα καιγόταν ολόκληρη και η Ελληνική Αστυνομία καθόταν «με τα χέρια σταυρωμένα», ήταν ο Προκόπης Παυλόπουλος εκείνος που είχε δώσει τα συγχαρητήριά του «για την αμυνόμενη ΕΛΑΣ»…

Η στάση του αυτή -που ορισμένοι τη θεωρούν προσωπική αδυναμία να αντέξει την ψυχολογική πίεση- φάνηκε καθαρά και στο γνωστό επισόδειο στον ΑΝΤ1 όταν ο βουλευτής της Χ.Α. Ηλίας Κασιδιάρης επετέθη on camera εναντιον των κ.κ. Ρένας Δούρου και Λιάνας Κανέλη, με τον Πάκη να κάθεται δίπλα ψύχραιμος και να παρακολουθεί τη βιαιότητα διατηρώντας αυστηρή ουδετερότητα ως προς τα τεκτενόμενα.

Και βέβαια ο εκλεκτός του κ. Τσίπρα υπήρξε κατ´ εξοχήν μνημονιακός υπουργός, υπερψηφίζοντας όλα τα μνημονιακά νομοσχέδια. Αλλά αυτό αποτελεί παρελθόν.

Αυτή ειναι η περίπτωση του εκλεκτού της κυβερνώσας Αριστεράς. Και θα πρέπει λογικά να ικανοποιεί τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ως μία ακόμη εθνικά υπερήφανη στάση του πρωθυπουργού. Εκτός αν θεωρούν ότι υπήρχαν αξιοπρεπέστερες επιλογές… Και για το ΣΥΡΙΖΑ και για τη χώρα.

7imeres.gr/

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: