ΣΙΝΕ

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Χιονίζει ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας! Δείτε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ τι καιρό θα κάνει σε ολόκληρη την χώρα!

Συνεχίζεται το νέο κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει όλη τη χώρα και προκαλεί προβλήματα σε στεριά και... θάλασσα!

Παρά τις προβλέψεις για άνοδο της θερμοκρασίας και

εξασθένηση των ανέμων, τα χιόνια έκαναν την επανεμφάνισή τους το βράδυ της Τετάρτης. Στην Πάρνηθα και την Πεντέλη το έχει... στρώσει και από το πρωί είναι κλειστοί οι δρόμοι από το τελεφερίκ μέχρι το Καζίνο και από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο μέχρι τη διασταύρωση του Αγίου Πέτρου. Επιπλέον, έντονη είναι η χιονόπτωση αυτή την ώρα στα βόρεια προάστια, κυρίως στην Πεντέλη, την Παλλήνη, στο Χολαργό, το Μαρούσι, τον Άγιο Στέφανο, την Κηφισιά και τη Φιλοθέη. Στην Αττική Οδό αυτή την ώρα έχει «πιάσει» χιόνι στις άκρες του δρόμου, ενώ σε αρκετές σκεπές σπιτιών αλλά και στις οροφές των αυτοκινήτων το έχει... στρώσει.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία θα συνεχιστούν οι τοπικές χιονοπτώσεις έως αύριο τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Βόρεια Κρήτη και πιθανόν τα Δωδεκάνησα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά για τη εποχή επίπεδα. Παράλληλα, έως θυελλώδεις θα πνέουν οι βόρειοι άνεμοι στα πελάγη.

Κύμα ψύχους και την Πέμπτη
Την Πέμπτη θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στην ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα, οι οποίες από το απόγευμα θα περιοριστούν στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 7 και τοπικά 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια τις πρωινές και νυχτερινές ώρες.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με χιονόνερο ή ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια. Μετά το μεσημέρι γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 07 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια και στα ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -03 έως 07 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο ή ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Μετά το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 08 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο ή ασθενείς χιονοπτώσεις που από το απόγευμα θα περιοριστούν στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο ή ασθενείς χιονοπτώσεις. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Παρασκευή
Την Παρασκευή ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος και μόνο τις πρωινές ώρες προβλέπονται τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη με ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.


toxwni.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: