ΣΙΝΕ

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Ο ορισμός της λέξης ΚΩΛΟΒΥΣΜΑ: Ποιοι πολιτικοί πέρασαν...λούφα και παραλλαγή στο στρατό;

Άστραψε και βρόντηξε ο υπουργός άμυνας κατά λουφαδόρων, που υπηρετούν στην Αθήνα, ενώ άλλοι φυλάνε σκοπιά στον Έβρο.
Σύντομα, είπε, οι μονάδες στη μεθόριο θα έχουν...
πληρότητα 100%, που σημαίνει ότι τα σύνορα της χώρας μετατίθενται από το Πεντάγωνο, το Ναύσταθμο και το ΓΕΑ, εκεί που είναι η φυσική τους θέση.

Ο υπουργός Άμυνας, ως γνήσιος ακρίτας γνωρίζει καλά τι σημαίνει να υπηρετείς στα σύνορα. Ο ίδιος υπηρέτησε στο Ναυτικό αλλά υπηρέτησε.

Τα ίδιο συνέβη και με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, όχι όμως και με τον Αντώνη Σαμαρά που υπηρέτησε ελάχιστα και σε δόσεις.

Παρουσιάστηκε στο Π.Ν τον Ιούλιο του 1976 και απολύθηκε τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου, αφού κατέβαλε 21.000 δραχμές για να εξαγοράσει τους 21 μήνες που δεν υπηρέτησε.

Επειδή όμως έκανε θητεία μόλις τριών μηνών, εκλήθη ξανά τον Απρίλιο του 1977 και υπηρέτησε για ένα εξάμηνο ακόμη, προκειμένου να συμπληρώσει το υποχρεωτικό εννεάμηνο.

Στο Ναυτικό υπηρέτησε και ο Αλέξης Τσίπρας, παρότι είχε επιλεγεί για το πεζικό. Eπί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ αντί να παρουσιαστεί το 2003 στο στρατό Ξηράς, μετατάχθηκε στο Π.Ν.Στη συνέχεια τοποθετήθηκε στη διοίκηση του ΓΕΝ, στη λεωφόρο Μεσογείων. Την άνοιξη του 2004, επειδή ήθελε να βάλει υποψηφιότητα στις εκλογές πήρε προσωρινή απόλυση με την προοπτική να επιστρέψει μετά τις εκλογές. Στο μεταξύ, η στρατιωτική θητεία είχε μειωθεί κατά 3 μήνες, οπότε εκεί που χρωστούσε 6 μήνες, υπηρέτησε τους μισούς.

Στο Ναυτικό υπηρέτησαν και δεκάδες άλλοι πολιτικοί όπως ο Μειμαράκης,ο Βουλγαράκης, ο Νικήτας Κακλαμάνης – πολλοί.

Ο Ε.Βενιζέλος παρουσιάστηκε στο στρατό Ξηράς, αλλά απαλλάχθηκε λόγω σημαντικής παχυσαρκίας και αφού κατέβαλε στο Δημόσιο 27.000 δραχμές.

Ο Κάρολος Παπούλιας εκπαιδεύτηκε σαν ανακριτής αιχμαλώτων στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Κορίνθου. Ο πατέρας του, Γρηγόρης Παπούλιας, ήταν υποστράτηγος και εύελπις της ηρωικής τάξης του 1911 και ως στρατιωτικός, επιθυμούσε να σκληραγωγήσει τον γιο του.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος μπορεί να υπήρξε ένας από τους μακροβιότερους υπουργούς άμυνας, αλλά δεν είχε υπηρετήσει ούτε μια μέρα στον στρατό.

Στις 15 Ιουλίου του 1968 είχε κηρυχθεί ανυπότακτος εξωτερικού, ενώ στις 11 Οκτωβρίου του 1972 είχε χάσει την Ελληνική ιθαγένεια. Το 1975 κατέβαλε 29.000 δραχμές και κατάφερε να εξαγοράσει 24μηνη θητεία και πεντάμηνη πρόσθετη υπηρεσία.

apodytiriakias.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: