ΣΙΝΕ

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

ΚΙΦΒ - ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Κυρία Φωτίου,
Σας κοινοποιώ την σχετική καταγγελία, την οποία έστειλε ήδη το ΚΙΦΒ στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Κουρουμπλή καθώς και στον...
υφυπουργό κοινωνικών ασφαλίσεων κ. Δ. Στρατούλη για την απαράδεκτη κατάσταση, η οποία αφορά χιλιάδες άπορους, αναφορικά με την έκδοση των βιβλιαρίων Πρόνοιας. Γνωρίζω βέβαια ότι, πρωτίστως, ο τομέας της Πρόνοιας ανήκει στην ευθύνη των αρμοδιοτήτων σας και αυτός είναι ο λόγος που σας κοινοποιώ την σχετική καταγγελία και παρακαλώ να ενεργήσετε άμεσα για να σταματήσει αυτό το εξευτελιστικό και βάρβαρο καθεστώς, το οποίο όχι μόνο αγνοεί βασικές ανάγκες, αλλά και αμφισβητεί θεμελιώδη  και κατοχυρωμένα δικαιώματα χιλιάδων άπορων συμπολιτών μας.

Ταυτόχρονα, πέραν των όσων περιλαμβάνονται, στην καταγγελία, η οποία ήδη σας έχει επισυναφθεί, έγινε γνωστό από την Αντιδήμαρχο του Δήμου Αθηναίων κ. Στρατηγάκη, αρμόδια μεταξύ των άλλων για την έκδοση και την ανανέωση των βιβλιαρίων Πρόνοιας, ότι η πολιτική της συστηματικής καθυστέρησης από τον Δήμο στην έκδοση ή την ανανέωση των βιβλιαρίων Πρόνοιας, η οποία σήμερα φθάνει από 4 έως και 6 μήνες όπως επίσης και η επιλογή  ώστε  η ισχύς των βιβλιαρίων Πρόνοιας να αρχίζει όχι από ημερομηνία κατά την οποία η υπηρεσία εκδίδει το βιβλιάριο, αλλά αντίθετα να αρχίζει από την ημερομηνία που πρωτοκολλήθηκε η αίτηση του δικαιούχου, ήταν πράξεις προσχεδιασμένες, αποτελούσαν κυβερνητική δολιότητα, η οποία μάλιστα έχει επισημοποιηθεί με την έκδοση σχετικής υπουργικής εγκυκλίου, σύμφωνα με όσα μου είπε η κ. Αντιδήμαρχος!

Με τις δολιότητες και τις καταστρατηγήσεις αυτές του νόμου, η κυβέρνηση επεδίωκε την εξοικονόμηση σημαντικών πόρων αφού με τον αχρείο αυτό τρόπο μειώνονταν οι δαπάνες για φάρμακα,  γιατρούς και νοσοκομεία για τους άπορους, από 33% έως και 45% περίπου κατ’ έτος. Σκοπός αυτής της πολιτικής εξαχρείωσης Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, που καταδίκαζε στην απελπισία και την προσβολή της αξιοπρέπειας  χιλιάδων άπορων συνανθρώπων μας, ήταν η επίτευξη των περίφημων «δημοσιονομικών πλεονασμάτων»!... « Τι νομίζετε, μου είπε η κυρία Στρατηγάκη, από το τηλέφωνο: Η κυβέρνηση διάταζε και ο Δήμος εκτελούσε»!....

Σας ζητώ να δώσετε στην δημοσιότητα την εγκύκλιο και το όνομα του ανάξιου υπουργού της συγκυβέρνησης που καθοδηγούσε την πολιτική της εξαθλίωσης των άπορων της Πρόνοιας. Να υπάρξει δημόσια καταγγελία αυτής της αθλιότητας. Να διαλύσετε τα στημένα παιχνίδια για τα «δημοσιονομικά πλεονάσματα» με θύματα τους άπορους, στα οποία συμμετέχουν συνειδητά οι Δήμοι Αθήνας και Καλλιθέας και η διευθυντοκρατία, ως όργανα της άθλιας πολιτικής του δικομματισμού.
Να σταματήσουν οι προπηλακισμοί και η σκαιή συμπεριφορά τμημάτων της διευθυντοκρατίας κατά των άπορων στην υπηρεσία έκδοσης των βιβλιαρίων. Να καταργήσετε την υπουργική απόφαση με την οποία παρατείνεται μέχρι το τέλος του 2016 η έκδοση των βιβλιάριων Πρόνοιας από τον Δήμο Αθηναίων και Καλλιθέας για λογαριασμό άλλων Δήμων. Τα βιβλιάρια Πρόνοιας να εκδίδονται ή να ανανεώνονται, από τους κατά τόπους Δήμους του Λεκανοπεδίου, μέσα σε 7-10 ημέρες. Η ισχύς των βιβλιαρίων Πρόνοιας να αρχίζει από την ημερομηνία έκδοσής τους και όχι από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Για άτομα με ηλικία πάνω από τα 60 ετών τα βιβλιάρια να ισχύουν για 4-5 χρόνια. Για ανάπηρους, των οποίων η πάθηση είναι μόνιμη, η ισχύς του βιβλιαρίου να είναι δια βίου.

Περιμένοντας τις ενέργειές σας

Με τιμή    
Δ. Σουλιώτης
Πολιτικός εξόριστος της δικτατορίας 1967-74
Υπεύθυνος του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Βύρωνα



ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: