ΣΙΝΕ

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Αποκλειστικό: Για τη «φουκαριάρα τη μάνα του» έφερε την Τρόικα ο ΓΑΠ!

Σε αποκαλύψεις-φωτιά για το παρασκήνιο του 2010, αλλά και τα ονόματα που περιλαμβάνονται στη γνωστή ως «λίστα Λαγκάρντ» των Ελλήνων και ξένων που
«φυγάδευσαν» παράνομα τεράστια ποσά στην ελβετική τράπεζα HSBC, προχωρά το πρώην στέλεχος της τράπεζας Ερβέ Φαλτσιάνι σε βιβλίο του.

Για όσους δε γνωρίζουν, ο Φαλτσιάνι είναι ο «πατέρας» της λίστας με προσωπικά δεδομένα καταθετών της HSBC, η οποία μετονομάστηκε χάριν λόγου σε λίστα Λαγκάρντ.

Στο βιβλίο του με τίτλο «Χρηματοκιβώτιο των φοροφυγάδων», αποσπάσματα του οποίου έδωσε στη δημοσιότητα η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, αναφέρεται το «ταξίδι» της λίστας Λαγκάρντ και γράφει δύο ονόματα πελατών της HSBC στη Γενεύη: Τον Εμίλιο Μποτίν της Τράπεζας Santander και τον Γιώργο Παπανδρέου!

Χαρακτηριστικά αναφέρονται τα εξής: «Στη συνέχεια, ο ίδιος προσθέτει ένα άλλο επώνυμο με σημαντικό λογαριασμό, αυτό της μητέρας του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας Γιώργου Παπανδρέου, που “είχε έναν λογαριασμό της τάξης των 500 εκατ. ευρώ”. Αυτή η λίστα των “χρυσών ανθρώπων” της HSBC -από διάφορες χώρες και για πολλά χρόνια- θα μπορούσε να αποβεί χρήσιμη, σύμφωνα με τον Φαλτσιανί, για την επιβολή των πολιτικών λιτότητας σε άλλες χώρες. Αυτό, σύμφωνα με εκείνον, είναι το λιγότερο η περίπτωση της Ελλάδας. Ο Φαλτσιανί θυμάται τον Παπανδρέου και κάνει λόγο για ΄΄πιέσεις και εκβιασμούς΄΄. Αποκαλύψεις που προορίζονται να εκραγούν λίγες ώρες πριν από το Eurogroup, το οποίο αύριο θα αποφασίσει για τη μοίρα της χώρας της οποίας ηγείται ο Αλέξης Τσίπρας». Αναφέρονται ακόμα τα εξής: «Το 2011, η καθοδήγηση των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα για τη διάσωση της Ελλάδας είχε ανατεθεί στον (σ.σ.: πρώην Πρόεδρο της Γαλλίας) Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος είχε αυτή τη λίστα και, γνωρίζοντας τα ονόματα, μπορούσε να ασκήσει πίεση στον Παπανδρέου»…

Χάχας
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: