ΣΙΝΕ

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΕΣ - ΣΠΕΣΙΑΛ & ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Ιδανικό πρωινό, λαχταριστό πρόγευμα, τέλειο συνοδευτικό! Οι λουκανικόπιτες αποτελούν αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων και αποκτούν άλλη νοστιμιά… όταν φτιάχνονται από τα χεράκια σου!
Υλικά

1 πακέτο σφολιάτα (δύο φύλλα)
4-5 λουκάνικα Φραγκφούρτης
2 κουταλιές της σούπας πελτέ
3 κούπες τριμμένη γραβιέρα
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι &πιπέρι
1 αυγό για να αλείψουμε το φύλλο

Διαδικασία
Ξεπαγώνουμε την σφολιάτα σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο με την σάλτσα και τα σοτάρουμε. 
Ρίχνουμε λίγο νεράκι, αλατάκι, τα πιπέρια μας και τα λουκάνικα που τα έχουμε πλύνει και κόψει μικρά κομματάκια. Βράζουμε μέχρι να γίνουν τα λουκάνικα. 
Προσοχή η σάλτσα δεν πρέπει να έχει πολλά υγρά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
Αλείφουμε το ταψί πολύ καλά με λάδι και απλώνουμε επάνω το ένα φύλλο της σφολιάτας. Απλώνουμε τη μισή γέμιση και την τοποθετούμε στο κέντρο και κατά μήκος του φύλλου. Διπλώνουμε σαν φραντζολίτσα. 
Ομοίως κάνουμε και το δεύτερο φύλλο. 
Χτυπάμε το αυγό και αλείφουμε πολύ καλά τις επιφάνειες της πίτας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για ¾ της ώρας στον αέρα. Τα πρώτα 5 λεπτά στους 200 βαθμούς και μετά στους 180 βαθμούς.

inrealnews
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: