ΣΙΝΕ

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Γιατί οι άντρες πιστεύουν ότι οι γυναίκες θέλουν σεξ

Το μυαλό τους είναι καλωδιωμένο έτσι ώστε να παίρνει «λάθος μηνύματα»
Είναι ένα σενάριο (είτε πραγματικό, είτε φανταστικό–κινηματογραφικό, λογοτεχνικό κ.τ.λ.) που...

«παίζει» εδώ και αιώνες ανάμεσα στους άντρες και τις γυναίκες.

«Πρωταγωνιστές» ένας άντρας και μια γυναίκα.

Ο άντρας πιστεύει ότι η γυναίκα θέλει να κάνει σεξ μαζί του… επειδή του χαμογελάει! Την ίδια ώρα, εκείνη ερμηνεύει τις κινήσεις/πράξεις/προτάσεις του ως ενδείξεις φιλίας.

Μια ομάδα επιστημόνων αναφέρουν ότι βρήκαν επιτέλους για ποιο λόγο συμβαίνουν αυτές οι… παρεξηγήσεις.

Και φυσικά, «φταίχτης» δεν είναι άλλος από τον εγκέφαλο των αρσενικών, ο οποίος έχει εξελιχθεί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να λαμβάνει τα «λάθος» μηνύματα.

Η ικανότητα ενός άντρα να αναπαράγει το είδος του έχει να κάνει με το… να αδράζει κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται μπροστά του.

Πρέπει να ξοδέψει τόσο χρήμα, όσο και χρόνο για να προσελκύσει μια γυναίκα, η οποία μπορεί τελικά και να μη θέλει να καταλήξει στο σεξ.

Όμως –για τον άντρα- το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο αν δε δοκιμάσει καθόλου το παιχνίδι αυτό, καθώς διαφορετικά δε θα έχει ευκαιρία να αναπαραχθεί.

«Τα πράγματα όμως λειτουργούν πολύ διαφορετικά στις γυναίκες» εξήγησε ο ερευνητής Mons Bendixen από το πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας της Νορβηγίας (NTNU).

Μία γυναίκα μπορεί να κάνει σεξ με αρκετούς άντρες για μικρό χρονικό διάστημα, χωρίς να παράγει καθόλου παιδιά. Επομένως, για τους άντρες είναι ένα μικρό ρίσκο, δυνητικά υψηλών ανταμοιβών το να κάνει σεξ με μια γυναίκα, όποτε του παρουσιάζεται μια ευκαιρία.

Από την άλλη, σύμφωνα με την ίδια έρευνα την οποία επικαλείται δημοσίευμα της MailOnline, το κόστος είναι δυνητικά πολύ μεγαλύτερο για μια γυναίκα, αν πιστεύει ότι ένας άντρας ενδιαφέρεται για εκείνη περισσότερο σεξουαλικά απ’ ό,τι η ίδια για εκείνον.

Ο καθηγητής Bendixon αναφέρει ότι ανάμεσα σε χιλιάδες γενεών, η ψυχολογία των γυναικών έχει εξελιχθεί έτσι ώστε να θέτει τον πήχη υψηλότερα, κάτι που σημαίνει ότι χρειάζονται πιο ξεκάθαρα σημάδια απ’ ό,τι ένας άντρας προτού αρχίσει να σκέφτεται για το σεξ.

«Παρότι αυτές οι διαδικασίες δεν είναι συνειδητές, μπορούμε εμπειρικά να μετρήσουμε τα αποτελέσματα» πρόσθεσε ο ίδιος.

Σε μια πρόσφατη έρευνα του NTNU, οι γυναίκες που συμμετείχαν δήλωσαν ότι η φιλική τους συμπεριφορά απέναντι σε κάποιον άντρα είχε παρερμηνευθεί ως σεξουαλικό ενδιαφέρον περίπου 3,5 φορές περισσότερο τον τελευταίο χρόνο κατά μέσο όρο.

Από την άλλη, και οι άντρες που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι είχαν παρερμηνεύσει τη συμπεριφορά του αντίθετου φύλου, ωστόσο σε μικρότερο ποσοστό.


medicalnews.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: