ΣΙΝΕ

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Λευκός καρχαρίας βγήκε στα ρηχά – Νεαροί τον έβγαλαν από την θάλασσα

Δεν πίστευαν στα μάτια τους χθες το απόγευμα, νεαροί βλέποντας στα ρηχά της παραλίας στην Ψάθα Μεγάρων έναν μεγάλο καρχαρία.


Χωρίς να διστάσουν μπήκαν στο νερό και από βάθος περίπου 1,5 μέτρου τράβηξαν τον καρχαρία στην παραλία, όπου τους περίμενε μια ακόμη έκπληξη.

Μόλις βγήκε το μεγάλο ψάρι έξω γέννησε τα μικρά που είχε μέσα του!!!

Ένας 18χρονος , ειδοποίησε τον θείο του , ερασιτέχνη ψαρά, ο οποίος έσπευσε στην παραλία.

Όπως είπε στο Flashnews.gr ο κ. Γιάννης Σακελλάριος, πρόκειται για έναν θηλυκό λευκό καρχαρία, βάρους 320 κιλών, ο ο οποίος είναι ένα είδος επικίνδυνο μεν, αλλά με σπάνιες εμφανίσεις στις Ελληνικές θάλασσες.

Ο καρχαρίας είχε αγκίστρια από παραγάδι στο στόμα του και όπως φαίνεται, στην προσπάθειά του να απελευθερωθεί από τα παραγάδια και ευρισκόμενος και σε κατάσταση εγκυμοσύνης, εξαντλήθηκε με αποτέλεσμα να παρασυρθεί στα ρηχά, όπου και τον βρήκαν οι νεαροί.

«Απορώ με το θάρρος τους να μπουν στην θάλασσα και να τον τραβήξουν έξω» μας είπε ο κ.Σακελλάριος, ο οποίος με γερανό ανέσυρε τον καρχαρία που θα καταλήξει στο τραπέζι καλοφαγάδων.

Ο μεγάλος λευκός καρχαρίας στην Ελλάδα

Ο λευκός καρχαρίας, είναι ένας από τα 35 είδη καρχαρία που βρίσκονται στα ελληνικά ύδατα εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Ο λευκός καρχαρίας (Carcharodon carcharias), είναι ένας εξαιρετικά μεγάλος καρχαρίας που βρίσκεται στα παράκτια νερά κοντά στην επιφάνεια σε όλους τους σημαντικούς ωκεανούς. Φθάνει σε μήκος μεγαλύτερο των 6 μέτρων και ζυγίζει μέχρι και πάνω από 2 τόνους. Είναι το μόνο είδος του γένους του Carcharodon που υπάρχει ακόμα.

Φτάνει σε ωριμότητα σε ηλικία περίπου 15 ετών και μπορεί να ζήσει πάνω από 30 χρόνια. Ο μεγάλος λευκός καρχαρίας είναι αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο γνωστό αρπακτικό ψάρι και είναι ένας από τους βασικούς εχθρούς των θαλάσσιων θηλαστικών. Έτσι τρέφεται με μια ποικιλία άλλων θαλάσσιων ζώων συμπεριλαμβανομένων των ψαριών, πτερυγιόποδων και θαλασσοπουλιών.

Ο λευκός καρχαρίας ζει στις θάλασσες μας από αρχαιοτάτων χρόνων, αλλά οι εμφανίσεις του είναι σπάνιες σε αντίθεση με άλλα είδη.

flashnews.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: