ΣΙΝΕ

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Πώς θα ρυθμίζονται τα κόκκινα δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Όλο το πλαίσιο που θα θεσμοθετήσει η κυβέρνηση για να μπορούν να ρυθμιστούν τα κόκκινα δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων αλλά και για...
την μόνιμη προστασία της κύριας κατοικίας από τους πλειστηριασμούς αποκαλύπτει με συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης.

Ο κ. Σταθάκης διαβεβαιώνει για την εφαρμογή των εξαγγελιών, δηλώνοντας παράλληλα αισιόδοξος για την θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, ο κ. Σταθάκης σημειώνει ότι επί τάπητος θα τεθούν στις διαπραγματεύσεις και ζητήματα που αφορούν στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της φοροαποφυγής από τις τριγωνικές συναλλαγές των επιχειρήσεων και της φοροδιαφυγής.

Αναφερόμενος στα κόκκινα δάνεια των νοικοκυριών που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν με τους δανειολήπτες να βρίσκονται στο όριο της φτώχειας, ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι θα γίνουν αντικείμενο διαχείρησης από δημόσιο φορέα που θα ιδρυθεί το προσεχές διάστημα. Μέσω του ίδιου φορέα θα αναδιαρθρωθούν στο σύνολό τους τα δάνεια. Έως ότου δημιουργηθεί ο νέος φορέας, θα κατατεθεί νόμος, που θα απαγορεύει τους πλειστηριασμούς.

Επιπλέον, για όσους αποδεδειγμένα δεν μπορούν να αποπληρώσουν τις δανειακές υποχρεώσεις τους θα προβλέπεται διαγραφή των χρεών τους.

Για τις υπόλοιπες περιπτώσεις θα προβλέπεται επιμήκυνση και απομείωση επιτοκίων ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του οφειλέτη.

«Θα θέσουμε κριτήρια με βάση τη συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, το μηνιαίο εισόδημα και τις τραπεζικές καταθέσεις, έτσι ώστε επί της ουσίας να κλείσουμε το οποιοδήποτε θεσμικό περιθώριο για πλειστηριασμούς» σημείωσε ο κ. Σταθάκης αναφερόμενος στην προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

Για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια ο κ. Σταθάκης εξαγγέλλει τροποποιήσεις του νόμου με ενίσχυση του εξωδικαστικού συμβιβασμού και δημιουργία νέων κανόνων διευθέτησης και ξεκαθαρίζει ότι με τις ρυθμίσεις «θα γίνεται συμψηφισμός των οφειλών προς το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ θα μπει ένα αθροιστικό όριο για τη μηνιαία δόση, το οποίο δεν θα υπερβαίνει το 40% επί των κερδών των επιχειρήσεων».

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: