ΣΙΝΕ

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ LIDL

Το Σωματείο Χειριστών <<Η ΕΝΩΣΗ>>, το Εργατοϋπαλληλικο Κέντρο Πάτρας, ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ και η Ομοσπονδία Χειριστών (Ο.Χ.Μ.Γ.Ε) καταγγέλουν την αντεργατική στάση της εργοδότριας εταιρείας LIDL Hellas & ΣΙΑ Ο.Ε εναντίον του...
Προέδρου του Σωματείου Χειριστών, συνάδελφου Βασίλη Νικολακόπουλου,η οποία παρεμποδίζει επιμελώς και επανειλημμένως την έντονη συνδικαλιστική του δράση.

Η εργοδότρια εταιρεία LIDL Hellas & ΣΙΑ Ο.Ε τεχνηέντος εμπόδιζε τη συμμετοχή του Προέδρου του Σωματείου Χειριστών, συνάδελφου Βασίλη Νικολακόπουλου στην εξεταστική επιτροπή αδειοδότησης τεχνικών επαγγελματικών και μεταποιητικών δραστηριοτήτων και επιχειρηματικών πόρων του Ν.3982/2011(ΦΕΚ 143/17-06-2011) ζητώντας τα ίδια έγγραφα από τους αρμόδιους φορείς που αφορούσαν στη νομιμοποίηση της παρουσίας του και κατ' επέκταση στη δικαιολογημένη απουσία του μετ' αποδοχών από την εργασία. Την ίδια τακτική εφάρμοσε και στην περίπτωση της απουσίας του Προέδρου ως εκλεγμένο μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας.

Ενημερώνουμε ότι τέτοιες τακτικές των εργοδοτών μας ενδυναμώνουν και μας ενώνουν στην κατεύθυνση της προάσπισης των εργασιακών μας κεκτημένων και δικαιωμάτων.

Αντιστεκόμαστε παρόλο το δυσμενές οικονομικό κλίμα και υπενθυμίζουμε ότι η τρομοκρατία τους δεν έχει καμία θέση μέσα στο εργασιακό μας περιβάλλον.

Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο στην κατεύθυνση της δικαίωσης του συν. Βασίλη Νικολακόπουλου. Έχοντας το θετικό πόρισμα-αποτέλεσμα επέμβασης του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας η τελική και οριστική απάντηση θα δοθεί άμεσα από τη Δικαιοσύνη.

ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ
Εάν η εταιρεία ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε δεν προέβη άμεσα η σε εύλογο χρόνο μετά την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ στην μονομερή αυτή περικοπή ή δεν γνωστοποίησε στον εργαζόμενο την πρόθεση της για οποιαδήποτε αλλαγή στους όρους εργασίας του, τότε οφείλει να καταβάλει την άδεια μετ' αποδοχών, όπως θα τη χορηγούσε και παλαιότερα βάσει της κηρυγμένης υποχρεωτικής από 14-09-2010 ΣΣΕ,ως όρο πλέον της συμφωνημένης ατομικής σύμβασης του εργαζόμενου. Σε κάθε περίπτωση οι δύο πλευρές μπορούν να προσφύγουν στα αρμόδια δικαστήρια.

Η Διοίκηση


http://somateioxeiristonpatras.blogspot.gr/2015/02/lidl.html
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: