ΣΙΝΕ

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Η γυναίκα που κατέκτησε τη βιομηχανία του π@ρν0 ! Βιος και πολιτεία μιας πρωταγωνίστριας ΕΡWΤΙΚΩΝ ταινιών… (φωτο)

Από πρωταγωνίστρια η Jackie James κατάφερε να γίνει το πιο hot όνομα στη βιομηχανία και να μεταπηδήσει και στις επιχειρήσεις στο συγκεκριμένο χώρο.
Είχε καταφέρει να κάνει μια...

σημαντική δεκαπενταετή καριέρα σαν στέλεχος επιχείρησης, όταν μεταπήδησε στην βιομηχανία του πορνό. Το 2011 έλαβε μήνυμα από έναν φίλο της με το λινκ μιας ερωτικής ταινίας της εταιρείας New Sensations. Η ίδια υπήρξε ανέκαθεν στην μικρή κατηγορία των γυναικών που παρακολουθούσαν πορνό ή που έστω το παραδέχονταν και το βίντεο αυτό της έδειξε το δρόμο για κάτι που ποτέ δεν είχε φανταστεί πως θα έκανε.
Οι περισσότερες γυναίκες εμπλέκονται στην πορνογραφία σαν πρωταγωνίστριες ερωτικών ταινιών, αλλά η Jackie σκόπευε να δοκιμάσει τον τελείως διαφορετικό ρόλο του συγγραφέα και σκηνοθέτη πορνό. Λίγο καιρό αργότερα η εταιρεία διεξήγαγε διαγωνισμό σεναρίου και η Jackie συμμετείχε με το “Dear Abby” το οποίο κέρδισε την πρώτη θέση. Από τότε ακολούθησαν δεκάδες ακόμη συμμετοχές σε διαγωνισμούς, επτά βραβεία και μια σαρωτική καριέρα στον χώρο της πορνογραφίας.

Η Jackie αναφέρεται ως η γυναίκα που κατέκτησε την πορνογραφία, σιχαίνεται το 50 Shades of Grey και μιλά στο LIFO.gr για την “φεμινιστική πορνογραφία”, όρο τον οποίο κατά κάποιο τρόπο βρίσκει παρεξηγημένο. Ακόμη και όταν σκηνοθετώ μια ταινία BDSM θέλω η ιστορία μου να αφορά πολύ κόσμο και όχι λίγους. Θέλω βλέποντας τις ταινίες μου, ακόμη και αυτοί που δεν εφαρμόζουν τέτοιες πρακτικές να πουν “Wow! Δεν είναι κάτι που θα έκανα και θα απολάμβανα, αλλά το κατανοώ. Όλα ξεκίνησαν σαν ένα αστείο και με κίνητρο το πείσμα μιας γυναίκας τελειομανούς. Όταν αποφάσισε να συμμετάσχει στον διαγωνισμό έψαξε και βρήκε έναν από τους διευθυντές των στούντιο και ζήτησε την συμβουλή του. “Μην γράψεις πορνό! Γράψε μια ωραία ιστορία με σεξ” της είπε. “Όταν κέρδισα τον διαγωνισμό δεν περίμενα πως τελικά θα άφηνα την επαγγελματική ασφάλεια μιας αμερικάνικης πολυεθνικής για να δουλέψω στην βιομηχανία του πορνό, αλλά η εταιρεία μου εξασφάλισε υψηλές αποδοχές και νομίζω πως για μένα ήταν και ένα κίνητρο για να εξερευνήσω την σεξουαλικότητά μου δημιουργικά. Δεν διαψεύστηκα. Σχεδόν πέντε χρόνια μετά, μπορώ να πως πως συνεργάστηκα με ανθρώπους εξαιρετικά ενδιαφέροντες και συναρπαστικούς.” αναφέρει η Jackie.

H Jackie St. James στα γυρίσματα ταινίας για την New Sensations/ Φωτό: Jeff Koga

Τα στερεότυπα, οι γυναίκες της βιομηχανίας, η οικογένεια και ο σεξισμός “Στην αρχή ήμουν αρκετά επιφυλακτική, αλλά έμεινα έκπληκτη από το πόσο φυσιολογικοί ήταν όλοι οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι στην βιομηχανία της πορνογραφίας. Οι γυναίκες δεν ήταν οι μανιακές του σεξ που νόμιζα. Δεν κυνηγούσαν τον κάμεραμαν για να κάνουν σεξ στα διαλείμματα και δεν χάιδευαν όλη την ώρα τα λαδωμένα στήθη τους. Ήταν γυναίκες δυναμικές, πνευματώδεις, αστείες και χαρισματικές. Διάβαζαν βιβλία, συζητούσαν για όσα απασχολούν κάθε άνθρωπο, έλεγαν αστεία και μιλούσαν στο τηλέφωνο με τους φίλους τους. Όσοι είναι εκτός του χώρου πιστεύουν πως οι πορνοστάρ είναι γκροτέσκοι άνθρωποι που σκέφτονται μόνο το σεξ. Η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική.Οι γυναίκες αυτές είναι μορφωμένες και γυρίζουν πορνό γιατί τους αρέσει. Υπάρχουν τόσοι πολλοί μύθοι που διαιωνίζονται από τα στερεότυπα και τόσοι πολλοί άνθρωποι που τα αποδέχονται και τα ενισχύουν ακόμη και αν ποτέ δεν έχουν γνωρίσει κάποιον επαγγελματία. Ακόμη και εγώ πίστευα πως οι άνθρωποι αυτοί είναι θύματα κακοποίησης ή εθισμένοι σε ουσίες που εξαναγκάζονται σε σεξουαλική επαφή για να κερδίσουν χρήματα. Σίγουρα θα υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις, αλλά πιστεύω πως δεν διαφέρουν ή είναι περισσότερες από τις αντίστοιχες σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους. Να είσαι σίγουρος πως αν αυτό συνέβαινε δεν θα είχα συνεχίσει ούτε λεπτό να εργάζομαι στο χώρο.

Η οικογένειά μου μισεί αυτό που κάνω. Είναι ντροπή και δεν μιλάμε ποτέ γι ‘αυτό. Όταν κέρδισα το πρώτο μου βραβείο η μητέρα μου δεν ήθελε ούτε να μιλήσω γι ‘αυτό. Ήμουν περήφανη και ενθουσιασμένη, ήθελα να το μοιραστώ με τους ανθρώπους που αγαπώ και αμέσως ήρθε η απόρριψη. Δεν μιλάμε ποτέ πια για αυτό. Τα επαγγελματικά μου είναι ένα θέμα ταμπού που δεν το ανοίγουμε ποτέ. Είναι λυπηρό να ξέρω πως τους στεναχώρησα και πως αισθάνονται ντροπή για αυτό που κάνω, αλλά εγώ πρέπει να κάνω αυτό που με κάνει ευτυχισμένη. Η οικογένειά μου μισεί αυτό που κάνω. Είναι ντροπή και δεν μιλάμε ποτέ γι ‘αυτό. Είναι λυπηρό να ξέρω πως τους στεναχώρησα, αλλά εγώ πρέπει να κάνω αυτό που με κάνει ευτυχισμένη. Δεν μπορώ να πω πως αντιμετώπισα σεξιστικές συμπεριφορές στο χώρο. Δεν υπήρξαν αξιόλογες περιπτώσεις ανδρών που να με αμφισβήτησαν και να με πολέμησαν επειδή ήμουν μια γυναίκα σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο. Για να είμαι ειλικρινής περισσότερα εμπόδια μου έβαλαν μερικές γυναίκες που δουλεύουν στο χώρο και πίσω από τις κάμερες. Έγινα στόχος για σχόλια και φήμες. Δέχτηκα bullying στο διαδίκτυο από γυναίκες που ούτε καν γνώριζα. Νομίζω πως αυτές οι συμπεριφορές πυροδοτήθηκαν από την γρήγορη επιτυχία μου στο χώρο. Κάποιοι αισθάνθηκαν απειλή και με είδαν πιο ανταγωνιστικά, αλλά δεν θέλω να δίνω βάση σε τέτοια περιστατικά. Για μένα είναι πιο σημαντικές οι φίλες που έκανα και οι άνθρωποι που με δέχτηκαν, με βοήθησαν και έδειξαν πρόθυμοι να συνεργαστούν μαζί μου.


Το φεμινιστικό πορνό και το 50 Shades of Grey Η Jackie James συνήθως περιγράφεται ως μια δυναμική φεμινίστρια που αλλάζει τη βιομηχανία του πορνό. Η ίδια το εξηγεί λίγο πιο διαφορετικά και θεωρεί πως αυτό που κάνει είναι πιο σύνθετο.

“Μεγάλωσε σε μια οικογένεια που πραγματικά ασπάζονταν την έννοια του “Girl Power”. Aκόμη θυμάμαι τον πατέρα μου που όταν ήμουν μικρό κορίτσι μου φόρεσε μια μπλούζα που έγραφε “Οτιδήποτε μπορούν να κάνουν τα αγόρια, τα κορίτσια μπορούν να το κάνουν καλύτερα.” Τα 80′s ήταν μια ενδιαφέρουσα εποχή για το γυναικείο κίνημα. Υπήρχαν έντονες συζητήσεις και η θέση της γυναίκας στα εργασιακά άρχισε να αλλάζει. Οι γυναίκες άρχισαν να διεκδικούν και να κερδίζουν εντονότερα τα δικαιώματά τους. Αυτό έγινε μέρος της κουλτούρας μου και με συνόδευε όσο μεγάλωνα. Μπορεί στη δουλειά μου το φύλο να παίζει ρόλο, αλλά για μένα το ζητούμενο είναι οι άνθρωποι και η παραγωγή υλικού που θα αγγίξει άντρες και γυναίκες. Πάντα προσπαθούσα να παρουσιάσω το σεξ όσο πιο φυσικό γίνεται, ανεξάρτητα από την πρακτική. Ακόμη και όταν σκηνοθετώ μια ταινία BDSM θέλω η ιστορία μου να αφορά πολύ κόσμο και όχι λίγους. Θέλω βλέποντας τις ταινίες μου, ακόμη και αυτοί που δεν εφαρμόζουν τέτοιες πρακτικές να πουν “Wow! Δεν είναι κάτι που θα έκανα και θα απολάμβανα, αλλά το κατανοώ.

” Υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που ακόμη και τώρα κριτικάρει ορισμένες σεξουαλικές συμπεριφορές και για μένα στόχος είναι να το πολεμήσω αυτό όσο μπορώ. Σχετικά με τις πρωταγωνίστριες μου, πιστεύω πως πάνω στη δουλειά δείχνω κατανόηση. Είμαι γυναίκα και μπορώ να καταλάβω τι είναι άβολο για μια άλλη γυναίκα και τι μπορεί να την φέρει σε δύσκολη θέση. Αυτό που θέλω είναι κυρίως να αισθάνονται άνετα και να ευχαριστιούνται όσο γίνεται περισσότερο την σκηνή. Προσπαθώ να θέσω κάποια όρια πριν το γύρισμα ώστε όλα να γίνονται πιο φυσικά και χωρίς συνεχόμενες διακοπές.”

Η πρώτη μεγάλη επιτυχία της Jackie James ήταν η “Υποταγή της Emma Marx” και γράφτηκε ως απάντηση στο βιβλίο “50 αποχρώσεις του Γκρι”, ένα βιβλίο που η Jackie πραγματικά μίσησε: “Nομίζω πως η συγγραφέας έχασε την ευκαιρία να προκαλέσει πραγματικό κοινωνικό αντίκτυπο και να δημιουργήσει έναν γυναικείο χαρακτήρα που θα είχε πραγματικά σημασία. Ο χαρακτήρας της Anastasia Steele για μένα είναι αδύναμος και τρομακτικός σαν γυναικείο πρότυπο. Μια πρωταγωνίστρια χωρίς καθόλου αυτοπεποίθηση και δυναμισμό, με την οποία δυστυχώς ταυτίστηκαν πολλές αναγνώστριες του βιβλίου και το ίδιο να αναμένεται να συμβεί και με την ταινία.” Παράλληλα με την πρεμιέρα της ταινίας ’5O Shades of Grey’ η Jackie James επαναφέρει την δική της πρωταγωνίστρια με το sequel ‘The Submission of Emma Marx – Boundaries’. “Kαι η δική μου ιστορία έχει αρκετά κοινά με το βιβλίο της E. L. James. Και εδώ το στοιχείο BDSM πρωταγωνιστεί, αλλά η δική μου ηρωίδα το απολαμβάνει χωρίς ενοχές, είναι ανεξάρτητη και μέσα από αυτό βρίσκει τον εαυτό της και προσπαθεί να ζήσει μια φυσιολογική ζωή. Δεν θυσιάζεται και δεν ικετεύει να αγαπηθεί. Δεν της αρέσουν τα λουλούδια, τα ποιητικά ρομάντζα και αν και θέλει την αγάπη του εραστή της, δεν είναι αυτός ο μόνος και ο τελικός σκοπός της, όπως διαβάσαμε στο lifo.gr



ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


ΚΑΝΕ LIKE στη Νέα μας σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/pages/Vatolakkiotis-Grevena/941118509255297
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: