ΣΙΝΕ

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

10 τροφές που θα σας απαλλάξουν από τις καούρες!!!

Συμβάλλουν τόσο στην πρόληψη όσο και στην ανακούφιση του οργανισμού
Οι καούρες είναι το αίσθημα καψίματος που ξεκινά από το...
στομάχι ή από χαμηλά στο θώρακα με φορά προς το λαιμό. Συγκεκριμένα, ο καυστικός πόνος που δημιουργούν οι καούρες προέρχεται από ψηλά στο στομάχι, ανεβαίνει πίσω από το στήθος και ορισμένες φορές φτάνει μέχρι το λαιμό.

Σύμφωνα με την κ. Ειρήνη Μπαμπαρούτση, PH.D. Κλινική Διαιτολόγος – Αθλητική Διατροφολόγος, οι 10 τροφές που βοηθούν στην πρόληψη και ανακούφιση από τις καούρες είναι οι εξής:


Μπανάνα:
Οι μπανάνες αποτελούν το τέλειο σνακ για τις καούρες. Επιπλέον, περιέχουν κάλιο, μαγνήσιο, φυτικές ίνες, πολλές βιταμίνες και μέταλλα και επομένως έχουν πολλά οφέλη για την υγεία.


Μάραθος: Εκτός από την πληθώρα βιταμινών και μετάλλων, ο μάραθος περιέχει μια κατηγορία αντιοξειδωτικών, τα φλαβονοειδή, τα οποία ενισχύουν την ευεργετική του δράση στη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος. Το λευκό κάτω μέρος του είναι ιδανικό για πράσινες σαλάτες, καθώς και για πιάτα με κοτόπουλο.


Κοτόπουλο και Γαλοπούλα: Τα πουλερικά αποτελούν καλές πηγές ζωϊκής πρωτεΐνης με χαμηλό λίπος, οι οποίες παρέχουν τα απαραίτητα αμινοξέα για την αναδόμηση και την επούλωση του βλεννογόνου του στομάχου.

Σέλινο: Το σέλινο δεν έχει σχεδόν καθόλου θερμίδες λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε νερό, ενώ η παρουσία των φλαβονοειδών, σημαντικών αντιοξειδωτικών ουσιών, συμβάλλει στην αναστολή της ανάπτυξης βακτηρίων που σχετίζονται με την εμφάνιση της οισοφαγικής παλινδρόμησης.
Μαϊντανός: Ο μαϊντανός είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως και τα προηγούμενα βότανα που ήδη αναφέρθηκαν, αλλά η παρουσία του αιθέριου ελαίου ευγενόλης ενισχύει τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Τα ματσάκια μαϊντανού που διατίθενται στο εμπόριο είναι ιδανικά για καρύκευμα και γαρνίρισμα.


Πράσινα λαχανικά: Τα πράσινα λαχανικά, όπως το κουνουπίδι, το μπρόκολο, τα σπαράγγια και τα πράσινα φασόλια, τα οποία είναι ανεκτά από το στομάχι και συμβάλλουν στη ρύθμιση της οξύτητάς του, χάρη στις πολύτιμες βιταμίνες και τα μέταλλα που περιέχουν.

Σιμιγδάλι, Πλιγούρι και Ρύζι: Το σιμιγδάλι, το πλιγούρι και το ρύζι (κυρίως το καφέ ρύζι) αποτελούν ιδανικές επιλογές για τις καούρες στο στομάχι. Είναι σύνθετοι υδατάνθρακες, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούνται σωστά στον οργανισμό.

Είναι απαραίτητο να σημειωθεί πως οι τροφές επηρεάζουν διαφορετικά το πεπτικό σύστημα του κάθε ανθρώπου. Σε κάθε περίπτωση, η συμβουλή ενός ειδικού υγείας (ιατρός, φαρμακοποιός, διατροφολόγος) είναι χρήσιμη. Επιπλέον, το Διατροφικό πλάνο αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο, στο οποίο μπορείτε να καταγράψετε τις τροφές και τα ροφήματα που καταναλώνετε καθημερινά, ώστε να εντοπίσετε μόνοι σας είτε με τη βοήθεια κάποιου ειδικού υγείας τι σας προκαλεί καούρες.

iatronet.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


ΚΑΝΕ LIKE στη Νέα μας σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/pages/Vatolakkiotis-Grevena
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: