ΣΙΝΕ

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Στη φυλακή ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΗ Ελληνίδα ηθοποιός! ΦΩΤΟ

Την πύλη των γυναικείων φυλακών…Ελαιώνα Θήβας πέρασε πριν από λίγες μέρες η...
Ιωάννα Πηλιχού. 

Οχι, η γνωστή ηθοποιός δεν καταδικάστηκε για κάποιο αδίκημα και εκτίει την ποινή της. 
Απεναντίας, ο λόγος για τον οποίο βρέθηκε εκεί ήταν για να προσφέρει τη χαρά της ψυχαγωγίας στις κρατούμενες.

Φυσικά δεν πήγε μόνη της. Ηταν μαζί της η Τζένη Διαγούπη, ο Νίκος Γκέλιας, η Δήμητρα Κολλά, η Βάνα Παρθενιάδου, η Δώρα Χρυσικού, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Καρατζιάς και όλος ο υπόλοιπος θίασος του θεατρικού έργου «Μικρές ιστορίες φόνων» που ανεβαίνει φέτος με επιτυχία σε μία από τις σκηνές του πολυχώρου Vault, στον Βοτανικό.

«Δώσαμε εκεί μια παράσταση, στο πλαίσιο των δράσεων που οργανώνονται κατά καιρούς από το τμήμα Κοινωνικής Υπηρεσίας των φυλακών για την ψυχαγωγία των έγκλειστων γυναικών» είπε στην«Espresso» o κύριος Καρατζιάς, καλλιτεχνικός διευθυντής του Vault, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του. Μάλιστα έκανε λόγο για μια εξαιρετικά δυνατή και συγκινητική εμπειρία και για τις δύο πλευρές.

«Μπράβο»
«Η αποδοχή ήταν τεράστια. Είχε πάρα πολύ κόσμο, έκαναν όλες απίστευτη ησυχία για να μπορέσουν ν” ακούσουν και στο τέλος καταχειροκρότησαν τους ηθοποιούς και φώναζαν «μπράβο»! Ηταν υπέροχο αυτό που ζήσαμε, το συναίσθημα που πήραμε από αυτές τις γυναίκες ήταν πολύ έντονο. Κάποιες έμειναν κιόλας στον χώρο μετά το τέλος της παράστασης για να μας δώσουν συγχαρητήρια» συνέχισε.

Η ψυχαγωγία ωστόσο δεν ήταν η μόνη προσφορά της θεατρικής ομάδας του Vault. Αρκετές μέρες νωρίτερα είχαν αρχίσει να συγκεντρώνουν στον χώρο του θεάτρου ένα σωρό πράγματα για τις άπορες γυναίκες του σωφρονιστικού καταστήματος, από είδη υγιεινής και καθαριότητας μέχρι ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια. Ενα φορτηγό γέμισε σχεδόν με τις προσφορές εκείνων που ανταποκρίθηκαν στο κοινωνικό κάλεσμα του Δημήτρη Καρατζιά να δώσουν ό,τι μπορούν για να γίνει λίγο καλύτερη η καθημερινότητά τους.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που μαζεύτηκαν τόσα πράγματα. Δώσαμε όλοι, ο καθένας ό,τι μπορούσε, και να το αποτέλεσμα. Μία στις τρεις γυναίκες που ζουν στις φυλακές του Ελαιώνα Θήβας είναι άπορη και έχει μεγάλες ανάγκες. Αισθανθήκαμε καλά που μπορέσαμε να καλύψουμε ένα μικρό μέρος» σημείωσε σκηνοθέτης συμπληρώνοντας ότι συγκεντρώθηκαν και παιχνίδια για τα 18 παιδιά μέχρι 3 ετών που ζουν επίσης στο ίδιο κατάστημα.

Να σημειωθεί ότι πέρυσι το Vault είχε δώσει πάλι το «παρών» στο ίδιο κατάστημα παρουσιάζοντας το έργο «Πνιγμονή», ενώ πριν από ένα μήνα τρόφιμοι του σωφρονιστικού καταστήματος Κορυδαλλού παρακολούθησαν τον μονόλογο «Μάρτυς μου ο Θεός».

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


ΚΑΝΕ LIKE στη Νέα μας σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/pages/Vatolakkiotis-Grevena
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

NIKH ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ.
21η ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ - ΕΩΣ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Κίνδυνος για τη ζωή των κρατουμένων απεργών πείνας σύμφωνα με τους γιατρούς

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231394600