ΣΙΝΕ

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Προς κάθε Καταστηματάρχη Εστίασης και Διασκέδασης - Ενημερωση για ΑΕΠΙ

Μέσα στην έντονη δράση της Ένωσης είναι και  η επόμενη ενέργεια μας ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ εναντίον του Ο.Α.Ε.Ε. (Τ.Ε.Β.Ε) για μείωση των ωφελούμενων ποσών που έχουμε χρεωθεί ενώ...
δεν είχαμε ασφαλιστική κάλυψη.
Ήδη με πρωτοβουλία της ΈΝΩΣΗΣ και ειδικά τον Πρόεδρο κ. Τσαπατσάρη στις 30 Μαρτίου γίνεται ευρεία συνάντηση όλων των Συναδέλφων ΕΠΑΝΟΜΗΣ – ΠΕΡΑΙΑΣ – ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ – ΘΕΡΜΑΙΚΟ ΚΟΛΠΟ με έγκριτους ειδικευμένους Νομικούς που κέρδισαν διάφορες υποθέσεις εναντίον του Ο.Α.Ε.Ε. ( Τ.Ε.Β.Ε.). Επίσης ξεκίνησαν και σε πολλές πόλεις όπως Γρεβενά – Πτολεμαΐδα – Δράμα – Καβάλα κτλ.
Ακολουθεί ανοιχτή επιστολή ενημέρωσης.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΤΣΑΠΑΤΣΑΡΗΣ    
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Προς κάθε συνάδελφο Καταστηματάρχη Εστίασης και Διασκέδασης
Μετά από καταγγελίες για απαράδεκτες ενέργειες εταιρειών Πνευματικών Δικαιωμάτων προς το Προεδρείο της Ένωσης
Κοινοποιούμε Ότι :
1.       Εάν αντιπρόσωπος της Α.Ε.Π.Ι.  ή οποιασδήποτε άλλης  εταιρείας  βρεθεί στο κατάστημα μας να ηχογραφεί την μουσική μας ή οτιδήποτε παρεμφερές  ειδοποιείστε αμέσως το Αστυνομικό τμήμα για να εφαρμοστεί η  Αυτόφωρη διαδικασία  εναντίον τους για διάπραξη ποινικών αδικημάτων
2.       Συνάδελφοι επίσης δέχθηκαν  έμμεσες απειλές , ότι εάν έχουν τηλεόραση στο κατάστημα τους ανεξάρτητα αν παίζει ή όχι (δηλαδή μόνο ότι υπάρχει ) θα πληρώσουν Πνευματικά δικαιώματα. Μάλιστα η σύσταση του αντιπροσώπου ήταν να βγάλει ακόμη και την τηλεόραση από το κατάστημα
3.       Καταγγελίες Συναδέλφων, συνεχίζονται από Ηγουμενίτσα – Χρυσούπολη Καβάλας – Φλώρινα – Κοζάνη για απίστευτες και απαράδεκτες ενέργειες μέχρι και για κατάσχεση της τηλεόρασης ή ότι θα ελέγχετε κάθε μέρα ο Συνάδελφος  εάν δεν πληρώνει Α.Ε.Π.Ι. κτλ.
4.       Υπενθυμίζουμε ότι η Α.Ε.Π.Ι. δεν είναι ελεγκτικό όργανο αλλά απλά μία Α.Ε. Ιδιωτική Εταιρεία (εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών Ιούνιος 2013 με Αρ. Πρωτ. 18509)
Επίσης υπενθυμίζουμε ότι μόνο με την σύμπραξη ένστολου αστυνομικού κατά το      άρθρο 64 του Νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων 2121 /1993, δύναται η Α.Ε.Π.Ι. να ελέγχει την μουσική μας. 
Συνάδελφε εμείς ως Ένωση και ειδικά εγώ ως Πρόεδρος για 14 χρόνια αντιμετωπίζω τα Πνευματικά Δικαιώματα σε δεκάδες πόλεις. Σου δηλώνω ότι κανείς μα κανείς δεν έχει το δικαίωμα μέσα στο κατάστημα μας να μας εκβιάζει ή να μας απειλεί άμεσα ή έμμεσα.
Έχουμε δικαιώματα και μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας ας αντιδράσουμε. ΌΧΙ ΑΛΛΕΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ.
Ζητείστε οποιαδήποτε στήριξη ή ενημέρωση επιθυμείτε. Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε ΠΟΛΛΑ.
Ευχαριστούμε Δημόσια τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ηλεκτρονικά και όλα τα άλλα, που η προφορά τους είναι σημαντική προβάλλοντας τα προβλήματα μας.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
       ΠΡΟΕΔΡΟΣ:                                                                             ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:


ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΤΣΑΠΑΤΣΑΡΗΣ                                                   ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΟΓΡΑΜΑΤΖΗΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ &  ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ & ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΑΝΟΜΗΣ  ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ

Αγαπητέ Συνάδελφε
Θέμα : Δικαστικές ενέργειες κατά του Ο.Α.Ε.Ε.
Η κρίση η οποία ξεκίνησε το 2009 και κορυφώθηκε το 2010 ,2011,2012, και συνεχίζετε μέχρι σήμερα είχε σαν αποτέλεσμα στις μικρομεσαίες   και πολύ μικρές επιχειρήσεις ως επίσης και στους αυτοαπασχολούμενους την πτώση των τζίρων έως 90%
Αποτέλεσμα την πλήρη οικονομική κατάρρευση  των επιχειρήσεων , δημιουργώντας ως ήταν φυσικό οικογενειακά δράματα έως και αυτοκτονίες οι οποίες δεν είδαν το φως της δημοσιότητας.
Όλο αυτό το διάστημα ο κάθε συνάδελφος επιχειρηματίας ζει το δράμα του πολυτιμότερου αγαθού , να στερείτε ιατροφαρμακευτική περίθαλψης.
Το ακατανόητο όμως γεγονός, ενώ στερούμεθα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (φυσικά χωρίς θεωρημένα βιβλιάρια Ο.Α.Ε.Ε. ), χρεωνόμαστε  χωρίς ανταποδοτικότητα.
Ενώπιον αυτής  λοιπόν της κατάστασης , Αποφασίζουμε γενική συγκέντρωση όλων των συναδέλφων με πρωτοβουλία των ανωτέρω συλλόγων και σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Ένωσης καταστημάτων Δυτικής Μακεδονίας στο ξενοδοχείο Αίγλη Περαία την 30-3-2015 και ώρα 17:00.
Στην συγκέντρωση έγκριτοι Νομικοί θα εξηγήσουν την διαδικασία των ενεργειών  τους, και θα παρουσιάσουν τις αποφάσεις που κέρδισαν εναντίον του Ο.Α.Ε.Ε.  (Τ.Ε.Β.Ε) όπως στην Πάτρα – Αθήνα κτλ.
Επίσης  θα μας εξηγήσουν τους τρόπους και τις διαδικασίες μείωσης των χρεώσεων που μας έχει επιβάλει ο Ο.Α.Ε.Ε. χωρίς να μας ανταποδίδει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Θεωρούμε λοιπόν ότι προς το συμφέρον σου, η παρουσία σου αυτή είναι απαραίτητη , διότι πολλοί συνάδελφοι με ελάχιστο ποσό προχωρούν ομαδικά σε δικαστικές διαδικασίες  όπως έγινε Δράμα – Καβάλα – Αγρίνιο κτλ.
Οι Συνοπτικές  , προτεινόμενες  ενέργειες είναι :
1.       Μείωση των οφειλόμενων Ασφαλιστικών εισφορών που μας έχουν χρεώσει με τις προσαυξήσεις
2.       Νέα μείωση των Ασφαλιστικών εισφορών για τα οφειλόμενα ,διότι η χρέωση έπρεπε να έχει βάση χαμηλής κλάσης  (κατηγορία) ως προβλέπετε από την Νομοθεσία σε περίοδο κρίσης.
3.       Υποχρεωτική θεώρηση βιβλιαρίου  (χωρίς να πληρωθεί το Τ.Ε.Β.Ε.).  

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ          
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΦΛΕΚΑΣ             ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ ΛΑΚΗΣ                     ΤΟΛΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


ΚΑΝΕ LIKE στη Νέα μας σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/pages/Vatolakkiotis-Grevena
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: