ΣΙΝΕ

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Αυτό είναι το σπίτι που μεγάλωσε ο Ιησούς; (Φωτογραφίες)

Ένα σπίτι στη Ναζαρέτ, τη γενέτειρα του Ιησού, το οποίο χρονολογείται από τον πρώτο αιώνα, θεωρείται το πιο πιθανό από αρχαιολόγους να είναι το σπίτι όπου ο Χριστός...
ανατράφηκε από τη Μαρία και τον Ιωσήφ. Το σπίτι είναι κατασκευασμένο από λάσπη και πέτρα και είναι χτισμένο σε μια βραχώδη πλαγιά.

Η πρώτη ανακάλυψη έγινε το 1880 από καλόγριες του μοναστηρίου της Αδελφότητας της Ναζαρέτ, οι οποίες πίστευαν ότι ο Χριστός είχε μεγαλώσει εκεί, αλλά μόλις το 2006 αρχαιολόγοι με επικεφαλής τον Κεν Νταρκ καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Ρίντινγκ της Βρετανίας, που χρονολόγησαν το σπίτι στον πρώτο αιώνα και το προσδιόρισαν ως τον τόπο όπου οι άνθρωποι που έζησαν αιώνες μετά την εποχή του Ιησού, πίστεψαν ότι ο Ιησούς είχε ανατραφεί εκεί.

Δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς αν ο Ιησούς έζησε εκεί, όμως ο καθηγητής Κεν Νταρκ θεωρεί ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα.





«Είναι αυτό το σπίτι όπου μεγάλωσε ο Ιησούς; Δεν μπορώ να απαντήσω από αρχαιολογικής άποψης, εάν όντως είναι αυτό το σπίτι στο οποίο μεγάλωσε ο Χριστός», γράφει ο ίδιος στην επιστημονική επιθεώρηση Biblical Archaeology Review. «Αλλά υπάρχουν αρκετές ενδείξεις».

Ωστόσο, αν και υπάρχουν πολλές και σοβαρές ενδείξεις πολλοί είναι εκείνοι που επισημαίνουν την ανάδειξη τέτοιου είδους ειδήσεων από τα διεθνή Μέσα τις παραμονές του Πάσχα.

kontranews.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

ΚΑΝΕ LIKE στη Νέα μας σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/pages/Vatolakkiotis-Grevena/941118509255297
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: