ΣΙΝΕ

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Επιστολή του Θ. Παπαδόπουλου προς την Περιφέρεια με αναφορά σε απειλές και εκβιασμούς προς τοπικό ΜΜΕ

ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Υπόψη Προέδρου Π.Σ. κ. Γεώργιου Κωτσίδη
Κοινοποίηση: Το σύνολο των μελών του Π.Σ., Δήμοι Δυτικής Μακεδονίας, Μ.Μ.Ε., Βουλευτές.


Κύριε Δ.ντα, Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Η χώρα μας ζει τα τελευταία πέντε χρόνια την μεγαλύτερη καταστροφή εξαιτίας συγκεκριμένων πολιτικών που μας επιβλήθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις προηγούμενες συγκυβερνήσεις. Πάνω από 1,5 εκ. συνάνθρωποι μας ζουν καθημερινά τον εφιάλτη της ανεργίας και τις καταστροφικές επιπτώσεις του. Τρία εκατομμύρια Έλληνες πολίτες ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρχει η παραμικρή αχτίδα φωτός για κάτι το καλύτερο.

Σε αυτήν την τραγικότητα ο ρόλος, η λειτουργία των Μ.Μ.Ε. και των Δημοσιογράφων, κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμος και σημαντικός σε ότι αφορά την ενημέρωση των πολιτών για την εξελίξεις όποιες και αν είναι αυτές. Πάντα βέβαια μέσα στους κανόνες που ορίζει η Δημοκρατία και η Δημοσιογραφική Δεοντολογία.

Αυτό πράττει διαχρονικά και πόσο μάλλον τα τελευταία πολύ κρίσιμα χρόνια – τα χρόνια των μεσοπροθέσμων και των μνημονίων – το σύνολο των Μ.Μ.Ε. και ειδικά της περιφέρειας μας.

Δυστυχώς όμως δεν παύουν να υπάρχουν και οι καλοθελητές οι οποίοι μη διστάζοντας γιατί δεν αντέχουν τις εποικοδομητικές και μόνον κριτικές, προχωρούν με ωμό τρόπο σε παρεμβάσεις - εκβιασμούς προς τα Μ.Μ.Ε. και σε Δημοσιογράφους για να του φοβίσουν δήθεν με το δίλημμα ότι θα προβούν σε μηνυτήριες αναφορές σε βάρος τους.

Κύριε Δ.ντα, Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Αυτές οι πρακτικές και νοοτροπίες θυμίζουν άλλες εποχές που κύριο χαρακτηριστικό τους ήταν οι ολοκληρωτισμοί που είχαν επιβληθεί στην Πατρίδα μας και δυστυχώς έζησε ο Ελληνικός Λαός.

Ένα τέτοιο περιστατικό συνέβη την πέμπτη 19 Μαρτίου από την ειδική σύμβουλο του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Γρεβενών κ. Ευάγγελου Σημανδράκου, κα. Στέλλα Παπαλάμπρου. 

Η συγκεκριμένη κυρία επικοινωνώντας τηλεφωνικά το πρωί της πέμπτης 19 Μαρτίου με τον ιδιοκτήτη της Τηλεόρασης Μακεδονίας TRM, κ. Βασίλη Χονδρογιάννη του είπε: «είχα αποφασίσει να σας μηνύσω για τις προηγούμενες εκπομπές σας (αλήθεια για ποιο λόγο;) και δεν το έπραξα. Αν όμως σήμερα κάνετε την εκπομπή!!! Θα προχωρήσω σε μηνυτήρια αναφορά εναντίον σας».

Αν τέτοιες πρακτικές που υιοθετούνται δυστυχώς από τους πολιτικούς προϊσταμένους – στην συγκεκριμμένη περίπτωση ο κ. Σημανδράκος, βλέπετε ήταν προσωπική του επιλογή η συγκεκριμένη κυρία – πρεσβεύουν τις πολιτικές σας, δυστυχώς ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ.

Απειλές και εκβιασμοί αυτού του στυλ δεν μας φοβίζουν και δεν μας πτοούν. Απεναντίας μας δυναμώνουν γιατί οι ΠΟΛΙΤΕΣ αναγνωρίζουν ότι κάνουμε πολύ σωστά και με υπευθυνότητα την δουλειά μας που είναι η ενημέρωση τους και η δημιουργική κριτική προς τους θεσμούς που έχουν τις τύχες αυτού του τόπου και της χώρας στα «χέρια τους».

Σας ευχαριστώ


Με εκτίμηση
Θεόφιλος Παπαδόπουλος
Δημοσιογράφος

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

ΚΑΝΕ LIKE στη Νέα μας σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/pages/Vatolakkiotis-Grevena
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: