ΣΙΝΕ

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΔΩΣΕΤΕ...

Μπουρλότο βάζει ο υπουργός Δικαιοσύνης – Θα δώσει άδεια να εκτελεστεί η απόφαση για το Δίστομο – Απειλεί με δήμευση γερμανικής περιουσίας

- Τη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Παρασκευόπουλου χειροκρότησαν όλοι οι βουλευτές
- Με την απόφαση του Αρείου Πάγου γίνεται αποκατάσταση των οικογενειών των θυμάτων του Διστόμου
– Ωστόσο, ο κ. Παρασκευόπουλος δηλώνει απλά έτοιμος και σημειώνει πως θα κρίνει η απόφασή του κι από ζητήματα ευρύτερων εθνικών διαστάσεων
– Η απόφαση αυτή κατέστη αμετάκλητη από το 2000 και για να γίνει αναγκαστική εκτέλεση κατά αλλοδαπού χρειάζεται την άδεια του υπουργού Δικαιοσύνης

Την θέση ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου για την αποκατάσταση των οικογενειών θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο παραμένει εκτελεστή εξέφρασε απόψε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος ο οποίος ανακοίνωσε χειροκροτούμενος από την εθνική αντιπροσωπεία ότι είναι έτοιμος να δώσει την άδεια για την εκτέλεσή της.
Με την κίνηση αυτή η Αθήνα απαντά στις βολές της Γερμανίας και προειδοποιεί.

«Θέλω να εκφράσω την προσωπική μου θέση ως υπουργού της Δικαιοσύνης. Συγχωρέστε μου τον πρωτοπρόσωπο λόγο. Οφείλεται στο ότι η πολιτική δικονομία αναθέτει μια απόφαση στον υπουργό της Δικαιοσύνης. Έχω τη γνώμη ότι η απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου που έκρινε ότι υπάρχει ετεροδικία και επομένως ασυλία του εναγόμενου γερμανικού κράτους δεν αναιρεί την εκτελεστότητα της Αρεοπαγιτικής απόφασης του έτους 2000 διότι δεν αφορά την ίδια υπόθεση.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου παραμένει εκτελεστή και προσωπικά είμαι έτοιμος να δώσω την άδεια για την εκτέλεσή της», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης χειροκροτούμενος από βουλευτές.

«Το χρόνο για την εκτέλεση αυτής της επίσπευσης αυτής της διαδικασίας, βεβαίως θα τον εξαρτήσω, ενόψει και της νομικής πολυπλοκότητας του θέματος αλλά και των εθνικών του διαστάσεων, και από την πολιτική διαπραγμάτευση που θα επιχειρήσει η κυβέρνηση και από τη γνώμη της Βουλής», είπε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Πολλαπλά σημαίνουσα χαρακτήρισε τη δήλωση του υπουργού η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, «ιδίως γιατί υπάρχουν ακόμα ζωντανοί άνθρωποι που έζησαν τη ναζιστική θηριωδία αλλά και ενόψει ακόμη του ότι έχουν φύγει πάρα πολλοί στη διαδικασία αναμονής να υλοποιηθεί μια απόφαση που έχει γίνει αμετάκλητη για την ελληνική δικαιοσύνη από το έτος 2000, εδώ και 15 χρόνια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους συγγενείς των θυμάτων του Διστόμου επιδικάστηκαν 28 εκατομμύρια ευρώ και η απόφαση αυτή κατέστη αμετάκληση από το 2000 από τον Άρειο Πάγο, που ουσιαστικά απέρριψε την αίτηση αναίρεσης του γερμανικού κράτους.

Από τότε μέχρι σήμερα αυτή η απόφαση δεν εκετελέστηκε κι αυτό γιατί για να γίνει εκτέλεση κατά αλλοδαπού δημοσίου θα πρέπει απαραίτητα να δοθεί η ανάλογη άδεια από τον υπουργό Δικαιοσύνης.

newsit.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


ΚΑΝΕ LIKE στη Νέα μας σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/pages/Vatolakkiotis-Grevena
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: