ΣΙΝΕ

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το παιχνίδι της “Μακριάς Γαιδούρας” περιείχε το βίντεο με τον Βαγγέλη!!

Συμμετείχαν 5 κρητικοί και βιντεοσκοπούσε μια συμφοιτήτρια του!!
Σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., στο βίντεο, που έχει τραβηχτεί από...
κινητό, από… κάποια συμφοιτήτρια του Βαγγέλη, εμφανίζονται οι πέντε νέοι να βρίσκονται σε μία κατάσταση έντονης «πάλης», γνωρίζουν ότι καταγράφονται, ενώ κατά τη διάρκειά του και την τελική έκβαση, φαίνεται να «γελάνε με την εξέλιξη του παιχνιδιού, όπως και ο Βαγγέλης» υποστηρίζουν οι ίδιοι αξιωματικοί.

Το οπτικοακουστικό υλικό, φαίνεται πως έχει αποτυπωθεί πριν από ένα περίπου χρόνο, και από την πρώτη ανάλυσή του δεν προκύπτουν σαφείς ενδείξεις τραμπουκισμού, χλευασμού ή επίθεσης σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, όπως υποστηρίζουν αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση.

Τι δείχνει το βίντεο
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., που είδαν την συγκεκριμένη καταγραφή, αποκαλύπτουν τις λεπτομέρειές της: «Βλέπουμε πέντε παιδιά, μεταξύ των οποίων και τον Βαγγέλη, να παλεύουν μέσα σε ένα δωμάτιο της εστίας. Κάποια στιγμή πέφτει ο ένας πάνω στον άλλο, σαν ‘μακριά γαϊδούρα’, πάνω σε ένα κρεβάτι του δωματίου. Ανάμεσά τους είναι και ο Βαγγέλης. Εντοπίζουμε χαλαρή διάθεση και όχι εμφανείς ενδείξεις εκνευρισμού ή αντίδρασης κάποιου από εκείνους που συμμετέχουν ή τον Βαγγέλη. Στην εξέλιξη της σκηνής κάποιος κάθεται πάνω στον Βαγγέλη, που είναι ξαπλωμένος στο κρεβάτι. Έπειτα κάποιοι τον τραβούν από τα πόδια και τη φόρμα, τον ρίχνουν κάτω από το κρεβάτι και τον αφήνουν κάτω. Όταν σηκώνεται ο Βαγγέλης και ο ‘αντίπαλλος’, γελάνε μαζί για την κατάληξη του ‘αγώνα’».

Η πρώτη ανάλυση των εικόνων της καταγραφής, σύμφωνα με τους αξιωματικούς που χειρίζονται την υπόθεση, δεν φαίνεται προς το παρόν να συνιστά περιστατικό εκφοβισμού, ούτε καν «δείγμα» άλλων πιο ακραίων που μπορεί να έχουν εξελιχθεί κατά καιρούς με στόχο τον Βαγγέλη Γιακουμάκη.

«Δεν πρόκειται να στοχοποιήσουμε άδικα νεαρά παιδιά, που παίζουν έστω και ‘ακραία’. Από το βίντεο που έχουμε δει μέχρι τώρα δεν προκύπτει εκφοβισμός, κακοποίηση, σεξουαλική επίθεση, που να έφερε σε δύσκολη θέση τον Βαγγέλη, πόσο μάλλον να προστέθηκε επιβαρυντικά σε μία δυσάρεστη ψυχολογική κατάσταση που τον οδήγησε στην απόφαση της αυτοκτονίας» υποστηρίζουν οι ίδιοι αξιωματικοί, οι οποίοι συμπληρώνουν πως προς το παρόν δεν υπάρχουν ούτε καν ενδείξεις εκβιασμού του, με υλικό που θα μπορούσε να τον διαπομπεύσει διαδικτυακά.

«Καψόνια» και DNA
Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, έχουν λάβει 120 καταθέσεις από τους σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής και από το προσωπικό της.

«Από τις αναφορές των μαρτύρων, προκύπτουν ιδιότυπα ‘καψόνια’… στρατιωτικού τύπου, στα όρια του ακραίου εκφοβισμού καιbullying με θύμα τον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Αν κάποιος έβλεπε τις καταθέσεις, και περιοριζόταν στην ανάγνωση των περιγραφών τέτοιων περιστατικών, μπορεί να έκανε λόγο για ακραίο εκφοβισμό. Υπάρχει όμως ένα… αλλά. Σχεδόν όλες καταλήγουν, πως ο Βαγγέλης, συμμετείχε σε αυτά, στα περισσότερα γελούσε και δήλωνε πως ήταν ‘παιχνίδι’ και σε ελάχιστα δυσανασχετούσε και ζητούσε τη διακοπή τους» δηλώνουν οι συγκεκριμένοι αξιωματικοί και συμπληρώνουν πως από το σύνολο των περιστατικών, που έχουν δηλωθεί κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, πολύ δύσκολα κάποιο από αυτά ή το σύνολό τους συσσωρευτικά θα ήταν ικανό να οδηγήσει τον Βαγγέλη στην απόφαση της αυτοκτονίας.

Στο μεταξύ, οι ίδιοι αξιωματικοί, εμφανίζονται απαισιόδοξοι για τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων σχετικά με τον εντοπισμό DNA, πάνω στον αναδιπλούμενο σουγιά, στα ρούχα του άτυχου Βαγγέλη, ακόμη και από τα μέρη εδάφους από το σημείο που βρέθηκε. «Οι 37 ημέρες μέχρι τον εντοπισμό του και οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά τη διάρκειά τους, έχουν εξαλείψει και αλλοιώσει στοιχεία που θα αναδείκνυαν γενετικό τύπο, ακόμη και του ίδιου του Βαγγέλη» επισημαίνουν στελέχη του εργαστηρίου DNA της ΕΛ.ΑΣ.. Τα πρώτα αποτελέσματα, θα βγουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ενώ αυτά των ιστολογικών-τοξικολογικών μπορεί να καθυστερήσουν λίγο περισσότερο καθώς οι αναλύσεις γίνονται από στελέχη του εργαστηρίου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Τη Δευτέρα αναμένεται να γίνει μία πρώτη προσέγγιση της άτυχης μητέρας, της Μαρίας Γιακουμάκη, προκειμένου να κληθεί να δώσει μία νέα κατάθεση στις αστυνομικές αρχές της Κρήτης.

Δεν αποκλείεται να ταξιδεύσουν εκεί και αξιωματικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων, για να κάνουν κάποιες διευκρινιστικές ερωτήσεις σχετικά με άλλα στοιχεία που έχουν προκύψει στην πορεία των ερευνών μετά τον εντοπισμό του γιού της.

Η πρώτη κατάθεσή της είχε γίνει στο πλαίσιο της εξαφάνισης του Βαγγέλη και τώρα οι αστυνομικοί θέλουν να τους βοηθήσει, ανασύροντας από τη μνήμη της λεπτομέρειες από την τηλεφωνική συνομιλία με τον γιο της την προηγούμενη νύχτα της εξαφάνισής του και κυρίως αν της αποκάλυψε κάποιο ακραίο περιστατικό κακοποίησης σε βάρος του ή κάποιο πιεστικό άγχος για τις βαθμολογίες της επόμενης μέρας.

makeleio
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


ΚΑΝΕ LIKE στη Νέα μας σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/pages/Vatolakkiotis-Grevena
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: