ΣΙΝΕ

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ – Ο τυφλός μαθητής που παρέλασε δείχνοντας απίστευτο μεγαλείο ψυχής

Ένα συγκλονιστικό γεγονός έλαβε χώρα στην κυπριακή μαθητική παρέλασης της Λεμεσού, με τον Ανδρέα Σολωμού, έναν εκ γενετή τυφλό μαθητή να δείχνει ένα...
απίστευτο μεγαλείο ψυχής, καθώς κατάφερε να παρελάσει στη θέση του «δείκτη» μέχρι το τέλος της παρέλασης, κατά-χειροκροτούμενος από το πλήθος!

«Νιώθω πολύ χαρούμενος που κατάφερα να ολοκληρώσω με επιτυχία την παρέλαση, ενώ θέλω να ευχαριστήσω τόσο τους συμμαθητές μου που μου έδιναν κουράγιο, όσο και τους καθηγητές μου που με στήριξαν», αναφέρει στο ipop ο Ανδρέας.

Ένα πραγματικό μήνυμα ζωής δίνει στον καθένα από εμάς ο Κύπριος μαθητής της Γ’ τάξης του Ενιαίου Λύκειο Λεμεσού, ο οποίος με σύμμαχο τις επευφημίες του πλήθους, τον γυμναστή του που βρισκόταν δίπλα του, αλλά και τους συμμαθητές του που του έδιναν συνεχώς κουράγιο, κατάφερε να ολοκληρώσει την παρέλαση, αλλά και να χαιρετίσει του επισήμους καθώς περνούσε με βήμα από μπροστά τους.

«Αισθάνθηκα πολύ περήφανος και συγκινημένος την ώρα που άκουγα το δυνατό χειροκρότημα και τα μπράβο των ανθρώπων που βρισκόταν εκεί, αλλά πιο πολύ με συγκίνησε το σύνθημα που είχαν βγάλει οι συμμαθητές μου και το φώναζαν συνεχώς την ώρα της παρέλασης».

Σε ερώτηση μας σχετικά με το τι έλεγε το σύνθημα που τον «όπλισε» με κουράγιο για να συνεχίσει έως το τέλος, μας αποκάλυψε:

Αντρέα μπορείς, εσύ μας οδηγείς ήταν τα λόγια που συγκίνησαν ιδιαίτερα τον μικρό «γίγαντα».

Την προσπάθεια του εξήρε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Συγκοινωνιών Μάριος Δημητριάδης, λέγοντας πως «αυτό πραγματικά είναι ένα ισχυρό μήνυμα, γιατί ένα νεαρό παιδί το οποίο παρά το πρόβλημα αυτό, παρέλασε και έδειξε ότι όταν έχεις αποφασιστικότητα και σθένος μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Και αυτό είναι ένα μήνυμα για όλους μας».


Ο 17χρονος Αντρέας που αριστεύει σε επιδόσεις στο σχολείο, όπως μας αποκάλυψε, φιλοδοξεί να εισαχθεί στον κλάδο της Νομικής Σχολής, ενώ στα μελλοντικά πλάνα του είναι και κάποιο μεταπτυχιακό στο εξωτερικό.

Τέλος, ο τυφλός μαθητής θέλησε να στείλει σε όλους μας το δικό του μήνυμα, δηλώνοντας:

«O άνθρωπος έχει απεριόριστες δυνατότητες και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει αρκεί να προσπαθήσει».

IPOP.GR
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


ΚΑΝΕ LIKE στη Νέα μας σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/pages/Vatolakkiotis-Grevena
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: