ΣΙΝΕ

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Εκβίαζαν νεαρό από την Πάτρα με ''ροζ'' φωτογραφίες στο Facebook

Με τη σύλληψη δύο ατόμων, ενός άνδρα και μιας γυναίκας, εξιχνιάστηκε, από την Ασφάλεια της Πάτρας, υπόθεση εκβιασμού σε βάρος 20χρονου.
Όλα ξεκίνησαν όταν το θύμα δέχθηκε πρόσκληση από έναν 39χρονο για να πάει στην Βραζιλία για εργασία Ο νεαρός πηγε στην χώρα της...Λατινικής Αμερικής όπου και έμεινε για αρκετό καιρό στο ίδιο σπίτι με τον 39χρονο. Μάλιστα, οι δυο τους πήγαν για κάποιο διάστημα και στη Χιλή. Στη συνέχεια ο νεαρός διαφώνησε με το 39χρονο και επέστρεψε στην Πάτρα.

Από τότε ξεκίνησε, σύμφωνα με το patrastimes ένα «παιχνίδι» εκβιασμού. Συγκεκριμένα, ο 39χρονος εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο 20χρονος είχε αποθηκεύσει φωτογραφίες του στον υπολογιστή που χρησιμοποιούσαν από κοινού στη Βραζιλία, φέρεται ότι έφτιαξε ένα ψεύτικο προφίλ του νεαρού στο Facebook.

Στην ιστοσελίδα με το ψεύτικο προφίλ ο 39χρονος αναρτούσε «άσεμνες» φωτογραφίες του νεαρού και στη συνέχεια φέρεται ότι ζητούσε χρήματα από την οικογένειά του 20χρονου, προκειμένου να τους δώσει τους κωδικούς και έτσι εκείνοι να "κατεβάσουν" τις φωτογραφίες.

Για την υπόθεση εκβιασμού τη σύλληψη του 39χρονου και μιας γυναίκας η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δύο και συγκεκριμένα ένας 39χρονος και μια 38χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, οι δράστες είχαν δημιουργήσει σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, λογαριασμό με τα στοιχεία του 20χρονου υιού της 43χρονης, όπου είχαν αναρτήσει φωτογραφίες με άσεμνο περιεχόμενο και απαιτούσαν από την 43χρονη να τους καταβάλει το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ προκειμένου να μην αναρτήσουν επιπλέον φωτογραφικό υλικό και να διαγράψουν τον λογαριασμό.

Χθες, η 43χρονη συναντήθηκε κατόπιν προσυμφωνημένου ραντεβού με την 38χρονη σε κεντρικό σημείο της Πάτρας και της παρέδωσε το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Η 38χρονη αμέσως μετά την παραλαβή των χρημάτων επικοινώνησε με τον 39χρονο συνεργό της προκειμένου να διαγράψει ο τελευταίος τον λογαριασμό του 20χρονου.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών που επιτηρούσαν το σημείο του ραντεβού, συνέλαβαν επ' αυτοφώρω την 38χρονη, στην κατοχή της οποίας βρήκαν και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Στη συνέχεια παρουσία δικαστικού λειτουργού συνελήφθη, εντός της οικίας του στην Πάτρα, ο 39χρονος ημεδαπός, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.»

directNEWS.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


ΚΑΝΕ LIKE στη Νέα μας σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/pages/Vatolakkiotis-Grevena
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: