ΣΙΝΕ

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Γυναίκες έτοιμες για όλα! (pics)

Είναι όλες τους αθλήτριες, μα πάνω απ’ όλα γυναίκες. Έξι δυναμικές κυρίες μιλούν στο SDNA για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και περνούν το δικό τους μήνυμα:...
 «Χρόνια πολλά στις γυναίκες που σέβονται το είναι τους»!

Παγκόσμιες ημέρες υπάρχουν πολλές, η γυναίκα όμως είναι μία, γι΄αυτό και η δική της είναι πάντα ξεχωριστή! Έχουν περάσει ήδη 105 χρόνια από την καθιέρωση του εορτασμού της. Όλα, όμως, ξεκίνησαν ακόμα 53 χρόνια πριν, όταν στις 8 Μαρτίου του 1857 εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας και ίσα δικαιώματα, ανοίγοντας το δρόμο για την ισότητα.

Η Μαριάννα Καλλέργη, η Εύα Χαντάβα, η Μαρία Τσουρή, η Εύα Κατωπόδη, η Μαρία Μιχαλάκα και η Εύη Χρήστου σχολιάζουν, η κάθε μία με τον δικό της τρόπο, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και εύχονται κυρίως υπομονή, σεβασμό και… ισότητα!

Mαριάννα Καλλέργη (Πρωταθλήτρια Muay Thai)
-Ποιο είναι το σχόλιό σου για τις γυναίκες- που σαν εσένα- έχουν μάθει να... πολεμούν στη ζωή τους; Μια γενικότερη ευχή για τη σημερινή γιορτή;

«Γενικότερα στις μέρες μας όπως είναι τα πράγματα είναι πολύ σημαντικό η γυναίκα να παλεύει γι’ αυτά που θέλει και να μην στρέφεται στην εύκολη λύση και να τα περιμένει όλα να έρθουν στα πόδια της. Είναι καλό να κρατήσουμε κάποια πράγματα και να τα προφυλάξουμε από το χρήμα που έχει ισοπεδώσει τα πάντα. Πρέπει να παλεύουν γι αυτά που θέλουν και να μην τα παρατάνε χωρίς να γίνονται υποχείρια των άλλων ακόμα κι αν έχουν απογοητευτεί, διότι κάθε μέρα είναι μια νέα αρχή! Στις γυναίκες που μάχονται μόνες τους γι’ αυτά που θέλουν, τους βγάζω το καπέλο. Σε αυτές τις γυναίκες που ακόμα και στην πιο δύσκολη στιγμή τους θα βρουν τη λύση για να τα βγάλουν πέρα. Είναι ζωτικής σημασίας να μην ξεχνάμε τι είμαστε, τι θέλουμε και να ακούμε και να πιστεύουμε στα δικά μας …πιστεύω. Ακόμα, να μην χάνουμε τους ρόλους μας, κάτι το οποίο έχει αρχίσει να ξεφεύγει απ την υποτιθέμενη τροχιά που έχει και να αλλάζει πορεία, με απόρροια να δημιουργείται χάσμα στους ρόλους ανάμεσα στο γυναικείο και ανδρικό φύλο. Χρόνια πολλά στις γυναίκες που σέβονται το ‘’είναι τους’’».


Εύα Χαντάβα (Βολεϊμπολίστρια Λοκομοτίβ Μπακού)
-Αν σου ζητούσαμε μια ευχή για την ημέρα της γυναίκας, που θα ήθελες να κάνεις "καρφί" και που "μπλοκ";

«Θα ευχόμουν το "καρφί" να ήταν ο σεβασμός και η εκτίμηση στο φύλο της γυναίκας και το "μπλοκ" να σταματούσε την κακοποίηση γυναικών που υπάρχει σε πολύ μεγάλο ποσοστό στον κόσμο, γιατί όσο και να μη φαίνεται πολλές φορές ή προσπαθούμε να το κρύψουμε ,η γυναίκα είναι ευαίσθητο πλάσμα. Να μας προσέχετε λοιπόν. Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες».


Mαρία Τσουρή (πολίστρια ΝΟΒΑ)
-Πιστεύεις πως οι γυναίκες τον 21ο αιώνα "βουλιάζουν" ή διατηρούνται στην επιφάνεια; Θα ήθελες να στείλεις μια ευχή με αφορμή τη σημερινή μέρα σε όλες τις γυναίκες;

«Πιστεύω πως όλος αυτός ο φεμινισμός μας έχει φέρει πολύ κούραση στη ζωή μας. Ειδικά οι γυναίκες που έχουν παιδιά, πρέπει να ανταπεξέλθουν σε πολύ μεγάλες απαιτήσεις και δυσκολίες χωρίς να έχουν προσωπικό χρόνο. Θεωρώ όμως παρόλα αυτά ότι έχει αρχίσει σε ένα μεγάλο ποσοστό να αναγνωρίζεται η προσπάθεια της όποτε πιστεύω ότι η θέση της γυναίκας διατηρείται στην επιφάνεια όμως δε μπορείς ποτέ να τη συγκρίνεις με τη θέση του άντρα στη κοινωνία γιατί είναι δυο τελείως ανόμοια είδη. Εύχομαι σε όλες τις γυναίκες χρόνια πολλά!».


Εύα Κατωπόδη (μπασκετμπολίστρια ΠΑΟΚ)
-Μία εύστοχη ευχή, χωρίς ντρίμπλες, για τη γιορτή της γυναίκας, ποια θα ήταν;

«H δική μου ευχή για την γιορτή της γυναίκας εκτός από τα συνηθισμένα: ισότητα, σεβασμό και «όχι» στην κακοποίηση των γυναικών, είναι να αποδεχτούν επιτέλους και τα δύο φύλα τους ρόλους τους, να τον αγαπήσουν και να συμφιλιωθούν μεταξύ τους γιατί σίγουρα δεν είμαστε ίδιοι, είμαστε όμως ίσοι! Χρόνια μας πολλά».


Μαρία Μιχαλάκα (κολυμβήτρια)
-Αναφορικά με τη γιορτή της γυναίκας, έχεις κάποια ευχή που θα μας...κόψει την ανάσα;

«Εύχομαι να είμαστε ο εαυτός μας πάνω απ´ όλα, να στηρίζουμε τις επιλογές μας, να έχουμε πίστη σ´ αυτά που θέλουμε, να μην απογοητευόμαστε, να ονειρευόμαστε και να έχουμε υγεία και υπομονή. Χρόνια μας πολλά γυναίκες!».


Εύη Χρήστου (Βολεϊμπολίστρια Παναθηναϊκού)
-Με αφορμή την ημέρα της γυναίκας, θα ήθελες ν' ανέβεις στο φιλέ και να μας πεις μια ευχή για όλες τις γυναίκες του κόσμου;

«Με αφορμή την ημέρα της γυναίκας, εύχομαι σε όλες τις γυναίκες του κόσμου υγεία για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στον υπέροχο ρόλο της μητρότητας που φαντάζομαι ότι είναι και το πιο δύσκολο στοίχημα για εκείνες αλλά στο οποίο είναι γεννημένες για να τα καταφέρνουν εξαίσια! Και επίσης εύχομαι αισιοδοξία σε όλες τις γυναίκες της σύγχρονης εποχής που καταφέρνουν μέσα από τους γοργούς ρυθμούς της ζωής και της καθημερινότητας να κρατούν το χαμόγελο τους και να αγαπούν τον εαυτό τους όσες δυσκολίες και αν συναντούν».


sdna.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


ΚΑΝΕ LIKE στη Νέα μας σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/pages/Vatolakkiotis-Grevena
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: