ΣΙΝΕ

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

10 έξυπνα κόλπα για τη σκιά των ματιών σας

Η σκιά μπορεί να σε βοηθήσει να δημιουργήσεις το απόλυτο look, αρκεί να ξέρεις να τη χρησιμοποιείς σωστά.

Είτε αυτό που θες είναι κάτι εντυπωσιακό, είτε...
επιμελώς ατημέλητο, είτε διακριτικό, η σκιά είναι ο τέλειος σύμμαχος. Σου βρήκαμε μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να την εκμεταλλευτείς στο έπακρο. Τσέκαρέ τα.

1. Πες το μ” ένα πινέλο
Δεν υπάρχει καλύτερο tip από το να γνωρίζεις τα πινέλα σου και σε τι χρησιμεύει το καθένα. Το χοντρό αφράτο πινέλο χρησιμοποιείται για να απλωθεί η σκιά στο πάνω κινητό βλέφαρο. Ένα μικρότερο αφράτο πινέλο είναι ιδανικό για πιο πυκνό χρώμα, ενώ ένα με γωνίες φροντίζει για τυχόν ατέλειες.

Το κοντό πινέλο αναμειγνύει τις σκούρες σκιές ή «μουτζουρώνει» τη σκιά για smoky eye look. Για συγκεκριμένα σχέδια χρησιμοποίησε ένα λεπτό πινέλο και ένα ίσιο για λεπτές γραμμές στα μάτια. Ένα μεγάλο πινέλο θα απαλύνει τις σκληρές γραμμές δίνοντας ένα επαγγελματικό look και τέλος ένα λοξό βουρτσάκι θα φτιάξει το σχήμα των φρυδιών σας. Αυτά.

2. Με τη σειρά!


Ξεκινάμε πάντα με την πιο ανοιχτόχρωμη σκιά από την εσωτερική γωνία του ματιού (aka πιο κοντά στη μύτη). Εάν υπάρχει ενδιάμεσο χρώμα το εφαρμόζουμε στη μέση του κινητού βλεφάρου και το πιο σκούρο στην εξωτερική γωνία. Τέλος, ξεκινώντας από το πάνω μέρος της εξωτερικής γωνίας προς το εσωτερικό κάνουμε το σβήσιμο-ανάμειξη των χρωμάτων.

3. Βάλε χρώμα!

Αν το χρώμα της νέας σου σκιάς δεν είναι όσο «ζωντανό» ήθελες, μην ανησυχείς! Δε χρειάζεται ούτε να την πετάξεις ούτε να την αναμείξεις ντε και καλά με μια μαύρη. Απλά κάλυψε το βλέφαρό σου με μια υγρή σκιά πρώτα. Μόλις καλύψει όλο το «καπάκι» εφάρμοσε τη σκιά σου απο πάνω. Θα δείξει αμέσως πιο ζωντανή.

4. Το μέγεθος μετράει

Υπάρχει ένα εύκολο κόλπο για να κάνεις τα μάτια σου να φαίνονται μεγαλύτερα. Χώρισε νοητά το βλέφαρό σου στα τρία. Άσε το εσωτερικό κομμάτι φωτεινό. Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ουδέτερο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ίδια σκιά σε πιο ανοιχτό τόνο. Τα εξωτερικά δύο τρίτα πρέπει να είναι το ίδιο χρώμα. Και εδώ μπαίνει το κόλπο. Συνέχισε το χρώμα για ένα τρίτο ακόμα, στην εξωτερική γωνία, σε ένα τρίγωνο τύπου cat-eye. Τέλος, σχεδίασε μια γραμμή στα κάτω βλέφαρα και ένωσέ την με αυτό το τρίγωνο. Τα τααααα!

5. Το χρώμα-κλειδί
Τα διαφορετικά χρώματα ματιών τονίζονται και με διαφορετικά χρώματα σκιών. Μάθε ποιο χρώμα σου ταιριάζει περισσότερο και χρησιμοποίησέ το όταν θες να κάνεις εντύπωση. Αν έχεις σκούρα καστανά μάτια δοκίμασε σκιές σε γήινες αποχρώσεις, όπως καφέ και μπρονζέ, αλλά και μαύρες, δαμασκηνί και καφέ σκούρο.

Τα καστανά σκούρα μάτια δείχνουν πάντα τέλεια με σκούρο μπλε ή γκρι χρώμα, ενώ το smoky eye τα απογειώνει. Τα μπλε σκούρα μάτια ταιριάζουν επίσης με αποχρώσεις του καφέ, ανοιχτό γκρι και ανοιχτό μωβ. Τα γαλανά ή γκρι μάτια δείχνουν φανταστικά με λευκές, γκρι ή λιλά και παλ σκιές.

Μια γραμμή μπλε ή μαύρου eyeliner τονίζει υπέροχα τα μπλε μάτια, ενώ τα μελί μάτια ταιριάζουν με μια ποικιλία χρωμάτων, από μπρονζέ μέχρι πράσινο. Οι μωβ σκιές τα κάνουν να δείχνουν πιο μπλε, ενώ τα ζεστά καφέ χρώματα τονίζουν την πράσινη απόχρωσή τους.

Κι αν έχεις καταπράσινα μάτια δοκίμασε γκρι και μωβ, αλλά απόφυγε τα έντονα φωτεινά χρώματα όπως το μπλε. Αν θες να δώσεις βάθος στο βλέμμα σου, ένα καφέ σκούρο ή μαύρο eyeliner θα αναδείξει ιδανικά το χρώμα σου.

6. Όμπρε και στα μάτια
Αν θες να πετύχεις το ιδανικό όμπρε σε σκιά, αρκούν πέντε βήματα. Άπλωσε μια βάση σε όλο το κινητό βλέφαρο. Άπλωσε μια midi σκιά σε όλη την επιφάνειά του, από τις βλεφαρίδες μέχρι το κόκκαλο του φρυδιού.

Χρησιμοποίησε ένα λεπτό βουρτσάκι για να απλώσεις μια πιο σκούρα σκιά στη βάση των βλεφαρίδων, για να ενισχύσεις το χρώμα. Με ένα αφράτο πινέλο τόνισε με μια πιο ανοιχτή σκιά το σημείο κάτω από το κόκκαλο του φρυδιού. Πρόσθεσε μάσκαρα και είσαι έτοιμη!

7. Άνοιξε τα μάτια σου!
Αυτό το look ταιριάζει απόλυτα με φυσικά χρώματα, αλλά και οποιαδήποτε καφέ, σαμπανί ή μπρονζέ σκιά κάνει. Άπλωσε τη σκιά κανονικά και έπειτα μουτζούρωσε τις εξωτερικές γωνίες και το πάνω σημείο, προς τα φρύδια. Τέλειο.

8. Διόρθωσέ το!

Δεν είναι εκνευριστικό να σπάει η αγαπημένη σου σκιά; Δε χρειάζεται να την αποχωριστείς όμως ακόμα, αφού υπάρχει τρόπος να την επαναφέρεις!

Χρησιμοποίησε το πίσω μέρος του πινέλου σου για να τη σπάσεις εντελώς, μετατρέποντάς την σε σκόνη. Πρόσθεσε λίγο νερό και χρησιμοποίησε ένα καθαρό χαρτομάντηλο για να την συμπιέσεις πάλι στη θήκη. Δεν θα δείχνει τόσο καλή όσο ήταν, αλλά είναι κι αυτό κάτι!

9. Ανακύκλωση τώρα!

Όλες έχουμε σκιές που απλά δεν χρησιμοποιούμε ποτέ! Αντί να κάθονται σε ένα ντουλάπι, μπορείς να τις λιώσεις και να τις αναμίξεις με ένα διάφανο βερνίκι νυχιών δημιουργώντας νέα φανταστικά χρώματα μανό. Δοκίμασέ το!

10. Ντύσε τα φρύδια σου

Αν φοράς μια εντυπωσιακή σκιά ματιών, αλλά το φρύδι σου δεν είναι έντονο θα φαίνεται περίεργο. Μπορείς να το διορθώσεις και αυτό με μια σκιά και δυο κινήσεις. Με ένα βρεγμένο πινέλο εφάρμοσε στα φρύδια σου μια σκιά στο ίδιο χρώμα. Σε λίγα δευτερόλεπτα, θα φαίνονται γεμάτα και υγιή.

a.v.
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


ΚΑΝΕ LIKE στη Νέα μας σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/pages/Vatolakkiotis-Grevena
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: