ΣΙΝΕ

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ 14 ΠΙΟ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΙΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ...;;;

Ένα χωριό μέσα σε ένα κρατήρα ηφαιστείου, σπίτια χτισμένα από πυλό κρυμμένα κάτω από την γη, μια μικρή πόλη στην μέση του...
πάγου, και άλλα πολλά χωριά που συγκαταλέγονται στην λίστα με τα 14 πιο παράξενα του κόσμου. 

Την δεύτερη θέση έχει η Μονεμβάσια Λακωνίας. Σύμφωνα με την Daily Mail αυτοί είναι οι μαγευτικοί οικισμοί σε μαγευτικούς προορισμούς.

1. Aogashima, Θάλασσα Φιλιππίνων

Ίσως το τελευταίο μέρος που θα περίμενε κανείς να βρει μια ζωντανή κοινότητα μέσα σε ένα τροπικό ηφαιστειογενές νησί στη Θάλασσα των Φιλιππίνων. Στην καρδιά του κρατήρα του ανενεργού ηφαιστείου, βρίσκεται ένα από τα πιο όμορφα χωριά, όπου ζούνε 200 γενναίοι χωρικοί.

2. Μονεμβασιά, Ελλάδα

Η Μονεμβασιά είναι ένας οικισμός που κρύβεται πίσω από ένα τεράστιο βράχο στη Λακωνία στην Ελλάδα. Το νησί χωρίστηκε από την ηπειρωτική χώρα το 375 μ.Χ. από σεισμό, όπου με ένα μικρό διάδρομο γίνεται η εύκολη πρόσβαση. Η θέα στο κόλπο της Παλαιάς Μονεμβάσιας είναι συγκλονιστική.

3. Μονή Phugtal, Ινδία


Το κρυφό χωριό στο γκρεμό της Phuktal ή Μονή Phugtal είναι ένα από τα πιο απομονωμένα μοναστήρια στη βόρεια Ινδία. Κατασκευασμένο από λάσπη και ξύλο, βρίσκεται στην είσοδο μιας σπηλιάς πάνω σε ένα βράχο που «κοιτάει» στην νότιο-ανατολική Zanskar στην περιοχή Λαντάκ.
Μοιάζοντας με μία γιγαντιαία «κηρήθρα μελλισών» ιδρύθηκε στις αρχές του 12ου αιώνα, αλλά παρέμεινε ένα κρυμμένος θησαυρό, μέχρι το 1800, όταν ο Αλέξανδρος Cosmo ντε Κόρος επισκέφθηκε τον τόπο, και έμεινε εκεί για ένα χρόνο.

4. Isortoq, Γροιλανδία


Με 64 κατοίκους, το χωριό Isortoq της Γροιλανδίας, βρίσκεται κάπου στην μέση του πουθενά του χιονιού και του πάγου.Οι κάτοικοι Inuit όπως ονομάζονται, είναι αναγκασμένοι να επιβιώσουν μόνο με βάση το κρέας, αφού οι πολικές θερμοκρασίες δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη φυτών.

5. Gásadalur Village, Δανία


Το απομονωμένο χωριό της Gásadalur βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Vágar στις Νήσους Φερόε. Την συγκλονιστική θέα στο Ρεύμα του Κόλπου του Βόρειου Ατλαντικού βλέπουν καθημερινά μόνο 16 κάτοικοι που έχουν επικοινωνία με τον «έξω» κόσμο μέσω μιας σήραγγας που χτίστηκε μέσα στα βουνά το 2004.

6. Huacachina, Περού...

Περισσότερα χωριά στο www.govastileto.gr
Πηγή
newsone.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


ΚΑΝΕ LIKE στη Νέα μας σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/pages/Vatolakkiotis-Grevena
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: