ΣΙΝΕ

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Ανείπωτη τραγωδία στο Νεπάλ με 1.800 νεκρούς - VIDEO

Δεκαεπτά θύματα από τη χιονοστιβάδα στο Έβερεστ
Σοκ και θλίψη προκαλούν οι εικόνες από το σεισμόπληκτο Νεπάλ όπου...
το υπουργείο Εσωτερικών ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό των 7,9 Ρίχτερ που έπληξε χθες τη χώρα σε 1.805. Η κυβέρνηση του Νεπάλ απηύθυνε έκκληση σε άλλες χώρες να στείλουν βοήθεια ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις τραγικές συνέπειες του σεισμού, ο οποίος θεωρείται ο ισχυρότερος των τελευταίων 81 χρόνων.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικών του Νεπάλ, οι τραυματίες που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής είναι 4.718.

Δεκαεπτά άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί από το Έβερεστ όπου ο ισχυρός σεισμός προκάλεσε κατολίσθηση. Το δυστύχημα αυτό θεωρείται το πλέον πολύνεκρο στην ιστορία της ορειβασίας στο υψηλότερο βουνό του κόσμου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται εκπρόσωπο των σέρπα, εξήντα ένας άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν η χιονοστιβάδα έπληξε τμήμα του base camp όπου οι ορειβάτες συγκεντρώνονταν για να πάρουν στη συνέχεια το δρόμο για την κορυφή του βουνού.

Μεταξύ των νεκρών είναι και ο Dan Fredinburg, μηχανικός της Google.

Με το ξημέρωμα της Κυριακής απογειώθηκε το πρώτο ελικόπτερο για τη μεταφορά των τραυματιών καθώς ο συννεφιασμένος καιρός προκάλεσε καθυστερήσεις στις πτήσεις.

Πηγή

ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


ΚΑΝΕ LIKE στη Νέα μας σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/pages/Vatolakkiotis-Grevena
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: