ΣΙΝΕ

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Την 189η ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου τίμησε ο Δήμος Γρεβενών

Ο Δήμος Γρεβενών δια των αντιπροσώπων του τίμησε το Σαββατοκύριακο την ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου που γιορτάστηκε για 189η φορά στην Ιερή Πόλη.
Ο Δήμαρχος Γεώργιος Δασταμάνης, οι Αντιδήμαρχοι Ζήσης Κιάκας, Χρήστος Πέτρου και Χρήστος Τριγώνης και οι τοπικοί σύμβουλοι Ιωάννης Λυγούρας και Θεόδωρος Αβέλλας παρευρέθησαν στον κήπο των Ηρώων όπου καίει ακόμη και σήμερα άσβεστο το πνεύμα της επετείου.

Στον Κήπο των Ηρώων ο στίχος του Ποιητή «Όποιος πεθάνει σήμερα χίλιες φορές πεθαίνει» μετουσιώνεται σε ένα πλήθος εικόνων που δεν αφήνει ασυγκίνητο και τον πιο αποστασιοποιημένο επισκέπτη. Οι προτομές και τα αγάλματα στέκονται φύλακες – μάρτυρες των ιστορικών γεγονότων και το μήνυμα φτάνει ψιθυριστό – έτσι σεμνά όπως αρμόζει στα μεγάλα και σπουδαία.

Η συγκίνηση για την Γρεβενιώτικη αποστολή ήταν διπλή, καθώς στον Κήπο των Ηρώων δεσπόζει μνημείο των Σαμαρινιωτών πολεμιστών που με αυταπάρνηση πρόσφεραν τη ζωή τους στον αγώνα της Ελευθερίας. Ιδιαίτερη λοιπόν η τιμή για τον Δήμαρχο και τους τοπικούς συμβούλους να καταθέτουν στεφάνι δόξας στο μνημείο των δικών μας υπερασπιστών του Μεσολογγίου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

ΚΑΝΕ LIKE στη Νέα μας σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/pages/Vatolakkiotis-Grevena
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: