ΣΙΝΕ

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για τη Μεγάλη Παρασκευή - Πότε φτιάχνει ο καιρός

Ο καιρός για όλες τις ημέρες του Πάσχα...
Τοπικές βροχές θα σημειωθούν τη Μεγάλη Παρασκευή στα ανατολικά και λίγα χιόνια στα ορεινά. 
Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη...
βόρεια Κρήτη. 

Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.


Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για τη Μεγάλη Παρασκευή
Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 00 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 1 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην ανατολική στερεά και την Εύβοια με πρόσκαιρες βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά τις πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νοτιά 8 τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 02 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης παροδικές χιονοπτώσεις. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και τη νύχτα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 7 με 9 και στα ανατολικά τοπικά 10 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 08 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών ή καταιγίδων τις πρωινές ώρες στα νότια. Βελτίωση από τις μεσημβρινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 7 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 09 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στα βόρεια και τα ανατολικά οπού είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά της Πάρνηθας και της Πεντέλης. Βαθμιαία γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 06 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις το απόγευμα.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 06 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός για όλες τις ημέρες του Πάσχα

Μας έχει τρελάνει ο καιρός για τα καλά. Ηδη από χθες Μεγάλη Τετάρτη το κρύο είναι τσουχτερό ενώ χιόνια έπεσαν ακόμη και στα ορεινά της Αττικής. Ωστόσο αυτό το τελευταίο "χάδι" του χειμώνα δε θα διαρκέσει για πολύ καθώς από το Μεγάλο Σάββατο ο καιρος βελτιώνεται και η θερμοκρασία ανεβαίνει αισθητά κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Το κρύο όμως θα είναι αισθητό νωρίς το πρωί αλλά και το βράδυ.

Με τι καιρό θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή
Ενώ στα δυτικά και τα βόρεια περιμένουμε λιακάδα, στις υπόλοιπες νοτιότερες και ανατολικότερες περιοχές θα υπάρχουν συννεφιές με τοπικές βροχές και λιγότερα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της χώρας. Από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και κυρίως την Κρήτη. Προς το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν μόνο στη βόρεια Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι σε όλα τα πελάγη 4 με 5 μποφόρ, όμως στο Αιγαίο θα πνέουν 7 με 8 μποφόρ και τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένιση από το απόγευμα και κυρίως το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -2 εως 16 βαθμούς, στα κεντρικά από -1εναν εως 17 βαθμούς και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 10 εως 17 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε τα ξημερώματα και το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής λίγες νεφώσεις και τοπικό χιονόνερο, όμως μετά θα υπάρχει ηλιοφάνεια και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ ενώ στα ανοιχτά θα φτάσουν τα 7 μποφόρ και στον νότιο Ευβοϊκό τα 8 μποφόρ μέχρι και το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 εως 15 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε καλό καιρό με λιακάδα και βορειοδυτικούς ανέμους 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 3 εως 17 βαθμούς κελσίου.

Κατά τη διάρκεια της Περιφοράς του Επιταφίου το κρύο θα είναι τσουχτερό στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Με τι καιρό θα γίνει η Ανάσταση το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου

Περιμένουμε βελτιωμένο και γενικά αίθριο καιρό σε ολόκληρη τη χώρα. Λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν μόνο στα ορεινά της βόρειας Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένιση. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 4 εως 18 βαθμούς, στα κεντρικά από 4 εως 19 βαθμούς και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 10 εως 17 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με εξαιρετική διάυγεια και λαμπρότητα στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ, στα ανοιχτά 7 μποφόρ και ενδεχομένως για λίγο ίσως φτάσουν και τα 8 μποφόρ αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 εως 17 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λιακάδα και αίθριο ουρανό. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 4 εως 18 βαθμούς κελσίου.

Παρά το γεγονός οτι θα υπάρχει ηλιοφάνεια την ημέρα και οι θερμοκρασίες το μεσημέρι θα είναι υψηλές, το βράδυ κατά τη διάρκεια της Ανάστασης θα έχει έναστρο μεν ουρανό, αλλά το κρύο θα είναι τσουχτερό γι΄αυτό να ντυθείτε καλά.

Λιακάδα σε όλη τη χώρα την Κυριακή του Πάσχα

Περιμένουμε λιακάδα σε ολόκληρη τη χώρα με διαυγή και λαμπρό καταγάλανο ουρανό. Το ψήσιμο του οβελία θα γίνει δίχως σταγόνα βροχής και όσοι ψήσεται στην ύπαιθρο δε θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα. Το βράδυ ωστόσο το κρύο θα παραμείνει τσουχτερό.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρεοι, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ και για λίγο 7 μποφόρ με εξασθένιση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 4 εως 19 βαθμούς, στα κεντρικά από 5 εως 20 βαθμούς και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 10 εως 18 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε λιακάδα με εξαιρετική διαύγεια στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανοιχτά εως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 7 βαθμούς νωρίς το πρωί και το βράδυ μέχρι 20 βαθμούς κελσίου το μεσημέρι.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λιακάδα και μόνο λίγα σύννεφα στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, βαρδάρης δηλαδή 3 με 4 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 6 εως 18 βαθμούς κελσίου.

Πως θα γίνει το ψήσιμο του οβελία σε όλη την Ελλάδα
Στην Πάτρα το Πάσχα θα εορταστεί με ηλιφάνεια και λίγα μόνο σύννεφα, οι άνεμοι θα πνέουν βορειδυτικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 εως 19 βαθμούς κελσίου.

Στην Κέρκυρα που έχει την τιμητική της περιμένουμε λιακάδα με λίγα σύννεφα το μεσημέρι, βορειοδυτικούς ανέμους 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 8 εως 18 βαθμούς κελσίου.

Στη Ρόδο περιμένουμε λιακάδα όλη την ημέρα, βορειοδυτικούς ανέμους 5 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία από 10 εως 18 βαθμούς κελσίου.

Στην Αλεξανδρούπολη περιμένουμε αίθριο ουρανό, ασθενείς ανέμους 2 με 3 μποφόρ και θερμοκρασία από 9 εως 16 βαθμούς κελσίου.

Στην Πάρο περιμένουμε λιακάδα, βοριάδες 5 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία απο 12 εως 18 βαθμούς κελσίου.

Στην Καλαμάτα ηλιόλουστη θα είναι η μέρα του Πάσχα με ασθενείς ανέμου 2 με 3 μποφόρ και θερμοκρασία απο 9 εως 19 βαθμούς κελσίου.

Στην Αράχωβα θα έχουμε λιακάδα και άπνοια ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 7 εως 19 βαθμούς κελσίου.

Στα Γιάννενα θα έχουμε αίθριο ουρανό με λίγα σύννεφα όμως το μεσημέρι και σχεδόν άπνοια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 εως 19 βαθμούς κελσίου.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης η Κυριακή του Πάσχα θα είναι ηλιόλουστη με καταγάλανο ουρανό και βορειοδυτικούς ανέμους 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 εως 19 βαθμούς κελσίου.

Πως θα γίνει η επιστροφή των εκδρομέων τη Δευτέρα του Πάσχα
Περιμένουμε ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα και μόνο λίγα σύννεφα το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά χωρίς όμως φαινόμενα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στο Αιγαίο 4 με 5 μποφόρ και τοπικά εως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα απο 5 εως 20 βαθμούς, στα κεντρικά από 6 εως 21εναν βαθμούς και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 11 εως 18 με 19 βαθούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε λιακάδα, με λίγα σύννεφα ίσως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανοιχτά εως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 εως 21εναν βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λιακάδα με λίγα σύννεφα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 7 εως 19 βαθμούς κελσίου.

newsit

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


ΚΑΝΕ LIKE στη Νέα μας σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/pages/Vatolakkiotis-Grevena
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: