ΣΙΝΕ

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Απάντηση του Συλλόγου Νεφροπαθών Φλώρινας στην καταγγελία αναγνώστη!

Με έκπληξη διαβάσαμε επιστολή που αναρτήθηκε σε διάφορα ΣΑΙΤ από κάποιον... Νεφροπαθή... "H κατάσταση που βιώνουμε στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού
Φλώρινας είναι απερίγραπτη..." και περιέχει δριμύ κατηγορώ κατά της γιατρού της ΜΤΝ Φλώρινας Κας Βασιλείου Ειρήνης αλλά και υπονοούμενα για το ρόλο του Συλλόγου Νεφροπαθών Φλώρινας.

Η αρχική μας έκπληξη μετατράπηκε σε οργή τόσο για τις ανυπόστατες κατηγορίες κατά της γιατρού όσο και για τις υπόλοιπες αθλιότητες που γράφονται στο κείμενο. Δικαίωμα του καθενός είναι να εκφράζει ελεύθερα τη άποψη του, να συμπαθεί ή να αντιπαθεί πρόσωπα, αλλά όταν θίγει υπολήψεις και συκοφαντεί, να έχει το θάρρος να το κάνει ΕΠΩΝΥΜΑ, να μιλά για λογαριασμό του και να μην εμπλέκει στα βρώμικα παιχνίδια του ανθρώπους που δεν συμμερίζονται την άποψη του στο ελάχιστο.

Ο Σύλλογος Νεφροπαθών δημιουργήθηκε για να βοηθά και να λύνει προβλήματα που αφορούν τους Νεφροπαθείς και τη ΜΤΝ, δεν είναι υποχείριο κανενός, ούτε θα γίνει, ούτε και θα διαλυθεί όπως επιθυμούν κάποιοι μέσα από το Νοσοκομείο.

Μετά την καταγγελία ασθενών κατά Νοσηλεύτριας, για μείωση θερμικών και χρόνου αιμοκάθαρσης, ξεκίνησε ένας βρώμικος πόλεμος εναντίον των ασθενών που έκαναν τη καταγγελία κατηγορώντας τους ότι είναι υποχείρια, εμπαθείς, αμόρφωτοι, κακότροποι, και ψάχνοντας έναν αποδιοπομπαίο τράγο στράφηκαν και κατά της Κας Βασιλείου θεωρώντας ότι υποκίνησε τους ασθενείς να κάνουν την καταγγελία, λες κι οι ασθενείς είναι άβουλα πιόνια, ή δεν μπορούν να καταλάβουν τι συμβαίνει εκεί μέσα.

Σύμφωνα με το ‘’νόμο της σιωπής’’ που ίσχυε στη ΜΤΝ μέχρι την ημέρα της καταγγελίας οι ασθενείς θα πρέπει να δέχονται αδιαμαρτύρητα τα πάντα, και να μη μιλούν ακόμα κι όταν κινδυνεύει η ζωή τους, γιατί αν τολμήσουν να μιλήσουν, χαρακτηρίζονται ως ταραξίες και θεωρούνται ανεπιθύμητοι από το νοσηλευτικό προσωπικό και όχι μόνο.

Όσο δε για την Κα Βασιλείου πραγματικά αισθανθήκαμε λύπη και ντροπή για τις κατηγορίες εναντίον της.

Η Κα Βασιλείου 4 χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες της στη μονάδα, και κυριολεκτικά την κρατά ανοιχτή, πολλές φορές έχοντας μείνει και μόνη της, κρίμα που ορισμένου το ξέχασαν αυτό, αυτό είναι το ευχαριστώ σε έναν γιατρό που παλεύει τόσα χρόνια να κρατήσει ανοιχτή μια μονάδα που αιμορραγεί από παντού, μόνη της.

Άλλωστε αν ανατρέξουμε στο παρελθόν θα δούμε ότι στο νοσοκομείο της Φλώρινας, «συνηθίζεται» το νοσηλευτικό προσωπικό να τα βάζει με τους γιατρούς το ίδιο είχαν κάνει πριν 5 χρόνια στον προηγούμενο γιατρό της μονάδας τον αείμνηστο Χατζηκωνσταντίνου.

Ε πώς λοιπόν να θέλουν να έρθουν άλλοι γιατροί όταν υπάρχει τέτοια φήμη για το Νοσοκομείο Φλώρινας.

Η Κα Βασιλείου τις μόνες εντολές που θέλει να υπακούμε είναι οι ιατρικές που αφορούν τη θεραπεία μας, είναι τραγικό ο γιατρός να θέλει να μας προστατέψει κι εμείς να λέμε ότι μας καταπιέζει και μας εκβιάζει. ΕΛΕΟΣ!!!

Ουδέποτε η γιατρός απείλησε ασθενή με αποπομπή από τη μονάδα, απεναντίας άνοιξε 5η βάρδια για να εξυπηρετήσει περισσότερους ασθενείς ώστε να μη μετακινούνται, «φορτώθηκε» περισσότερες εφημερίες χωρίς να της το επιβάλλει κανείς, παρ΄όλες τις πιέσεις που δεχόταν να μη το κάνει.

Η μόνη αντιπαράθεση που έχει με τη διοίκηση, αφορά στη σωστή στελέχωση της μονάδας από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, συνεχώς ζητά από τη διοίκηση να φέρει κι άλλους γιατρούς κι άλλες νοσηλεύτριες έτσι ώστε να μπορέσει να ανοίξει 6η βάρδια και τμήμα περιτοναϊκής.

Το τηλέφωνο της είναι ανοιχτό για τους ασθενείς ακόμα και όταν δεν εφημερεύει.

Η Κα Βασιλείου είναι απαιτητική στη δουλειά της και θέλει το καλύτερο για τους ασθενείς της, αυτό όμως φαίνεται ότι ενοχλεί, γιατί χαλάει τα μέχρι σήμερα δεδομένα, κι έτσι δέχεται συνεχώς 4 χρόνια τώρα έναν βρώμικο πόλεμο, που απώτερο σκοπό έχει να την αναγκάσουν να φύγει.

Όλοι οι ασθενείς της μονάδας στεκόμαστε στο πλευρό της και καταδικάζουμε κάθε ενέργεια, εναντίον της και εναντίον του συλλόγου.

Την ευχαριστούμε που αγωνίζεται για μας, παρ΄ όλες τις βρωμιές που εκτοξεύουν κατά καιρούς εναντίον της.

Ας μπει επιτέλους μια τάξη σε αυτό το Νοσοκομείο, να σταματήσουν να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα σπιλώνοντας ονόματα και υπολήψεις ανθρώπων που προσφέρουν με προσωπικό κόστος.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


ΚΑΝΕ LIKE στη Νέα μας σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/pages/Vatolakkiotis-Grevena
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: