ΣΙΝΕ

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Πασχαλινά παζάρια σε όλη την Αθήνα

Πού θα τα βρείτε και πόσο θα διαρκέσουν...
Πασχαλινά παζάρια διοργανώνονται σε όλη την Αθήνα από εθελοντικές οργανώσεις με στόχο την...
ενίσχυση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και αδέσποτων ζώων.

Πασχαλινό μπαζάρ με δώρα, παιχνίδια, προσκλητήρια για γάμο ή βάφτιση, κάρτες με πολύχρωμα λουλούδια, λαμπάδες σε 25 ιδιαίτερα σχέδια, διακοσμητικά αυγά και άλλα πασχαλινά είδη διοργανώνει η Unicef την Πέμπτη 2 Απριλίου, την Παρασκευή 3 Απριλίου και το Σάββατο 4 Απριλίου στα γραφεία της (Ανδρέα Δημητρίου 8 και Τζ. Κένεντι 37, Καισαριανή). Τα έσοδα θα διατεθούν υπέρ των σκοπών της UNICEF.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ταξιδεύει με τα πασχαλινά παζάρια του σε όλη την Ελλάδα. Οι εθελοντές και οι εργαζόμενοι των δημιουργικών εργαστηρίων του Οργανισμού ετοίμασαν χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες, πασχαλινά δώρα και χειροποίητα κοσμήματα και κατασκευές. Στην Αθήνα τα παζάρια διοργανώνονται στο μετρό Συντάγματος (1/4), στα εμπορικά κέντρα «Athens Heart» (1/4-8/4) και «Athens Metro Mall» (6/4-8/4), καθώς και στο σταθμό ΗΣΑΠ Αμαρουσίου (4/4-10/4). Παζάρια διοργανώνει το «Χαμόγελο του Παιδιού» μεταξύ άλλων και στη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη, την Κοζάνη, τη Χαλκίδα, τη Λιβαδειά, την Κέρκυρα, το Λουτράκι, την Κόρινθο, την Πάχη, την Πάτρα, την Καλαμάτα, τον Πύργο, την Κυπαρισσία, τη Ζάκυνθο και την Κεφαλλονιά. Τα πασχαλινά είδη διατίθενται επίσης στο ηλεκτρονικό κατάστημα του Οργανισμού.

Εκδήλωση για την ενίσχυση των κρατούμενων γυναικών και παιδιών στις φυλακές Ελαιώνα στη Θήβα πραγματοποιεί η ομάδα μπλόγκερς «Ξεblogάρισμα» το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Απριλίου στο κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134). 

Στόχος της ομάδας είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την καλύτερη σίτιση των παιδιών, την κάλυψη των αναγκών σε παιδικές πάνες και την επίπλωση του καθιστικού και της τραπεζαρίας των ανήλικων κρατουμένων στις φυλακές Ελαιώνα. Στο παζάρι θα διατίθενται λαμπάδες και χειροποίητα στολίδια, τσίπουρα και ρακόμελα, σπιτικές μαρμελάδες, γλυκά και κουλουράκια, λικέρ, χειροποίητα σαπούνια, βιβλία, ρούχα, κοσμήματα και είδη διακόσμησης. Το παζάρι θα πλαισιώνουν παράλληλες δράσεις, όπως αφήγηση λαϊκών παραμυθιών. Επίσης, θα συλλέγονται είδη πρώτης ανάγκης για τις φυλακισμένες και τα παιδιά, όπως πάνες, είδη παιδικής περιποίησης, σαμπουάν, οδοντόκρεμες, χαρτί υγείας, απορρυπαντικά και καθαριστικά χώρου.

Για την υποστήριξη των πολιτιστικών τους δράσεων και του σκοπού της υποστήριξης των εμβληματικών κτιρίων της Αθήνας δύο σύλλογοι, η «Monumenta» και τα «Παναθήναια», διοργανώνουν για πρώτη φορά το δικό τους παζάρι την Κυριακή 5 Απριλίου και τη Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου, στην οδό Παλλάδος 21, στο Ψυρρή. Στο μπαζάρ θα βρεθούν την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του οι συγγραφείς του βιβλίου «Αθήνα. Ιχνηλατώντας την πόλη με οδηγό την Ιστορία και τη Λογοτεχνία», Θανάσης Γιοχάλας και Τόνια Καφετζάκη, προκειμένου να επιχειρήσουν με τους παρευρισκόμενους μια νοερή βόλτα στα κτίρια της Αθήνας.

Λαμπάδες, είδη σπιτιού, δώρα, διακοσμητικά, ρούχα, παιχνίδια και άλλα αντικείμενα διαθέτει ηΕλληνική Φιλοζωική Εταιρεία στο παζάρι της που λειτουργεί καθημερινά (και όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα) στο Φιλοζωικό της Κέντρο στο Κορωπί. Η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης ενισχύει τις δράσεις της με το παζάρι που διοργανώνει το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Απριλίου στο 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο Ηλιούπολης (Γρ.Αυξεντίου 2, Ηλιούπολη).

Στο παζάρι θα προσφέρονται καφές, αναψυκτικά και εδέσματα και θα διατίθενται πασχαλινά είδη, χρηστικά αντικείμενα για το σπίτι, διακοσμητικά με θέμα το σκύλο και τη γάτα, κοσμήματα, ρούχα, βιβλία, cd και αξεσουάρ για τους τετράποδους φίλους. Κατά τη διάρκεια του παζαριού θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ηλιούπολης, ενώ η Ένωση θα δέχεται και δωρεές αντικειμένων για τα τετράποδα, όπως περιλαίμια, κουβέρτες, παλιά σπιτάκια ή καλαθάκια, φάρμακα και είδη αποπαρασίτωσης.

Εορταστικά παζάρια διοργανώνουν και πολλές άλλες φιλοζωικές οργανώσεις το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Με σύνθημα «Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε τα αδέσποτα» η εθελοντική ομάδα για τα αδέσποτα ζώα «Αδεσποτολόγιο» παρουσιάζει το δικό της παζάρι στον πολυχώρο «Purebliss» (Ρόμβης 24α, Αθήνα). Το Σωματείο Περίθαλψης και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων «Stray.gr»διοργανώνει το παζάρι του στον χώρο «Thission Lofts» (Πειραιώς 123, απέναντι από την Τεχνόπολη), ο Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ελληνικού θα βρίσκεται στην αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου Ελληνικού, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Νέας Φιλαδέλφειας στο Α’ ΚΑΠΗ Νέας Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας, ενώ το Φιλοζωικό Σωματείο Νίκαιας-Κερατσινίου μαζί με τον Ζωοφιλικό και Περιβαλλοντολογικό Σύλλογο Περάματος στον Πολιτιστικό Χώρο «Μάνος Λοΐζος» στη Νίκαια.

Επίσης, το ίδιο Σαββατοκύριακο διοργανώνουν παζάρια και οι Ζωοφιλικός Σύλλογος Περάματοςστην οδό Λεωφόρο Σαλαμίνος 77 στο Κερατσίνι, το Καταφύγιο Ζωγράφου στο κέντρο «Ρυθμός» (έναντι του πάρκου Γουδιού στου Ζωγράφου), ο Σύλλογος Φίλων των Ζώων Χαλανδρίου στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου και η Φιλοζωική Ένωση Προστασίας Αδέσποτων δήμου Φιλοθέης- Ψυχικού στην Α’ πλατεία Ψυχικού.

Τριήμερο θα είναι το παζάρι που διοργανώνει το Φιλοζωικό και Φιλανθρωπικό «Στέκι» σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Σωματείο Αγίας Βαρβάρας, την Παρασκευή 3, το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Απριλίου στην οδό Αναγεννήσεως 1Β στο Αιγάλεω. Τέλος, τις ίδιες ημέρες παρουσιάζει τη δική του εκδήλωση το Φιλοζωικό Σωματείο Κερατέας «ΠΡΟΚΡΙΣ» στο «Οινοποιείο καφέ» στην Κερατέα.

newsbeast.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

ΚΑΝΕ LIKE στη Νέα μας σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/pages/Vatolakkiotis-Grevena
 Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: