ΣΙΝΕ

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΟΛΟ... ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΟΝΟ!

Παλιά ήσουν δακτυλοδεικτούμενος αν ταξίδευες στο εξωτερικό μόνος σου. Για τις γυναίκες μάλιστα ήταν η εξαίρεση. Τα πράγματα αλλάζουν.
Οπως αναφέρει έρευνα της 101 Holidays, το 1/3 σε περίπου 100.000 κρατήσεις αφορούν μοναχικούς ταξιδιώτες. Το 58% μάλιστα εκ αυτών είναι γυναίκες.

Άλλη έρευνα από την Travelzoo έδειξε ότι το 60% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα βλέπουν θετικά το να ταξιδέψουν μόνες. Αυτά που της ανησυχούν σε αυτήν την περίπτωση φυσικά είναι το θέμα της προσωπικής τους ασφάλειας.

Υπάρχουν κάποιες βασικές συμβουλές για όσες το αποφασίσουν.
Προσέχουμε το θέμα Ταξί. Αυτό που ξεχνάμε όταν μπαίνουμε σε ένα ταξί, λέει είναι ότι πρόκειται για το αυτοκίνητο ενός παντελώς αγνώστου σε εμάς προσώπου. Άρα, καλό θα ήταν να επιλέγουμε ταξί που είναι νόμιμα και καθώς μπαίνουμε να σημειώνουμε τον αριθμό κυκλοφορίας ή τον αριθμό αδείας. Αν δεν υπάρχει ταξίμετρο συμφωνούμε την τιμή πριν ξεκινήσουμε.

Ενεργοποιήστε το GPS mapping του κινητού σας. Αυτό σημαίνει ότι αν χρειαστεί να σας εντοπίσει κάποιος θα είναι εφικτό. Επιπλέον καλό θα ήταν κάποιος πίσω στη χώρα σας να ξέρει που είστε. Ακόμα και αν δε μπορείτε να κάνετε τίποτα από τα δύο, αν νιώσετε ανασφάλεια μέσα σε ένα ταξί κάντε μια ψεύτικη κλήση όπου θα λέτε σε κάποιον που βρίσκεστε.

Αν δε θέλετε το ξενοδοχείο που έχετε κλείσει να σας απογοητεύσει διότι άλλο είδατε στις φωτογραφίες και άλλο όταν φτάσατε εκεί καλό θα ήταν να τσεκάρετε τα reviews άλλων ταξιδιωτών. Αποφύγετε περιοχές εκτός κέντρου. Κλείστε δωμάτιο σε σημεία που έχουν κίνηση όλο το 24ωρο και όπου υπάρχουν κι άλλοι τουρίστες. Έτσι θα μπορείτε να συζητάτε και ακόμα και να κλείνετε ταξί όλοι μαζί.

Μην πίνετε πολύ αλκοόλ. Είναι πολύ εύκολο να κάνετε λάθη αν δεν είστε νηφάλιες. Προσέξτε πολύ την κουλτούρα της χώρας στην οποία βρίσκεστε. Αυτό θα σας σώσει από πολλά λάθη.

Αν νιώθετε ανασφάλεια να περιπλανηθείτε μόνες σας σε μια πόλη, τότε φροντίστε να κλείσετε θέση στις περιηγήσεις που γίνονται οργανωμένα σε τουρίστες.

Προσέξτε τους πορτοφολάδες. Αν κουβαλάτε μετρητά επιλέξτε αντί να τα έχετε στην τσάντα σας να τα έχετε σε μια σακούλα από σούπερ μάρκετ μαζί με το φαγητό σας. Αν κάποιος αποφασίσει να αρπάξει τη τσάντα σας τα μετρητά σας και τα χαρτιά σας δε θα είναι εκεί.

Πριν ξεκινήσετε βγάλτε φωτοτυπία όλα σας τα χαρτιά και κρατήστε τα σε κάποιο ασφαλές μέρος. Σε περίπτωση που σας τα κλέψουν θα έχετε κάτι στα χέρια σας όταν επισκεφθείτε τις τοπικές αρχές. Μια εξαιρετική ιδέα είναι να τις έχετε κάπου on line.

newsbomb.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


ΚΑΝΕ LIKE στη Νέα μας σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/pages/Vatolakkiotis-Grevena
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: