ΣΙΝΕ

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Να γιατί οι άνδρες με κοιλίτσα αρέσουν στις γυναίκες

Οι γυναίκες ερεθίζονται πολύ διαφορετικά από τον άνδρα γιατί ο τρόπος που αντιλαμβάνονται τον ερωτισμό είναι σε πολύ μεγάλο ποσοστό διαφορετικός από...
εκείνων των ανδρών. Η γυναίκα δεν ερεθίζεται μόνον οπτικά αλλά κυρίως συναισθηματικά. Ας δούμε πώς αυτή η ερωτική της αντίληψη επιδρά στον τρόπο δένεται με τον σύντροφό της, στο πώς αντιμετωπίζει εμφανισιακές αλλαγές που έρχονται με την πάροδο του χρόνου όπως η κοιλίτσα αλλά και στη διάθεσή της να παραμείνει πιστή στον άνδρα που έχει επιλέξει.

Ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας - ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου αναλύει.
Πριν λίγους μήνες πραγματοποιήσαμε στο Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο με τη συνεργασία του Ψυχίατρου Κώστα Γκοτζαμάνη και του Ψυχολόνου Γιώργου Βυνάκου, μια έρευνα πάνω στις σχέσεις ανύπαντρων αντρών και γυναικών με υψηλό μορφωτικο επίπεδο, ηλικίας 35-40 χρόνων. Ένα από τα στοιχεία που μελετήθηκαν ήταν οι περιστασιακές ερωτικές σχέσεις, παράλληλα με μια μόνιμη σχέση. Από τις γυναίκες της έρευνας που είχαν μόνιμη σχέση, το 22.2% δήλωσαν ότι είχαν τουλάχιστο μια περκπασιακή ερωτική σχέση, παράλληλα με τη μόνιμη σχέση, κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου

Από τους άντρες της έρευνας που είχαν μόνιμη σχέση, το 58.9% δήλωσαν ότι είχαν μια περιστασιακή ερωτική σχέση, παράλληλα με τη μόνιμη, κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους ...·

Είναι εντυπωσιακή η διαφορά της συχνότητας εμφάνισης αυτής της συμπεριφοράς ανάμεσα στις γυναίκες και τους άντρες Το ποσοστό είναι περίπου τριπλάσιο στους άντρες ή για να γίνει σαφεστερο, η μία στις πέντε γυναίκες και οι τρεις στους πέντε άνδρες είχαν παραλληλες περιστασιακές ερωτικές σχέσεις.

Αυτή η διαφορά είναι δυνατό νο αντανακλά και τη διαφοροποίηση των δύο φίλων όσον αφορά το βαθμό της δέσμευσης και της επένδυσης σε μία σχέση που διαρκεί. Τέτοιου είδους διαφορές στη σεξουαλική συμπεριφορά των δύο φύλων οδήγησαν την Κάρολ Μπόντγουϊν στο συμπέρασμα ότι η απιστία είναι γένους αρσενικού. Θα ήταν ίσως πολύ δύσκολο να αντιτάξει κανείς σ’ αυτή την άποψη πειστικά αποδεικτικά στοιχεία. Υπάρχουν άλλωστε και αρκετές γυναίκες με υστερικά ή ναρκισσιστικά στοιχεία, που διατηρούν παράλληλες σχέσεις, όπως έδειξε η έρευνα του Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου που ανέφερα παραπάνω. Θα μπορούσε μάλιστα κανείς να εκφρασει και βάσιμες υποψίες ότι ο αριθμός των γυναικών αυτών έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Κι αυτό γιατί η σύγχρονη Ελληνίδα διεκδικεί στις μέρες μας δυναμικότερα το σεξ στη μόνιμη σχέση ή το γάμο, το οποίο πολλές φορές οι κουρασμένοι και εξουθενωμένοι από τη δουλειά Αθηναίοι προσφέρουν με το σταγονόμετρο.

Τι ζητούν οι άνδρες τι ζητούν οι γυναίκες από το άλλο φύλο.
Ένας σημαντικός λόγος που κάνει τους άντρες πιο άπιστους από τις γυναίκες είναι το γεγονός ότι οι άντρες αποδεσμεύουν το σεξ από την αγάπη, ενώ ο» γυναίκες αναζητούν κυρίως συναισθηματική κάλυψη. Οι γυναίκες επίσης αισθάνονται κυρίως σεξουαλική διέγερση με χάδια, φιλιά και εκδηλώσεις τρυφερότητας γενικότερα.

Ο άντρας ερεθίζεται κυρίως με το μάτι.
Γι αυτό το λόγο η αλλαγή της εμφάνισης της γυναίκας δημιουργεί συχνά πρόβλημα στη σχέση, γιατί δεν αρέσει, άρα δεν προκαλεί ερωτικά το σύντροφό της. Αντίθετα, η αλλαγή στην εμφάνιση του άντρα δε δημιουργεί ερωτικό πρόβλημα στο ζευγάρι. Οπως άλλωστε τονίστηκε, η σχέση για τη γυναίκα είναι περιοοότερο συναισθηματική και σχέση ασφάλειας που της παρέχει ο σύζυγος.

Πριν μερικά χρόνια, κρατούσα σε μια εφημερίδα μια στήλη με ενημέρωση για το σεξ. Σε κάποιο γκάλοπ λοιπόν της στήλης με πολλαπλή επιλογή και με ερώτημα "ποιους άντρες προτιμούν οι γυναίκες", το 70% των γυναικών είχαν απαντήσει του άντρες "με κοιλίτσα".

Οι γυναίκες γνωρίζουν πολύ καλά στις μέρες μας ότι η εμφάνισή τους παίζει πρωταρχικό ρόλο στη διατήρηση της ερωτικής σχέσης με το σύντροφό τους και τη φροντίζουν πολύ περισσότερο από προηγούμενα χρόνια. Το γεγονός όμως ότι δε χρειάζεται πια να είναι παρθένες, τις έκανε πιο ελεύθερες στο σεξ. Έτσι, συχνά προκαλούν τους άντρες και είναι περισσότερο διαθέσιμες.

Αν λοιπόν η απιστία είναι γένους αρσενικού και οι άντρες από τη "φύση" τους άπιστοι, τότε πως εξηγείται η παρουσία μονογαμικών άντρων;

Σ αυτήν την κατηγορία υπάγονται δυο ομάδες αντρών Η πρώτη ομάδα περιλαμβάνει δειλούς άντρες που επιτρέπον στον εαυτό τους την απιστία Iμόνο φανταοιωσικά. Τα πορνοπεριοδικά περιέχουν άπειρες ευκαιρίες για να φαντασιώνουν οι άντρες με τις φωτογραφίες γυμνών γυναικών την ώρα που κανουν σεξ με τη σύζυγό τους ή την ώρα του αυνανίζονται. Αυτή η μορφή φαντασιωσικής απισιίας έχει συνήθως και την έγκριση της συζύγου, που ξεφυλλίζει κι εκείνη ανόρεχτα το περιοδικό. Πριν απο δέκα ή είκοσι χρόνια οι συνδρομές καθώς πρέπει κυρίων σε πορνοπεριοδικά ήταν πολύ της μόδας διεθνώς.

Η δεύτερη ομάδα περιλαμβάνει ιους συνειδητά μονογαμικούς άντρες. Είναι αυτοί που δεν είναι ουτε ανώριμα, ούτε υστερικοί, ούτε νάρκισσοι. Ισως η μονογαμία απστελεί την κορυφή της ωριμόμότητας Και οι άντρες αργούν συνήθως να ωριμάσουν. Πόσες φορές όμως πιστεύουμε ότι φτάσαμε στην κορυφή και τελικά διαπιστώνουμε ότι έχουμε ακόμα να διανύσουμε ένα μεγάλο διάστημα; Ωριμάζοντας πολλές φορές, ανακαλύπτουμε ότι η σχέση μας δε μας καλύπτει πια. Ίσως είναι καλύτερα να τη διακόψουμε, παρά να τη "στηρίξουμε” σε μια παράλληλη σχέση.

boro.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


ΚΑΝΕ LIKE στη Νέα μας σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/pages/Vatolakkiotis-Grevena
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: