ΣΙΝΕ

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Ο Λε-Πα γράφει τον νέο ύμνο της ΑΕΚ

Αποκαλυπτικός ήταν σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ιστότοπο ο Λευτέρης Πανταζής.
Μιλώντας στο...
pontos-news.gr, ο γνωστός τραγουδιστής μίλησε για όλους και για όλα. 
Για τον Ζώρα Μελισσανίδη, τον πατέρα του μεγαλομετόχου της ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη, για το πώς άλλαξε το επώνυμό του, αλλά και για τον νέο ύμνο της ΑΕΚ, που ήδη γράφει ο ίδιος!

«Όταν ήμουν λούστρος, στη Νίκαια, στην Κονδύλη, υπήρχε ένα μαγαζί στη γωνία που λεγότανε “Σχολές Μίνι”. Το αφεντικό λεγόταν Ζώρας Μελισσανίδης. Πήγαινα και του έβαφα τα παπούτσια. Και είχε δεξιά του τον Ιάκωβο και αριστερά του τον Δημήτρη. Και τους έλεγε “να, αυτός θα γίνει άνθρωπος!”, και τους έβαζε χέρι. Είμαστε παιδικοί φίλοι με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, από τις φτωχογειτονιές της Νίκαιας και του Κορυδαλλού», λέει ο Λε-Πα.

Και συνεχίζει: «Έπαιζα μπάλα στην Προοδευτική, πολύ αργότερα ο Μελισσανίδης ήταν γενικός αρχηγός του Ιωνικού. Πάντα έρχεται και με ακούει όπου τραγουδάω. Επειδή ξέρω την αγάπη του για το ποδόσφαιρο, το λιγότερο που μπορούσα να κάνω είναι ένα τραγούδι για την ΑΕΚ. Έγραψα τους στίχους και τη μουσική και έβαλα και κεμεντζέ. “Γιατί, κεμεντζέ δεν θα βάλεις;”, με ρώτησε ο Μελισσανίδης. Είναι ο ύμνος της ΑΕΚ. Μόλις τον τελειώσω, θα του τον παραδώσω. Αυτό το χρωστάω και στον πατέρα του».

Οσο για το όνομά του, είπε: «Εγώ στην ταυτότητα είμαι Παγκοζίδης. Πανταζίδης είναι της γιαγιάς. Και το έκανα Πανταζής. Και γιατί το έκοψα; Υπήρχε στην ΕΡΤ τότε μια εκπομπή που λεγόταν “Μεσημέρι με τη Μόιρα”. Την έκανε κάποιος Βασίλης ή Νίκος, που δεν θυμάμαι το επίθετό του. Μου είπε όμως “μα θα κάνεις καριέρα σαν Πανταζίδης; Υπάρχει ο Καζαντζίδης, Πόντιος. Δεν πρόκειται να κάνεις καριέρα”. Και σκεφτόμουν όλη τη μέρα τι να το κάνω το όνομα, με έβαλε σε σκέψεις. Και το κόβω και το κάνω Πανταζής (πάντα+ζεις)».

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


ΚΑΝΕ LIKE στη Νέα μας σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/pages/Vatolakkiotis-Grevena
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: