ΣΙΝΕ

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Έμειναν ΑΦΩΝΟΙ στην Αλεξανδρούπολη: Δείτε τί αντίκρισαν στο λιμάνι της πόλης! (PHOTOS)

Το Πολιτιστικό Κέντρο «Ρώσικο Σπίτι» σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της ...
Ρωσικής Ομοσπονδίας και του Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη, ανακοινώνει ότι στα πλαίσια των εορτασμών για τα 70 χρόνια από τη Νίκη κατά του Ναζισμού και Φασισμού στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οργανώνει την επίσκεψη και ελλιμενισμό στην Αλεξανδρούπολη του ρωσικού ιστιοφόρου πλοίου Kruzenshtern του Κρατικού Τεχνικού Πανεπιστημίου του Καλίνινγκραντ, από 18 έως 20 Απριλίου.

Το κοινό μπορεί να επισκέπτεται ελεύθερα το πλοίο μεταξύ 10:00 π.μ. και 6:00 μ.μ.

Η ιστορία του «Κρουζενστέρν»
Το ιστορικό Kruzenshtern είναι τετρακάταρτο ιστιοφόρο, το οποίο κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια του 1925-1926 στην Γερμανία στο Bremerhaven. Το 1946 δόθηκε στην τότε Σοβιετική Ένωση στα πλαίσια των γερμανικών αποζημιώσεων του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου. Ονομάστηκε προς τιμήν του περίφημου Ρώσου θαλασσοπόρου Ιβάν Φίοντοροβιτς Κρουζενστέρν. Το πλοίο έχει ως βάση το λιμάνι της ρωσικής πόλης Καλίνινγκραντ. Το ιστιοφόρο συμμετείχε σε πολλές υπερατλαντικές αποστολές και περίπλους της Γης.

Το Kruzenshtern έχει μήκος: 114,4 μ., ύψος: 51,3 μ. και βύθισμα: 6,8 μ. Διαθέτει δύο οκτακύλινδρες μηχανές Diesel συνολικής ισχύος 2.000 BHP και η ταχύτητα του φτάνει τους 17,3 κόμβους (19,9 μίλια – 32 χλμ).


www.evros24.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


ΚΑΝΕ LIKE στη Νέα μας σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/pages/Vatolakkiotis-Grevena
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: