ΣΙΝΕ

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΦΡΙΚΗ: Αγόρασαν 11χρονη ως νύφη αντί 17.000 ευρώ και την βίαζαν ασταμάτητα

Με την παρέμβαση της ισπανικής αστυνομίας σώθηκε ένα 11χρονο κορίτσι που το 2014 πουλήθηκε ως «νύφη» έναντι...
17.000 ευρώ και υπέστη αλλεπάλληλους βιασμούς και κακοποίηση στα χέρια του «συζύγου» της και της οικογένειάς του.

Πέντε μέλη δύο οικογενειών που εμπλέκονται στην υπόθεση συνελήφθησαν για «εμπόριο ανθρώπων, κακομεταχείριση, βιασμό, σξ κακοποίηση, σξ επίθεση και εκμετάλλευση» σε επιχειρήσεις που πραγματοποίησε η αστυνομία στο Βαγιαδολίδ και τη Σεβίλλη.

Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε όταν οι ισπανικές αστυνομικές αρχές ανακάλυψαν ότι ένα παιδί, μια ανήλικη, πουλήθηκε έναντι 17.000 ευρώ από τους γονείς της στη Ρουμανία, τον Μάιο του 2014. Η κακοποίηση του κοριτσιού, οι γονείς του οποίου κατοικούν στη Σεβίλλη, ξεκίνησε αμέσως μόλις έφτασε στο Βαγιαδολίδ, την πόλη όπου ζει η οικογένεια του 19χρονου «γαμπρού-αγοραστή».

«Την προσέβαλαν, την απειλούσαν, της επιτίθενταν συνεχώς, την υποχρέωναν να έχει σeξ επαφές με τον Μ.», τον «σύζυγό» της, διευκρίνισε η αστυνομία.

Ο νεαρός, οι γονείς του και η γονείς της 11χρονης, όλοι τους ρουμανικής καταγωγής, συνελήφθησαν.

Η 11χρονη ήταν επίσης υποχρεωμένη «να δουλεύει σε αγροτικές εργασίες, στον τρύγο και το μάζεμα της πατάτας, δούλευε εντατικά όλη την ημέρα χωρίς να την πληρώνουν για αυτό» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η μικρή κατάφερε τελικά να τηλεφωνήσει στη μητέρα της για να ζητήσει βοήθεια όμως η οικογένεια στην οποία την είχαν πουλήσει ζήτησε να της καταβάλουν 10.000 ευρώ για να την αφήσουν να φύγει. «Της τράβηξαν βίαια τα σκουλαρίκια από τ' αυτιά της» για να αποπληρώσει το χρέος της, ανέφεραν αστυνομικοί.

Οι «αγοραστές» την έστειλαν τελικά πίσω στην οικογένειά της όταν αντιλήφθηκαν ότι τους παρακολουθούσε η αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: