ΣΙΝΕ

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Η "Λευκή Χήρα" που έχει σκοτώσει 400 ανθρώπους και ψάχνουν 200 χώρες

Πίσω από τρομοκρατικές επιδρομές, επιθέσεις αυτοκτονίας και βομβιστικές επιθέσεις στη Σομαλία και την Κένυα βρίσκεται η 32χρονη...
Βρετανίδα μητέρα 4 παιδιών Samantha Lewthwaite.

Έχοντας δολοφονήσει 400 ανθρώπους, αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο της τζιχαντιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης al Shabaab.

Ανάμεσα στις θηριωδίες βρίσκεται και η σφαγή 148 ανθρώπων από ενόπλους σε Πανεπιστήμιο της Κένυα τον περασμένο μήνα.

"Είναι το δεξί χέρι του αρχηγού της al Shabaab Ahmad Umar και κατευθύνει τις επιθέσεις. Είναι πολύ διαβολική και πολύ έξυπνη σε ό,τι αφορά την ενορχήστρωση επιθέσεων", σημείωσε ανώτερος αξιωματικός κατά της τρομοκρατίας στη Σομαλία μιλώντας στη Mirror.

Αναρριχήθηκε στην ιεραρχία των τάξεων της τρομοκρατικής οργάνωσης μετά τον θάνατο πολλών εκ των ηγετών σε επιθέσεις.

Η απόφοιτη του London University από το Aylesbury, στο Bucks, αναγνωρίστηκε ως ευφυής με διαβολικό πνεύμα από τα μεγάλα κεφάλια της τρομοκρατικής οργάνωσης που της έχουν αναθέσει ορισμένα από τα πιο φρικτά εγκλήματα.

Δίνοντας 300 λίρες σε απελπισμένες οικογένειες προσλαμβάνει εφήβους και γυναίκες ως βομβιστές αυτοκτονίας.

Μια γυναίκα από το Λονδίνο ανατινάχθηκε σε ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Mogadishu, σκοτώνοντας 25 ανθρώπους τον Φεβρουάριο.

"Είναι μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της τρομοκρατικής ομάδας al Shabaab. Δεν εξαπολύει η ίδια τις επιθέσεις, αλλά ευθύνεται για εκατοντάδες θανάτους.

Χρησιμοποιεί παιδιά να σκοτώσουν για αυτή, δίνοντας χρήματα στις οικογένειές τους".

Αποτελεί την πιο καταζητούμενη γυναίκα στον κόσμο, με τη NISA να συνεργάζεται με την MI6 για να τη συλλάβουν νεκρή ή ζωντανή.

Η 32χρονη είναι κόρη πρώην στρατιώτη που υπηρετούσε στη βόρεια Ιρλανδία και χήρα του Germaine Lindsay, ενός εκ των βομβιστών αυτοκτονίας της 7ης Ιουλίου στο Λονδίνο.

Διέφυγε από τη Βρετανία στον απόηχο των επιθέσεων του 2005 που σκότωσαν 52 ανθρώπους και σχεδίαζε με τον Jermaine Grant να ανατινάξουν τουρίστες στη Mombasa.

Θεωρείται ένας από τους εγκεφάλους της επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Westgate, στο Ναϊρόμπι, όπου πέθαναν 67 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 5 Βρετανοί, το 2013.

Η Interpol εξέδωσε παγκόσμιο συναγερμό και οι υπηρεσίες ασφαλείας 200 χωρών επιχειρούν για τη σύλληψή της.

Θεωρείται ότι έχει αλλάξει την εμφάνισή της με πλαστικές επεμβάσεις, βάφοντας τα μαλλιά της και χάνοντας κιλά.

Το περασμένο καλοκαίρι παντρεύτηκε ξανά με τον πολέμαρχο της Hassan Maalim Ibrahim, γνωστό και ως σεΐχη Hassan.

Η οργάνωση al Shabaab είναι παρακλάδι της Αλ Κάιντα με έδρα τη Σομαλία, με τους εξτρεμιστές να αγωνίζονται να επιβάλουν αυστηρούς ισλαμικούς νόμους και να απαγορεύσουν το ποδόσφαιρο, τον χορό, τη μουσική και τα ring tones.

Mirror

Δεν υπάρχουν σχόλια: