ΣΙΝΕ

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Παραπλανητικά τα έγγραφα της Α.Ε.Π.Ι.

Συνάδελφε,
Ίσως είσαι και εσύ ένας αποδέκτης των εγγράφων που έστειλε η Α.Ε.Π.Ι. , που προσπαθεί να σε τρομοκρατήσει και να σε παραπλανήσει. Τα ειδοποιητήρια έγγραφα που...
ίσως έχουν σταλεί σκόπιμα είναι ασαφή και παραπλανητικά.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
Ότι διάφορες εμπορικές εταιρείες και επιχειρήσεις, όπως MAD MELODY, JAMENDO σωματεία όπως ΠΑΣΚΕΔΙ δεν συνιστούν οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης και προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων. Συμφωνούμε κύριοι της ΑΕΠΙ ουδείς διαφωνεί. Δέχεστε όμως και τις χαρακτηρίζετε εσείς οι ίδιοι ότι είναι εμπορικές εταιρείες με άδεια του κράτους. Είναι λοιπόν εταιρείες που εμπορεύονται μουσική με νόμιμες συμφωνίες – συμβάσεις κτλ.
Αυτές ακριβώς τις μουσικές, κύριοι της ΑΕΠΙ, χρησιμοποιούν οι συνάδελφοι μου.
Αναφέρεστε επίσης ότι δεν νομιμοποιούνται ενώπιον των ΟΤΑ για την έκδοση και χορήγηση της άνω άδειας μουσικής εκτέλεσης, που χορηγείτε μόνο από την Α.Ε.Π.Ι.
Νέα έμμεση παραπλάνηση εάν κύριοι της Α.Ε.Π.Ι. χρησιμοποιούμε το ρεπερτόριο της χρειαζόμαστε την άδεια σας και την ανάλογη αμοιβή.   
Γνωρίζετε όμως πολύ καλά και μην αμφισβητείτε έγγραφα και εγκυκλίους του Ο.Π.Ι. (Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας), τα οποία αναφέρουν επακριβώς ότι η άδεια μουσικής μπορεί να εκδοθεί και χωρίς την καταβολή πνευματικών δικαιωμάτων εφόσον δεν χρησιμοποιείται το ρεπερτόριο που προστατεύεται από την ΑΕΠΙ – ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ
Σταματήστε τέλος πάντων, την πολιτική της αφόρητης πίεσης εναντίον των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, χαμηλώστε τις τιμές κατά 50% και τότε θα αντιληφτείτε ότι οι συνάδελφοι μου, είμαι σίγουρος θα ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Απευθυνόμενος στους υπαλλήλους των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου της χώρας, τους ζητάμε να μην δημιουργούν τα οποιαδήποτε εμπόδια, διότι η νομοθεσία είναι σαφής.
Παρακαλούμε κάθε συνάδελφο σ’ όλη την επικράτεια να επικοινωνεί άμεσα με το Υπουργείο (υπεύθυνος κ. Γαλάνη στο 2131364346) ή μαζί μας.
Συνάδελφε, υπεύθυνα δηλώνουμε ότι η ΑΕΠΙ – ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ  εκβιαστικά προσπαθεί να επιβάλει τις δικές της θέσεις, για το λόγο ότι δεν μπορεί να εισπράξει χρήματα από τους μη έχοντες.      



κ. Γαλάνη
Σας αποστέλλουμε τα διάφορα έγγραφα , που έχουν σταλεί σε χιλιάδες συναδέλφους μου σε όλη την Ελλάδα και ειδικά στην Δυτική Μακεδονία όπως και εσείς θα αντιληφθείτε παρουσιάζουν ασάφειες και προσπαθούν να παραπλανήσουν και να τρομοκρατήσουν.
Παράκληση εάν είναι στις αρμοδιότητες να παρέμβετε ή να μας γνωστοποιήσετε τις όποιες ενέργειες πρέπει να προβούμε προς προστασία των χιλιάδων συναδέλφων μας ανά την Ελλάδα.  

                                              Για το Δ.Σ.
          ο Πρόεδρος                                       ο Γενικός Γραμματέας:
Γρηγόριος Τσαπατσάρης                               Βασίλειος Δογραματζής


Δεν υπάρχουν σχόλια: