ΣΙΝΕ

Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου την Κυριακή – Εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Ελληνική Κλινική Γέλιου
Όπως μας εξηγεί ο ιατρός βελονισμού και ολιστικής θεραπείας και ιδρυτής της Ελληνικής Κλινικής Γέλιου...
Αλέξανδρος Λουπασάκης , πρόκειται για ένα θεραπευτικό πρόγραμμα που ξεκίνησε από το 1998 και έχει σαν στόχο να μάθουμε πως ξυπνάει ο εσωτερικός γιατρός μέσα μας, μέσα από το δρόμο της χαρούμενης αυτοφροντίδας. 

« Την Κυριακή, με την γελωτοθεραπεία, θα μοιραστούμε ασκήσεις παιχνίδια και πρακτικές που θα μπορεί ο καθένας να τα κάνει και σπίτι του, ανάλογα με το πόσο θέλει να δείξει ότι αγαπάει τον εαυτό του. Θα παίξουμε με το βελονισμό χωρίς βελόνες ( δηλαδή θα ενεργοποιήσουμε τα σημεία βελονισμού με τα δάχτυλα μας ), θα κάνουμε παιχνίδια με αναπνοές και χρώματα, γυμναστική του νου και διαδραστικές ασκήσεις, ανά ζεύγη και ομαδικά. Το ραντεβού μας είναι στη μία το μεσημέρι στου Φιλοπάππου στο Θησείο και το σημείο συνάντησης είναι στο ύψος του ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Λουμπαρδιάρη. Η συμμετοχή είναι ανοιχτή ελεύθερη και δωρεάν».

Γιόγκα Γέλιου για υγεία ευτυχία και παγκόσμια ειρήνη

Η Γιόγκα Γέλιου είναι μία καινούρια πρωτοποριακή τεχνική, προσανατολισμένη στη σωματική άσκηση. Συνδυάζει ασκήσεις γέλιου, αναπνευστικές τεχνικές ασκήσεις stretching, ρυθμικά χειροκροτήματα και τραγούδι. Η Γιόγκα Γέλιου ξεκίνησε το 1995 από την Ινδία από τον Ινδό παθολόγο Δρ. Μαντάν Κατάρια και σήμερα έχει γίνει παγκόσμιο κίνημα, καθώς υπάρχουν πάνω από 16.000 κλαμπ γέλιου σε 73 χώρες με περισσότερα από 300.000 μέλη σε όλο τον Κόσμο.

«Η αποστολή μας είναι: Υγεία, Ευτυχία και Παγκόσμια Ειρήνη μέσω του Γέλιου. Εάν οι άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι και υγιείς, θα συντελέσουν στην παγκόσμια ειρήνη, γιατί η εσωτερική ειρήνη επιφέρει και την εξωτερική» αναφέρει στο μήνυμα του για την φετινή παγκόσμια μέρα γέλιου ο εμπνευστής της Γιόγκα Γέλιου Δρ. Κατάρια.

Η Γιόγκα του Γέλιου ασκείται σε σχολεία, κολέγια, πανεπιστήμια, κέντρα ηλικιωμένων, οργανισμούς για άτομα με σωματικές και διανοητικές ειδικές ικανότητες, φυλακές και πολλά άλλα μέρη. Στην Ελλάδα το πρώτο Κλαμπ ιδρύθηκε στην Αίγινα από τις δασκάλες Γιόγκας Γέλιου, την Βασιλική και την Ελένη Σκρέκου, τον Οκτώβρη του 2008. Ακολούθησε το Κλάμπ Γέλιου Αθήνας που από το Μάιο του 2010 πραγματοποιεί ανοιχτές και δωρεάν συναντήσεις εβδομαδιαίως και μέχρι σήμερα έχει αναπτυχθεί επίσης στα Γιάννενα και την Κρήτη.

«Για να φέρουμε τα επιστημονικά αποδεδειγμένα οφέλη του γέλιου στο σώμα και το πνεύμα μας, χρειάζεται να γελάμε με ελάχιστη διάρκεια δέκα με δεκαπέντε λεπτά μας λέει η Βασιλική Σκρέκου, ιδρύτρια του κινήματος των Κλαμπ Γέλιου στην Ελλάδα. «Για να ωφελήσουμε την υγεία μας γελώντας, πρέπει να γελάμε δυνατά και βαθιά, κινώντας το διάφραγμα.

Ίσως να μην είναι απόλυτα αποδεκτό κοινωνικά το να γελάμε δυνατά και με θόρυβο. Σε μια συνάντηση Γιόγκας Γέλιου όμως, υπάρχει ένα ασφαλές περιβάλλον, στο οποίο κάποιος μπορεί να γελάσει δυνατά κι εγκάρδια, χωρίς τις κοινωνικές συνέπειες. Αυτή την Κυριακή γελάμε σε πολλές περιοχές της Αθήνας, της Κρήτης και των Ιωαννίνων, εννοείται δωρεάν.

Ο ιδρυτής της Γιόγκας Γέλιου το 1998 κατοχύρωσε την παγκόσμια ημέρα γέλιου στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών να γιορτάζεται την πρώτη Κυριακή του Μάιου, συνδέοντας το γέλιο με την παγκόσμια ειρήνη».

Οι ευεργετικές ιδιότητες του γέλιου στο σώμα
Σύμφωνα με τον κύριο Λουπασάκη το γέλιο είναι μια καθαρτήρια οδός για να μπορέσουμε να ενεργοποιήσουμε τη λύτρωση μας ,στο σώμα, το νου και το αίσθημα. «Σωματικά όταν γελάμε γίνεται μια γυμναστική η οποία ενεργοποιεί το κυκλοφορικό μας και στο αίμα και στην λέμφο. Ενεργοποιεί την κινητικότητα στο παχύ μας έντερο μέσα από τις κινήσεις του διαφράγματος κι έτσι βοηθάει την καταπολέμηση προβλημάτων όπως κολίτιδες, δυσκοιλιότητα, γαστρίτιδες, αεροφαγία, χώνεψη.

Μας προσφέρει ένα καταπληκτικό εσωτερικό μασάζ στη σπλαχνική κοιλότητα. Στην ουσία ξυπνάει ο κοιλιακός μας εγκέφαλος, μέσα στον οποίο βρίσκεται το 80% του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Το γέλιο επηρεάζει άμεσα το ανοσοποιητικό μας σύστημα με δύο τρόπους: α) Αυξάνει την συγκέντρωση των αντισωμάτων στο αίμα και β) αυξάνει την συγκέντρωση των λευκών αιμοσφαιρίων που είναι απαραίτητα για την αποτελεσματική καταπολέμηση των λοιμώξεων».

Γελώντας έχουμε καλύτερη οξυγόνωση και όταν κάνουμε αέρα στη φωτιά μας ζωντανεύει το σύστημα μας σε όλα τα επίπεδα, αναφέρει ο κ. Λουπασάκης .« Με τη γυμναστική του γέλιου γελάει και η καρδιά μας. Με περίπου 100 γέλια, δημιουργούμε στον οργανισμό μας αποτελέσματα, ανάλογα με δέκα λεπτά αεροβικής άσκησης. Όταν γελάμε, 400 εκατομμύρια πνευμονικές κυψελίδες μπαίνουν σε λειτουργία, δηλαδή 3 φορές περισσότερες σε σχέση με αυτές που ενεργοποιούνται όταν αναπνέουμε συνήθως. Το γέλιο αναζωογονεί επίσης το πάγκρεας με συνέπεια την καλύτερη λειτουργία του»

Τα οφέλη του γέλιου στην ψυχή
Το μεγάλο πανηγύρι όπως εξηγεί ο κ. Λουπασάκης γίνεται μέσα στο βιοχημικό περιβάλλον του οργανισμού μας, όπου συμβαίνουν εκπληκτικές αλλαγές. «Με το γέλιο ξυπνάνε τα ενδογενή οποιοειδή (ενδορφίνες, εγκεφαλίνες) και τα ενδογενή κανναβινοειδή. Ουσίες με εξαιρετικά παυσίπονη, ηρεμιστική και ευφορική δράση. Δηλαδή μας φτιάχνει το κέφι και βοηθάει στην καταπολέμηση του άγχους. Η καταλυτική δράση του γέλιου απελευθερώνει τους χυμούς της ζωής. Όπως έλεγτε κι ο Δημόκριτος ζωή χωρίς γιορτή δεν αξίζει».

Κυριακή 3 Μάιου Δωρεάν Γιόγκα Γέλιου στις κάτωθι περιοχές
Αττική:
Αθήνα – Σύνταγμα, Εθνικός Κήπος, από την Οδό Αμαλίας (στο ηλιακό ρολόι) Κλαμπ Γέλιου Νεάπολης & Εξαρχείων, ώρα 12:00
Συντονίστρια: Βηθλεέμ Μπαλτζή, τηλ: 6973 74 45 78

Αθήνα – Θησείο, στο Παρκάκι του σταθμού ΗΣΑΠ του Θησείου Κλαμπ Γέλιου Αθήνας, Κυψέλης και Χαλκίδας, ώρα 17:00
Συντονιστές: Τόλης Βούλγαρης, Ευαγγελία Αγγελίδου, Βασιλική Σκρέκου, τηλ: 6974 93 18 82

Παλαιό Φάληρο – Πάρκο Φλοίσβου, στάση Τραμ «Πάρκο Φλοίσβου» Greek Laughers, ώρα 17:00
Συντονίστριες: Βηθλεέμ Μπαλτζή, Κωνσταντίνα Φλιώκα, τηλ: 6973 74 45 78

Γλυφάδα – Παραλία Γλυφάδας, στάση Τραμ «Παλαιό Δημαρχείο» δίπλα στο «Ζέρβα» Κλαμπ Γέλιου Γλυφάδας, ώρα 13:00
Συντονιστές: Ελένη Κοντοράβδη, Ηλίας Κουμπούνης, τηλ: 6936 901 793

Χαλάνδρι – Στον Αστικό Αγρό Χαλανδρίου, Γαρυττού και Σίφνου (κοντά στο μετρό Αγ. Παρασκευής)
Κλαμπ Γέλιου «Ηo ho ha ha hi hi Γελάμε με τη Ζωή», ώρα 11:00 και 18:00
Συντονίστρια: Ζωή Κοκκίνη, τηλ: 6945 001 992

στην υπόλοιπη Ελλάδα:
Ιωάννινα-Πολυχώρος στα Παλαιά Σφαγεία, δίπλα στην Λίμνη (αν βρέχει ! – Κοραή 4)
Κλαμπ Γέλιου Ιωαννίνων, ώρα 12:00
Συντονίστρια: Μάρθα Κώστα, τηλ: 26510 64416

Κρήτη – Σητεία, «Καλειδοσκόπιο» Ανθέων 6
Κλαμπ Γέλιου Σητείας, ώρα 19:00
Συντονίστρια: Andrea Patrizia, Wiener – Αγγελάκη τηλ: 6981 906 761

Κρήτη – Ηράκλειο, «Ιππικός Όμιλος Ηρακλείου» Καρτερόςώρα 13:00
Συντονίστρια: Εύα Ντελιδάκη, τηλ: 6944 94 55 17


tromaktiko
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

ΚΑΝΕ LIKE στη Νέα μας σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/pages/Vatolakkiotis-Grevena
Επικοινωνία: kostasdigos@yahoo.gr