ΣΙΝΕ

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Σύλληψη-σοκ για ναρκωτικά και εγκληματική οργάνωση του αδερφού γνωστού αοιδού

- Με βεβαρυμμένο παρελθόν ο 51χρονος δράστης 
– Εμπλέκεται σε ληστείες και απόπειρα ανθρωποκτονίας ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης.


Και όμως είναι ο αδερφός πασίγνωστου τραγουδιστή. 

Ακόμα και οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, εντυπωσιάστηκαν από την οργάνωση της φυτείας χασίς που αποκάλυψαν στις παρυφές του δρυοδάσους της Φολόης, στην Παλαιά Πέρσαινα. 

Ο δράστης είχε δημιουργήσει μια φυτεία – μοντέλο και ήταν προετοιμασμένος να περάσει εκεί όλο το καλοκαίρι έως και την περίοδο της συγκομιδής. Ο αριθμός των 726 δενδρυλλίων περνά σε δεύτερη μοίρα μπροστά στο επίπεδο της οργάνωσης που είχε ο 51χρονος από την περιοχή της ορεινής Ηλείας και το βεβαρυμμένο ποινικό παρελθόν του, λόγω συμμετοχής του σε εγκληματική οργάνωση.

Πέρα από το παρελθόν στα ναρκωτικά, ο δράστης είχε εμπλοκή σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στην ομάδα του Ηλείου κακοποιού Χρήστου Λούντζη – που διέπραττε ληστείες ανά την επικράτεια και συνελήφθη τον Ιούνιο του 2013 στον Αγ. Ανδρέα Αττικής. Μάλιστα η ομάδα είχε προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση με την αιματηρή ληστεία στην Καλαμάτα, όπου είχαν τραυματιστεί αστυνομικοί και ληστές στη συμπλοκή. 


Ο ρόλος του 51χρονου στην ομάδα, λέγεται πως δεν ήταν επιχειρησιακός αλλά περιφερειακός, ωστόσο δεν έχει αποκλειστεί η πιο ενεργή εμπλοκή του. Στον έλεγχο των στοιχείων του δράστη από τις Αρχές, προέκυψε ότι, εκκρεμούσαν σε βάρος του τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών (δύο) και Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ναυπλίου για συμμετοχή και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, διακίνηση ναρκωτικών, διακεκριμένες κλοπές και παράβαση του νόμου περί όπλων με συνολική ποινή 79 έτη κάθειρξης. 

Σε βάρος του σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και χθες οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πύργου, ενώ κρατείται προκειμένου να οδηγηθεί την προσεχή Τρίτη στην Ανακρίτρια Πλημμελειοδικών Πύργου. Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ενώ όλα τα φυτά εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: