ΣΙΝΕ

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΚΗΠΟΥΡΕΙΟ

9 ΜΑΗ 1945 – 9 ΜΑΗ 2015
Τιμούμε τον αντιφασιστικό αγώνα των λαών! 
70 χρόνια από τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, εμπνεόμαστε και διδασκόμαστε!
Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη ορμή και γνώση.
Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή σάλπισε την αντίσταση στον εισβολέα, παρά το γεγονός ότι το ίδιο ήταν σοβαρά χτυπημένο από τη μεταξική δικτατορία, με χιλιάδες μέλη του στις φυλακές και τις εξορίες. Ήταν το Κόμμα που οργάνωσε, στελέχωσε και καθοδήγησε την εθνική αντίσταση, το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ και στις γραμμές τους συσπειρώθηκαν εκατομμύρια λαού.
Το ΚΚΕ, με το αίμα των καλύτερων παιδιών του, έχει αποδείξει την αφοσίωσή του στην εργατική τάξη, στο δίκιο του λαού, στο σοσιαλισμό, στον προλεταριακό διεθνισμό! Ο σημερινός αρνητικός συσχετισμός των δυνάμεων δεν μας αποθαρρύνει, γιατί γνωρίζουμε ότι θα ανατραπεί.
Έχουμε εμπιστοσύνη στις θέσεις μας που επιβεβαιώνονται από τις εξελίξεις, έχουμε εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη. Επιβάλλεται να έχουμε τα μάτια και τα αυτιά μας ανοιχτά.
Η πρόσφατη οικονομική κρίση οξύνει τους ανταγωνισμούς, τις αντιθέσεις ανάμεσα στα καπιταλιστικά κράτη και στις διάφορες ιμπεριαλιστικές συμμαχίες τους, οι οποίες γίνονται διαρκώς πιο επιθετικές ενάντια στους λαούς, με στόχο τη γεωπολιτική τους ενίσχυση, το μοίρασμα των αγορών, τον έλεγχο των πηγών και των δρόμων μεταφοράς της Ενέργειας. Οι  ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι πόλεμοι, σε Ουκρανία, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, Βαλκάνια κλπ δείχνουν όλο και πιο έντονα την απειλή ενός γενικευμένου πολέμου στην ευρύτερη περιοχή.
Η συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και στις στρατιωτικές δομές της ΕΕ, η ένταση του εθνικισμού, η προθυμία της συγκυβέρνησης να δέσει ακόμα περισσότερο τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, αυξάνουν τους κινδύνους εμπλοκής της Ελλάδας. Το εργατικό - λαϊκό κίνημα δεν πρέπει να παγιδεύεται στις επιδιώξεις της ελληνικής αστικής τάξης και να μπαίνει κάτω από ξένες σημαίες. Η αστική τάξη πάντοτε χρησιμοποιούσε τα παιδιά των εργατών ως κρέας για τα κανόνια. Το ίδιο έκανε και στην κατοχή η ελληνική αστική τάξη και ο βασιλιάς που εγκατέλειψαν το λαό στην τύχη του.
Όσο κι αν σήμερα προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία, να εξισώσουν τον κομμουνισμό με το φασισμό, με τίποτα δεν μπορούν να αποκρύψουν τον καταλυτικό ρόλο της ΕΣΣΔ στην αντιφασιστική νίκη, ότι ο Κόκκινος Στρατός ήταν αυτός που τσάκισε το ναζισμό μέσα στη φωλιά του, το Βερολίνο, και ύψωσε την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο στο Ράιχσταγκ.
Πορευόμαστε με έναν και μόνο σκοπό: Να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών, να οικοδομήσουμε τη μεγάλη λαϊκή αντικαπιταλιστική συμμαχία που θα αντιπαλέψει την αντιλαϊκή πολιτική και θα βάλει τέλος στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, στους πολέμους, στις κρίσεις, στην εκμετάλλευση, στη φτώχεια, στην ανεργία, στην καταπίεση.
Για να δικαιωθούν οι αγώνες και οι θυσίες των παλιότερων γενιών, για να ανοίξει ο δρόμος και να εκπληρωθούν τα όνειρα και οι σύγχρονες ανάγκες του λαού και των νέων με την εργατική - λαϊκή νίκη, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό!
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ
ΣΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ
ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ
ΚΗΠΟΥΡΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ  ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΗ 2015, ΩΡΑ 8μμ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Θα μιλήσει η ΝΤΑΓΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ γραμματέας ΤΕ Γρεβενών του ΚΚΕ