ΣΙΝΕ

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Συνάντηση Τιμολέοντα Κοψαχείλη με την Αν. Υπουργό Τουρισμού, κ. Ε. Κουντουρά: Στόχος η Βιώσιμη Ανάπτυξη για τα Γρεβενά

Συνάντηση με την αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού, κ. Έλενα Κουντουρά είχε ο Βουλευτής Γρεβενών, κ. Τιμολέων Κοψαχείλης. 

Ο Βουλευτής ενημέρωσε την υπουργό για τις τουριστικές υποδομές του Νομού και για σημαντικά έργα, τα οποία δύνανται να ενισχύσουν την τουριστική προσέλευση και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη των Γρεβενών, καθιερώνοντας αυτά ως περιφέρεια βιώσιμου τουρισμού. 
Ειδικότερα τέθηκαν υπό συζήτηση το Γεωπάρκο του Όρλιακα και ο Γεωτουρισμός, η Διαδημοτική και Διαπεριφερειακή Ζώνη με επίκεντρρο το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας, η ανάδειξη του γεωφυσικού πλούτου και της αρχαίας κληρονομιάς, ενώ επίσης σημειώθηκε και νέα πρόταση από τον κ. Κοψαχείλη για τη δημιουργία αγροδιατροφικού πάρκου που θα μπορέσει να αναδείξει τα υψηλής ποιότητας προϊόντα της γρεβενιώτικης γης. 
Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο τριήμερο Κύπελλο Αλεξιπτωτιστών Πλαγιάς, το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή, αναδεικνύοντας τη Δεσκάτη και τον Νομό στο σύνολό του.

Η Υπουργός έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις δυνατότητες των Γρεβενών και ζήτησε από τον Βουλευτή τη διαρκή συνεργασία τους για την ανάδειξη της περιοχής, καθώς και τη στήριξή της μέσω των απαραίτητων νομοθετικών ρυθμίσεων, που θα ευνοήσουν τη λειτουργικότητα των έργων και την περαιτέρω ανάπτυξή τους, μέσω μιας συνολικής νομοθετικής πρωτοβουλίας, η οποία θα κατατεθεί προσεχώς από πλευράς του υπουργείου Τουρισμού.