ΣΙΝΕ

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Φοιτητικές εκλογές: Νικήτρια η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ-Άνοδος για Πανσπουδαστική-Πτώση για ΠΑΣΠ

Ποσοστό 44,5% συγκέντρωσε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σύμφωνα με τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα της ΟΝΝΕΔ από 60 φοιτητικούς πανεπιστημιακούς συλλόγους στις...
φοιτητικές εκλογές. Ακολουθούν ΠΑΣΠ με 6,82%, ΠΚΣ με 19,98%, ΕΑΑΚ με 12,99%, ΑΡΕΝ με 5,63%, ΑΓ Κινήσεις με 1,33% ενώ τα λοιπά κόμματα εξασφαλίζουν ποσοστό 6,25%. Συνολικά ψήφισαν 11.369 άτομα, ενώ τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 10.936.

Στα ΤΕΙ η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πλησιάζει το 60% συγκεντρώνοντας για την ακρίβεια ποσοστό 58,88%. Ακολουθούν ΠΑΣΠ με 6,22%, ΠΚΣ με 20,77%, ΕΑΑΚ με 1,22%, ΑΡΕΝ με 2,41%, ΑΓ Κινήσεις με 0,30% και λοιπά κόμματα με 9,25%.

«Για μια ακόμη χρονιά και για 29η συνεχόμενη φορά, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ βγαίνει πρώτη δύναμη στα Πανεπιστήμια και στα Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας», επισήμανε ο ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη χώρα.

Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης, με αφορμή τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών δήλωσε:

«Μέσα σε ένα κλίμα συντονισμένων επιθέσεων και βίας που στόχο είχαν την απαξίωση της δημοκρατικής διαδικασίας των φοιτητικών εκλογών, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πετυχαίνει μια σημαντική νίκη. Παρά την συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης των Φοιτητικών Εκλογών από διάφορα κέντρα που θέλουν τους νέους απαθείς απέναντι στις προωθούμενες αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, η συμμετοχή κινήθηκε και φέτος σε υψηλά επίπεδα. Σχεδόν 100.000 φοιτητές προσήλθαν στις κάλπες των συλλόγων σε όλη την Ελλάδα και σύμφωνα με ένα αξιόπιστο δείγμα αποτελεσμάτων, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αναδεικνύεται σε πρώτη δύναμη για 29η συνεχόμενη χρονιά και με αυξημένα ποσοστά στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ όλης της χώρας.

Ευχαριστούμε όλους τους φοιτητές, που συμμετείχαν στη σημερινή διαδικασία και στήριξαν τις προτάσεις μας, απέναντι στην προσπάθεια οπισθοδρόμησης και αντιμεταρρύθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με όλα τα μέσα. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αποδεικνύει, όλα αυτά τα χρόνια, πως είναι μια ιδέα που ενώνει και κερδίζει».

Μεγάλη πτώση φαίνεται να έχει η ΠΑΣΠ (του ΠAΣOΚ) και μικρή άνοδο περίπου 1 μονάδας η ΑΡ.ΕΝ (του ΣΥΡΙΖΑ). Πάντως, σε επιστολές της προς τους συναρμόδιους υπουργούς ωστόσο, η νεολαία της ΝΔ κάνει λόγο για επεισόδια σε 11 πόλεις της χώρας.

Επεισόδια που προκάλεσαν ομάδες αντιεξουσιαστών, στιγμάτισαν τις φοιτητικές εκλογές 2015. Ομάδες κουκουλοφόρων προσπάθησαν νωρίς το μεσημέρι να εισβάλουν με τη βία στο Οικονομικό Πανεπιατήμιο Αθηνών, με αποτέλεσμα να διακοπεί η εκλογική διαδικασία, ενώ ένταση προκλήθηκε και στο Χημείο, στο κτήριο της οδού Ναυαρίνου.

Μικρότερης έντασης επεισόδια έλαβαν χώρα στο Πολυτεχνείο της Αθήνας. Επεισόδια σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, στο Οικονομικό, το Γεωπονικό και το Πολυτεχνείο του ΑΠΘ, αλλά και στα ΤΕΙ Λάρισας, Καβάλας και Φλώρινας, ενώ η παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, καταγγέλλει επιθέσεις σε βάρος οπαδών της σε 11 πόλεις της Ελλάδας και σε 40 φοιτητικούς συλλόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: