ΣΙΝΕ

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Παραπλανητικές και μη πραγματικές οι τοποθετήσεις των υπευθύνων για τα Πνευματικά Δικαιώματα κατά την εκδήλωση του συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και...
Αναψυχής Νομού Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ)
Με εξέπλησσε και με προβλημάτισε η άστοχη και μη πραγματική τοποθέτηση του αντιπροσώπου της GEA (πρώην ΑΠΠΟΛΟΝ) – ΕΡΑΤΩ – GRAMMO ότι δήθεν έχουν κάνει 20 με 25 συμβάσεις με μερικούς συλλόγους  ανά την Ελλάδα και ότι βασίζετε στο αμοιβολόγιο που έχει υπογράψει με την  Π.Ο.Ε.Σ.Ε. το 2006.
Δηλώνω ως μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Σ.Ε. και συμφωνώ με τον Πρόεδρο της Π.Ο.Ε.Σ.Ε.  και της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. ότι δεν υπεγράφει καμία σύμβαση και μάλιστα με τον παρόν φορέα GEA . Τα μεγάλα όμως ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ του κάθε συναδέλφου καταστηματάρχη σ’ όλη την Ελληνική Επικράτεια είναι:
1.       Πότε τέλος πάντων θα τροποποιηθεί ο τόσο άδικος νόμος 2121/93 περί πνευματικών δικαιωμάτων
2.       Γιατί να δίνετε το δικαίωμα από το άρθρο 49 περί αμοιβής στους οργανισμούς, να διαπραγματεύονται – να συμφωνούν τις αμοιβές, να προβάλλονται σχετικές αξιώσεις για την καταβολή και να εισπράττουν τις σχετικές αμοιβές από τους χρήστες;
3.        Μας ρώτησε κανείς τους κυρίους των Πνευματικών δικαιωμάτων πως αισθανόμαστε και τι αισθήματα μας διακατέχουν όταν
·         συρόμαστε στα δικαστήρια ;
·         όταν μας χτυπά η αστυνομία την πόρτα και μάλιστα εκτός εργασίας ;
·         όταν περιπλανιόμαστε ώρες ατελείωτες στα δικαστήρια με ελάχιστες ώρες ύπνου ;
·         όταν έρχεται το ειδοποιητήριο από την εισαγγελία μέσω της Αστυνομίας. ;
4.       Εντέλλεστε εντός δέκα ημερών να πληρώσουμε την Α.Ε.Π.Ι. και να προσκομίσουμε την απόδειξη.
5.       Όταν τα ασφαλιστικά μέτρα απειλούν τον εξοπλισμό του καταστήματος μας.
6.       Όταν μας μπλοκάρουν με το παραμικρό τις άδειες μουσικών οργάνων
7.       Την αγανάκτηση που σίγουρα νιώθει ο κάθε συνάδελφος πανελλαδικά όταν το ποσό π.χ. των 11,00€ έξω από τα Δικαστήρια μετατρέπεται  σε 1000€
8.      Γιατί πραγματικά τόσο άδικη μεταχείριση σ’ ένα κλάδο τουριστικό, που μαζί με τον Ξενοδοχειακό κλάδο επέφερε τουριστικό χρήμα το 2014 13,2 δισεκατομμύρια ευρώ. 
9.       Γιατί μέσα στην κρίση και την εξαετή ύφεση οι τιμές των πνευματικών δικαιωμάτων να μην προσαρμόζονται στο καθεστώς της πτώσης του 50%, διότι στερούμεθα ακόμη και την προσωπική μας ασφάλεια και υγεία.

Ως επίλογο έχω να δηλώσω τούτο:
Με κανένα λόγο συνάδελφε να μην ενδίδεις σε οποιασδήποτε απειλή ή πίεση. Όπως προηγούμενα έχω τοποθετηθεί για το ίδιο θέμα: η ΑΕΠΙ δεν είναι ελεγκτικός φορέας (ή οποιαδήποτε άλλη εταιρεία Πνευματικών Δικαιωμάτων.)
Αναφέρετε ρητά ότι:
Ανάθεση Αστυνομικής φύσεως αρμοδιότητες σε Νομικά πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, αντίκειται στις θεμελιώδης διατάξεις του συντάγματος (άρθρο 1 παράγραφος 3). Η κατεξοχήν δημόσια εξουσία ασκείτε μόνο από το κράτος και όχι από ιδιώτες.
Εάν κάποια εταιρεία Πνευματικών Δικαιωμάτων προβεί σε ενέργεια έλεγχου της επιχείρησης μας χωρίς την συνοδεία Αστυνομικού Οργάνου, παραβαίνει ο Αντιπρόσωπος των Πνευματικών δικαιωμάτων το άρθρο 175 παράγραφος 1 του Ποινικού Κώδικα και τιμωρείτε αυστηρά (περί αντιποίησης αρχής.)
ΚΑΙΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ, ΤΟΣΟ ΑΤΟΜΙΚΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ.

Για το Δ.Σ.
     ο Πρόεδρος :                                             ο Γενικός Γραμματέας:
Γρηγόριος Τσαπατσάρης                               Βασίλειος Δογραματζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: