ΣΙΝΕ

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Κατέγραψε τη γυναίκα του σε εpωτικό τρίο, αλλά δεν μπορεί να πάει σε δικαστήριο γιατί…

Νίπτει τα χέρια της η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για το αν μπορεί να χρησιμοποιήσει ή όχι ο...
σύζυγος το θολό (χωρίς απόλυτη ευκρίνεια) υλικό το οποίο είχε από τις κρυφές κάμερες που είχε βάλει στο σπίτι του και «έπιασε» την γυναίκα του την ώρα που έλειπε να έχει εpωτικές επαφές με δυο άντρες και μάλιστα την στιγμή που την ίδια στιγμή η ανήλική κόρη τους κοιμόταν στο δωμάτιο της.

Η Αρχή είπε ότι εφόσον το περιεχόμενο των 15 ψηφιακών φωτογραφιών χαμηλής ανάλυσης που υπάρχουν με την εpωτική ζωή της επίμαχης συζύγου απεικονίζουν αμυδρά χαρακτηριστικά ανθρωπίνων σωμάτων και ενδυμασίας, χωρίς να είναι επικρίνει υπόλοιπα χαρακτηριστικά, δεν υπάγεται στις περιοριστικές διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και αρμόδια είναι τα δικαστήρια να κρίνουν την αποδεικτική αξία τους.

Αναλυτικότερα, ο σύζυγος ζήτησε από την Αρχή την άδεια της για να μπορέσει να προσκομίσει στο δικαστήριο 15 ψηφιακές φωτογραφίες που είχαν ληφθεί από κρυφή κάμερα που είχε εγκαταστήσει στο σπίτι του.

Τις φωτογραφίες ο σύζυγος ήθελε να τις χρησιμοποιήσει σε εκκρεμεί δικαστική διαμάχη που είχε με την εν διαστάσει σύζυγό του.

Η σύζυγος δεν έδινε την συγκατάθεσή της για να χρησιμοποιηθούν οι επίμαχες 15 φωτογραφίες στο δικαστήριο, καθώς αμφισβητούσε την γνησιότητά τους.

Οι επίμαχες 15 φωτογραφίες απεικόνιζαν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα της εν διαστάσει συζύγου του, κατά τους ισχυρισμούς του συζύγου.

Συγκεκριμένα απεικόνιζαν εξωσυζυγικές–εpωτικές στιγμές και δραστηριότητες της πρώην συζύγου του που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο σπίτι τους.

Η Αρχή αναφέρει ότι η σύζυγος η οποία αμφισβητεί την γνησιότητα των 15 εν λόγω φωτογραφιών, αρνείται ότι απεικονίζεται σε αυτές, πολύ περισσότερο όταν δεν μπορεί να προσδιοριστεί αμέσως ή εμμέσως η ταυτότητα των προσώπων.

Στις φωτογραφίες που προσκόμισε ο σύζυγος στην Αρχή διακρίνονται μόνο αμυδρά χαρακτηριστικά ανθρωπίνων σωμάτων και οι ενδυμασίες τους, χωρίς να μπορεί όμως να προσδιοριστεί η ταυτότητα των προσώπων αυτών.

Κατόπιν αυτών, η Αρχή επισημαίνει ότι το φωτογραφικό αποδεικτικό υλικό που προσκόμισε ο σύζυγος δεν εμπίπτει στο πεδίο του νόμου 2472/1997 για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Κατά συνέπεια δεν απαιτείται καμία άδεια της Αρχής για να προσκομιστούν ενώπιον των δικαστηρίων οι επίμαχες 15 φωτογραφίες, καθώς δεν εμπίπτει στις περιοριστικές διατάξεις του εν λόγω νόμου 2472/1997.

Καταλήγει η Αρχή ότι εναπόκειται στην Δικαιοσύνη, ενώπιον της οποία εκκρεμεί η διένεξη του ζεύγους, να κρίνει την αποδεικτική αξία των 15 επίμαχων φωτογραφιών.