ΣΙΝΕ

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Παγκόσμιος ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: Αύριο πέφτει στην Γη το ανεξέλεγκτο διαστημικό σκάφος…[video]

Aύριο αναμένεται να πέσει στη Γη το διαστημικό σκάφος που κατευθύνεται…
ανεξέλεγκτο στον πλανήτη μας, σύμφωνα με ανακοίνωση που...

εξέδωσε η ρωσική διαστημική υπηρεσία.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι, «σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ειδικών της Roskosmos, το διαστημόπλοιο θα αποσυντεθεί στις 8 Μαΐου μεταξύ 01:23′ και 21:55′ ώρα Μόσχας», δηλαδή μεταξύ 23:23′ ώρα Γκρίνουιτς της 7ης Μαΐου και 19:55′ της 8ης Μαΐου (02:23′ και 22:55′ ώρα Ελλάδας).

Το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο, βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση στο διάστημα αφότου οι ελεγκτές των ρωσικών διαστημικών αρχών έχασαν τον έλεγχό του πριν από μια εβδομάδα.

Οι επιστήμονες της ρωσικής υπηρεσία διαστήματος εκτιμούν ότι «το διαστημόπλοιο θα διαλυθεί εντελώς διασχίζοντας τα στρώματα της ατμόσφαιρας της Γης και μόνο μερικά μικρά κομμάτια θα φθάσουν στην επιφάνεια του πλανήτη».

Μερικές ώρες μετά την εκτόξευσή του στις 28 Απριλίου, το Progress Μ-27Μ, το οποίο είχε προγραμματιστεί να προσδεθεί την Τρίτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, τον οποίο θα ανεφοδίαζε, δεν απάντησε στους ρώσους μηχανικούς και άρχισε να παρουσιάζει ανεξέλεγκτες αντιδράσεις.

Ερευνητική επιτροπή έχει αναλάβει να διαπιστώσει τις συνθήκες του ατυχήματος, το οποίο φαίνεται να σημειώθηκε τη στιγμή του διαχωρισμού του φορτηγού σκάφους και του πυραύλου, είχε εκτιμήσει πριν από μια εβδομάδα ο αντιπρόεδρος της Roskosmos Αλεξάντρ Ιβανόφ.

Η απώλεια του διαστημικού σκάφους που θα κοστίσει σχεδόν μισό δισεκατομμύριο ευρώ αποτελεί βαρύ πλήγμα για τον στρατηγικής σημασίας ρωσικό διαστημικό τομέα, που ήδη βρίσκεται στον στόχαστρο της κυβέρνησης για σειρά οδυνηρών αποτυχίες.

tromaktiko