ΣΙΝΕ

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

24ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ

Το 24ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ θα πραγματοποιηθεί στις 4-5 Ιούλη, στο Ναύπλιο, με σύνθημα εμπνευσμένο από τον Ναζίμ Χικμέτ:
«Την ορμή μας την έχουμε από τους αιώνες... Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές».

Το πρόγραμμα του Διημέρου:
Η κατασκήνωση του Διημέρου θα στηθεί στην παραλία της Καραθώνας, 3 χιλιόμετρα έξω από το Ναύπλιο και θα λειτουργεί από τις 3 Ιούλη, με πρόγραμμα πολύμορφων νεανικών δραστηριοτήτων.
Το Σάββατο 4 Ιούλη, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ θα επισκεφτούν την Ακροναυπλία, όπου λειτούργησαν οι φυλακές πολιτικών κρατουμένων την περίοδο 1937-1943. Την Κυριακή 5 Ιούλη, οι κατασκηνωτές θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση της Κ.Ε. του ΚΚΕ στον Αη-Θανάση της Τρίπολης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου προς τιμήν των αλύγιστων, των εκτελεσμένων με απόφαση του Έκτακτου Στρατοδικείου Τρίπολης την περίοδο 1947-1949.

 «"Άγιος αυτός ο τόπος που μαρτύρησαν τόσοι Έλληνες σύντροφοι, αυτοί που πάτησαν γυμνόποδοι της τυραννίας τον όφι, αυτοί που ανένδοτοι αγωνίστηκαν για τη λευτεριά, αυτοί που γράψανε με το αίμα τους την ιστορία", Γ. Ρίτσος.

Τίποτα ποτέ δεν χαρίστηκε. Τα πάντα κατακτούνται με αγώνα συνεχή, αποφασιστικό, ανυποχώρητο.
Έλα μαζί μας στη μεγάλη συνάντηση των νέων που αντιστεκόμαστε και διεκδικούμε τη ζωή που μας στερεί το σύστημα της εκμετάλλευσης και της ανεργίας, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις τους.
Αντλούμε δύναμη και αισιοδοξία, πατώντας στα χνάρια των ηρώων του παρελθόντος.
. Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός. Η κρίση και η σήψη του το επιβεβαιώνουν!
Σήμερα, μονοπωλιακοί όμιλοι και καπιταλιστικά κράτη τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος θα βρεθεί σε ευνοϊκότερη θέση σε βάρος των λαών, ενώ στρατιωτικές επεμβάσεις, μικρές ή μεγάλες, κλιμακώνονται. Αύριο, οι ιμπεριαλιστές ό,τι δεν λύσουν σε συμφωνίες και συνόδους, θα το λύσουν με τα όπλα, πιο γενικευμένα απ' ό,τι τώρα. Την ίδια ώρα, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αναλαμβάνει δίπλα στις παλιές και νέες δεσμεύσεις απέναντι στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ για λογαριασμό της αστικής τάξης.
Σπέρνουν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες από τους λαούς.

Η επίθεση του κεφαλαίου στους όρους ζωής, μόρφωσης και δουλειάς συνοδεύεται από την προσπάθεια ελέγχου του νου και της καρδιάς της νεολαίας, για την υπεράσπιση του συστήματος και το συμβιβασμό με την εξουσία του κεφαλαίου. Καλλιεργούν τη μοιρολατρία, τον ατομισμό, την ηττοπάθεια, αυταπάτες και ψευτοδιλήμματα. Ξαναγράφουν την Ιστορία, διδάσκουν τον αντικομμουνισμό, αμφισβητούν τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού.
Παρ' όλα αυτά, δεν μπορούν να ξεπεράσουν τις άλυτες αντιθέσεις του σάπιου συστήματος που δημιουργεί συνεχώς την ανάγκη και τους όρους για την ανατροπή του!
Δεν μπορούν να εμποδίσουν την κοινωνική πρόοδο, τη σύγκρουση και τη νίκη του νέου απέναντι στον παλιό κόσμο.
Η Ιστορία του ΚΚΕ είναι η Ιστορία των αγώνων του λαού μας και είναι γραμμένη με αίμα, κόπο, θυσίες, σπιθαμή προς σπιθαμή σε όλη την Ελλάδα.
"Σεμνή υπογραφή στις λεωφόρους του μέλλοντος".
Είμαστε σίγουροι ότι η νέα γενιά θα βρει στέρεα πατήματα στο δρόμο που έχουν ανοίξει οι ηρωικοί αγώνες και οι ήρωες επαναστάτες του λαού μας και θα γράψει νέες σελίδες στον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση».
Η ΚΝΕ καλεί όλους τους νέους και τις νέες των φτωχών λαϊκών στρωμάτων των Γρεβενών να συμμετέχουν μαζί μας, να γνωρίσουμε την πραγματική ιστορία των αγώνων του λαού μας, που με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές άνοιξαν το δρόμο για «να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων» 

  • Συμμετοχή 35 ευρώ.
  • Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο:6982750492 και στα γραφεία της Τ.Ο. Γρεβενών του ΚΚΕ (πεζόδρομος).

Δεν υπάρχουν σχόλια: