ΣΙΝΕ

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Νικιέται ο καρκίνος; Αυτή είναι η νέα θεραπεία που γιάτρεψε πλήρως το 60% των ασθενών

Μια νέα φαρμακευτική αγωγή έρχεται στη μάχη της καταπολέμησης του καρκίνου.
Η ανοσοθεραπεία δείχνει εντυπωσιακά αποτελέσματα μέχρι στιγμής και...

οι ειδικοί αισιοδοξούν ότι με σκληρή δουλειά την επόμενη 5ετία θα μπορεί να αντικαταστήσει τις χημειοθεραπείες.

Νέα εποχή φαίνεται ότι ξημερώνει στη μάχη καταπολέμησης του καρκίνου. Ιατρικοί επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο φάρμακο, το οποίο μαθαίνει στον οργανισμό να ανασυντάσσεται και να αντιδρά στον καρκίνο, ονομάζοντας τη συγκεκριμένη θεραπεία, «ανοσοθεραπεία».

Οι γιατροί δοκίμασαν το νέο φάρμακο σε πάρα πολλούς ασθενείς, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τον καρκίνο του δέρματος και μάλιστα βρίσκονταν στο τελευταίο στάδιο. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της 61χρονης Βίκι Μπράουν, η οποία το 2006 προσβλήθηκε από τον συγκεκριμένο τύπο καρκίνου ενώ το 2013 οι γιατροί βλέποντας τον οργανισμό της να μην ανταποκρίνεται στις χημειοθεραπείας, της έδωσαν ελάχιστους μήνες ζωής.

Η καθηγήτρια κολλεγίου, ως μια τελευταία της ελπίδα, ζήτησε να πάρει μέρος στις δοκιμές της κλινικής Royal Marsden και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Μέσα σε ελάχιστες εβδομάδες ο καρκίνος απομακρύνθηκε από τον οργανισμό της ενώ ακόμη και μετά από ένα μήνα που έκανε ξανά την εμφάνισή του, νικήθηκε πάλι από την ίδια μέθοδο.

Οπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, η «ανοσοθεραπεία» προέρχεται από ένα ειδικό φάρμακο, πάνω στο οποίο δούλευαν εδώ και αρκετά χρόνια και ουσιαστικά ενεργοποιεί ξανά τον ανθρώπινο οργανισμό και τον βοηθά να επιτίθεται αυτός στον καρκίνο. «Ενιωσα ότι συνέβη ένα θαύμα. Τα τελευταία δύο χρόνια λαμβάνω το συγκεκριμένο φάρμακο και πλέον απολαμβάνω ξανά τη ζωή» δήλωσε ευτυχισμένη η καθηγήτρια από το Κάρντιφ.


Ο Πίτερ Τζόνσον, καθηγητής του κέντρου ερευνών κατά του καρκίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα εποχή. «Οι αποδείξεις μαρτυρούν ότι έχει εφευρεθεί ένας νέος τρόπος καταπολέμησης του καρκίνου, άκρως αποτελεσματικός. Οχι για όλους τους τύπους της συγκεκριμένης αρρώστιας αλλά κυρίως για τον καρκίνο του πνεύμονα και του δέρματος. Ελπίζουμε ότι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, το συγκεκριμένο φάρμακο θα αντικαταστήσει τις χημειοθεραπείες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τζόνσον.

Εντυπωσιακά αποτελέσματα
Πρόσφατα δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία από τη δοκιμή που έγινε σε 950 Βρετανούς ασθενείς, στους οποίους είχε διαγνωστεί καρκίνος του δέρματος. Το 60% αυτών κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο τον καρκίνο ενώ το κόστος για τη θεραπεία ενός και μόνο ατόμου κόστισε περίπου 150.000 ευρώ για ένα χρόνο. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα κοκτέιλ φαρμάκων, το οποίο σύμφωνα με τον δόκτωρ Τζέιμς Λάρκιν του νοσοκομείου Royal Marsden μπορεί μέσα στην επόμενη 5ετία να αποτελέσει το δραστικότερο μέτρο αντιμετώπισης για όλους τους τύπους του καρκίνου.

Η φαρμακευτική εταιρεία Merck
Γίνεται φυσικά εύκολα αντιληπτό ότι μια τέτοια ανακάλυψη δεν θα μπορούσε να έχει μικρό κόστος. Ο ανταγωνισμός πάντως αναμένεται να ρίξει την τιμή της συγκεκριμένης θεραπείας σύμφωνα με τον δρ Ρίμπας, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει τον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Merck, η οποία έβγαλε πρώτη στο εμπόριο την «ανοσοθεραπεία» και την Bristol-Myers Squibb, η οποία την κατηγορεί για παραβίαση διπλώματος ευρεσιτεχνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: