ΣΙΝΕ

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Γ” Εθνική: Για 6/9 η έναρξη – Δηλώσεις ως 5/8 – Κλήρωση 19/8 – Πιθανή σύνθεση 3ου Ομίλου

Για τις 6 Σεπτεμβρίου – νωρίτερα δηλαδή από τα αμέσως προηγούμενα πρωταθλήματα ειδικά της τελευταίας τριετίας – προγραμματίζει η ΕΠΟ την...
έναρξη του προσεχούς πρωταθλήματος.
Ενω για τις 19 Αυγούστου προγραμματίζεται να γίνει η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, στο οποίο υπενθυμίζεται, στον 3ο Όμιλο προορίζονται να συμμετάσχουν και τρεις ηλειακές ομάδες, ο ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ, η ΔΟΞΑ ΝΕΑΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ, ο ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ.
Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες διασταυρωμένες (και μέσω τοπικών Ενώσεων που αυτές τις μέρες ενημερώνονται σχετικά από την ΕΠΟ) πληροφορίες, η δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να κατατεθεί μέχρι και τις 5 Αυγούστου (το αργότερο).
- Το προσεχές διάστημα αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση των ημερομηνιών.
Σίγουρες και … (πολύ) πιθανές για τον 3ο Όμιλο 
Οι όμιλοι της νέας Γ” Εθνικής της προσεχούς περιόδου θα αργήσουν πάντως να οριστικοποιηθούν, καθώς θα πρέπει πρώτα να επισημοποιηθούν οι δηλώσεις συμμετοχής, όπως έχουμε αναφέρει κι από παλιότερα ρεπορτάζ  (κι αυτό όπως ήδη αναγράφεται παραπάνω, θα γίνει αμέσως μετά τις 5 Αυγούστου που προγραμματίζεται με τα τωρινά δεδομένα η τελική ημερομηνία λήξης δηλώσεων (πέρυσι η τελευταία μέρα ήταν η 11/8).
Αν λοιπόν δεν γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός των ομάδων που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα δεν πρόκειται να ανακοινωθεί η σύνθεση των ομίλων.
* Ωστόσο, με βάση τα όσα ίσχυσαν τα προηγούμενα χρόνια και ειδικά το αμέσως προηγούμενο που ολοκληρώθηκε, μπορούμε να …προβλέψουμε μια πιθανή σύνθεση του 3ου Ομίλου της κατηγορίας όπου υπάρχει το ηλειακό ενδιαφέρον.
* * * Προς το παρόν λοιπόν, μετά και την ολοκλήρωση των προβιβασμών από τα μπαράζ ανόδου των ΕΠΣ και των υποβιβασμών (και) από τα πλέι άουτ της Β” Εθνικής, γνωρίζουμε κάποια, έστω αρχικά, πράγματα για τη σύνθεση του Ομίλου.
Ο οποίος θα περιλαμβάνει και τις ομάδες της Ηλείας (πόσες θα είναι;)…
Κατ” αρχήν προορίζονται για τον Όμιλο αυτόν, οι 9 ομάδες που έμειναν από τον περσινό όμιλο, δηλαδή οι:
Δόξα Ν. Μανωλάδας (Ηλείας)
ΠΑΟ Βάρδας (Ηλείας)
Παναργειακός (Αργολίδας)
Ζακυνθιακός (Ζακύνθου)
Παναρκαδικός (Αρκαδίας)
Καλαμάτα (Μεσσηνίας)
ΠΑΟ Λουτρακίου (Κορινθίας)
Βύζας Μεγάρων (Δυτ. Αττικής)
Αιολικός (Λέσβου) - Για την ομάδα της Μυτιλήνης, να υπενθυμιστεί ότι η ίδια επέλεξε αυτό τον Όμιλο κατά την περίοδο που μόλις έληξε, αντί π.χ. του 2ου, μιας και η ΕΠΟ είχε αναφέρει ότι νησιωτικές ομάδες με «φλου» γεωγραφική θέση θα έχουν δικαίωμα προτίμησης – σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Αιολικός επέλεξε και πάλι αυτόν τον Όμιλο)
Θα βρίσκονται επίσης 2 ομάδες που ανεβαίνουν από τις ΕΠΣ,
ΑΟ Λεβάντε Ζακύνθου (12ος όμιλος)
ΑΕ Σπάρτης, μετά το μπαράζ  με την Κυπαρισσία (13ος όμιλος)
Ως εδώ, 11 ομάδες.
Κι ακόμα:
Εφόσον προχωρήσει πράγματι στη δημιουργία ομάδας από την αρχή και μπορέσει να μετάσχει τη νέα σεζόν, για τον Όμιλο αυτόν προορίζεται και ο προερχόμενος από υποβιβασμό εκ της Β” Εθνικής – Νότιος όμιλος,
ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ
Κι επίσης προερχόμενη εκ της  Β” Εθνικής – Νότιος όμιλος (γνωρίζοντας υποβιβασμό – σοκ στο φινάλε των πλέι άουτ, παρά την αρχική πέμπτη θέση της στην κανονική περίοδο) η ΕρμιονίδαΑργολίδας
* * * Θεωρητικά πάντα, ως εδώ, 13 ομάδες. Που φαίνονται – γεωγραφικά – και οι πιο σίγουρες. Πάντα βέβαια με δεδομένο να μην υπάρχουν μεγάλες …απώλειες στο πόσες τελικά θα δηλώσουν συμμετοχή. Και σε αυτόν τον Όμιλο, και στους άλλους τρεις
Αυτές, μπορούν να γίνουν 14 υπολογιζομένου κι ότι:  Σύμφωνα επίσης με νεότερες πληροφορίες, άλλη μια ομάδα της νησιωτικής χώρας, ο Κανάρης Νενητών Χίου (που ανέβηκε από τα μπαράζ ΕΠΣ) θα μπει κι αυτός στον 3ο Όμιλο.
Και με τη σειρά τους, αυτές οι 14 ομάδες, μπορούν εύκολα να γίνουν 16 αν προστεθούν και οι δυο ομάδες της Εύβοιας,
ο ΑΟ Χαλκίδας (πρωταθλητής μπαράζ ΕΠΣ στον 7ο όμιλο),
κι ο Ηρακλής Ψαχνών (προερχόμενος από υποβιβασμό εκ της Β” Εθνικής – Νότιος όμιλος).
Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η ομάδα της Εύβοιας, ήταν η Κύμη και τοποθετήθηκε στον 3ο Όμιλο (λόγω πάντως αξεπέραστων προβλημάτων αποχώρησε μόλις μετά την 3η αγωνιστική)…
Έτσι λοιπόν, μπορούν να γίνουν 16 οι ομάδες στον 3ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής. Κι αν δηλώσουν όλες συμμετοχή, χωρίς μεγάλες …διαρροές και στους άλλους Ομίλους, αυτό το σενάριο είναι πιθανότατο.
* * * Βέβαια, μετά τις πρώτες 13, ή και 14 ομάδες, με τη σειρά που τις προαναφέραμε, όλα θα κριθούν οριστικά τότε (μετά τη λήξη δηλώσεων).
- Υπάρχει και η ομάδα από τη Φωκίδα, ο Φωκικός (προερχόμενος από υποβιβασμό εκ της Β” Εθνικής – Βόρειος όμιλος). Που τελικά φαίνεται οριστικά να πηγαίνει σε άλλο Όμιλο (και συγκεκριμένα τον 2ο).
- Ενώ μόνο σε περίπτωση μεγάλων κενών σε άλλους ομίλους, και βασικά στον 2ο, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο μεταφοράς των δυο της Εύβοιας (από όποια Ένωση οι ομάδες είναι μέχρι τέσσερις, τότε πάνε στον ΙΔΙΟ Όμιλο – σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί και ίσχυσαν από πέρυσι)…
Συνολική αριθμητική εικόνα
Συνολικά το πρωτάθλημα ως τώρα εμφανίζεται να διαθέτει 64 ομάδες.
Οι 38 ομάδες είναι αυτές που παρέμειναν από το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής 2014-2015,
Οι 14 ομάδες είναι αυτές της ανόδου μέσω των αγώνων μπαράζ των πρωταθλητριών ομάδων των ΕΠΣ
Οι 12 ομάδες είναι αυτές που υποβιβάζονται από το πρωτάθλημα της Β” Εθνικής (συνολικά, κι από τους δυο ομίλους).
- Άλλες δυο ομάδες έχουν δηλώσει ότι δεν θα αγωνιστούν στη Β” Εθνική, αλλά έρχονται με δική τους θέληση στη Γ” Εθνική, ο ΟΦΗ και η Νίκη Βόλου. Ανοιχτό και το πιο πιθανό, παραμένει παρόμοιο ενδεχόμενο και για τον Εργοτέλη.
Αν λοιπόν δηλώσουν ΟΛΕΣ συμμετοχή, τότε κάθε Όμιλος θα έχει 16 ομάδες το λιγότερο (και κάποιοι και 17).
Πάντως, τα τελευταία χρόνια, κάποιες έστω λίγες, ομάδες δεν δηλώνουν συμμετοχή…
Όλα αυτά βέβαια με την υποσημείωση για μια ακόμα φορά ότι: Ακόμα είναι πολύ νωρίς για τον καταρτισμό των ομίλων, που κάθε χρόνο είναι διαφορετικός ανάλογα με τις ομάδες της κάθε Ένωσης. Και θα γίνει γνωστός τον Αύγουστο (κι όχι νωρίτερα, στην τελική κι επίσημη μορφή του).
Βασικό λοιπόν «κλειδί» θα είναι και το αν δηλώσουν όλες οι ομάδες συμμετοχή, γιατί δεν αποκλείονται …αδυναμίες και αποχωρήσεις!

iliaoikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: