ΣΙΝΕ

Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΑΣΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Το Σάββατο 30 Μάη στο Δημαρχείο Καρπερού πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης, ΠΑΣΥ, με ομιλητή το...
Ρίζο Μαρούδα, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ και πρόεδρο της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Λάρισας.

Συμμετείχαν αγρότες και κτηνοτρόφοι από την περιοχή Χασίων και Δεσκάτης. Ο Ρίζος Μαρούδας παρουσίασε τους στόχους της ΠΑΣΥ. Αναφέρθηκε στην αντιαγροτική πολιτική διαχρονικά των ελληνικών κυβερνήσεων, της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της ΕΕ. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στις επιπτώσεις στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους από την εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής ΚΑΠ, καθώς και στην εξοντωτική φορολογία που θα εφαρμοστεί από φέτος.

Στάθηκε στην ανάγκη της ανασυγκρότησης και οργάνωσης του αγροτικού κινήματος, την αναγκαιότητα να δημιουργηθούν μαζικοί και αγωνιστικοί αγροτικοί σύλλογοι παντού, απαραίτητος όρος για να δοθούν μάχες με καλύτερες προϋποθέσεις, να αντιμετωπισθεί η αντιλαϊκή επίθεση και να υπάρξουν κατακτήσεις.

Αναπτύχθηκε γόνιμος προβληματισμός και συνέβαλε στη δημιουργία προσωρινής τριμελούς επιτροπής που ανέλαβε το ρόλο να έρθει σε επαφή με τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής, για τη δημιουργία αγροτικού συλλόγου στο Δήμο Δεσκάτης, σε αγωνιστική κατεύθυνση, με βάση το καταστατικό της ΠΑΣΥ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: