ΣΙΝΕ

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

"Λουκέτο" στα ΣΠΟΡ του Βορρά

Ανήμερα του Αγίου Πνεύματος! Η είδηση σκορπά θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο και όχι μόνο…
Τα ΣΠΟΡ του Βορρά, μια εφημερίδα με ιστορία 35 χρόνων οδεύει προς ...

λουκέτο. Το προσωπικό ενημερώθηκε εντελώς αιφνιδιαστικά να μην πάει σήμερα (1/6) για δουλειά, γιατί η ιδιοκτήτρια εταιρία αποφάσισε την αναστολή της έκδοσης της ιστορικής εφημερίδας.

Τα τελευταία χρόνια, τα ΣΠΟΡ του Βορρά αντιμετώπιζαν μεγάλα οικονομικά προβλήματα, αλλά κατάφερναν να στέκονται όρθια και να βγαίνουν στο περίπτερο, χάρη στην προσπάθεια, την υπομονή και την καλή θέληση των εργαζομένων, που αγάπησαν την εφημερίδα, περισσότερο απ΄ ότι η ιδιοκτησία της.

Μία ιδιοκτησία, που κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να “εξαφανίσει” από τον χάρτη της ενημέρωσης δύο ιστορικούς τίτλους της Βόρειας Ελλάδας, τις εφημερίδες “Μακεδονία” και “Θεσσαλονίκη”, που σήμερα λίγοι γνωρίζουν ότι εξακολουθούν να υπάρχουν, έχοντας συρρικνωθεί σε υπερθετικό βαθμό, και τώρα οδηγεί στο κλείσιμο μια από τις πιο ιστορικές αθλητικές εφημερίδες, όχι μόνο της χώρας, αλλά των Βαλκανίων ολόκληρων…

Περισσότερες λεπτομέρειες για το σχέδιο της αναστολής της έκδοσης δεν έγιναν γνωστές στο προσωπικό.

Την άσχημη είδηση μετέδωσε το μεσημέρι ο γενικός γραμματέας της ΕΣΗΕΜΘ, Βασίλης Κοντογουλίδης...

"Προσωπικά, μόνο θλίψη μπορεί να μου προκαλεί η αναστολής έκδοσης μιας (ακόμη) τόσο ιστορικής εφημερίδας.
Ενα Μέσο, το οποίο επί σειρά ετών αποτέλεσε εφαλτήριο, ώστε να σταδιοδρομήσουν στον χώρο της ενημέρωσης, πολλά σημερινά σημαντικά ονόματα της αθλητικής (κι όχι μόνο) δημοσιογραφίας. Ανάμεσα στις πολλές καινοτομίες των ΣΠΟΡ, ξεχωρίζω την πρωτιά στη δημιουργία ειδικής έκδοσης για τα Τμήματα Υποδομής... το "generation next" (2004), που έδωσε την ευκαιρία στις ακαδημίες ποδοσφαίρου να προβάλλουν το έργο τους.
Εύχομαι τα καλύτερα στους συναδέλφους...

Δώρα Ιωακειμίδου"
acadimies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: