ΣΙΝΕ

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

«Μια συγνώμη για το τέλος» της Λένας Μαντά στα Γρεβενά

Στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών έγινε, τη Δευτέρα 15-Ιουνίου- 2015, στις 8:30 το βράδυ, η παρουσίαση του βιβλίου «Μια συγνώμη για το τέλος» της Λένας Μαντά.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το Βιβλιοπωλείο «Ασυναγώνιστο» του Δημήτρη Αναγνώστου, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών και οι Εκδόσεις «Ψυχογιός».
Περισσότεροι από ενενήντα φίλες και αναγνώστριες των βιβλίων της Λένας Μαντά, παρά την πρόκληση των δύο άλλων ταυτόχρονων εκδηλώσεων στην πόλη, έδειξαν την προτίμηση τους στη συγγραφέα των best sellers.
Την συγγραφέα καλωσόρισε ο Προϊστάμενος της Βιβλιοθήκης Ζαγκανίκας Σίμος.
Η Λένα Μαντά μας μυσταγώγησε στην πλοκή του βιβλίου και μας εξιστόρησε την περιπέτεια της σύλληψης και της συγγραφής του!...


Πρωταγωνίστρια η Μυρσίνη, κόρη του Σαράντη Σερμένη, ο οποίος εκδιώχθηκε από τους γονείς του, επειδή ερωτεύτηκε παράφορα τη γυναίκα του αδελφού του. Άχρωμη η Μυρσίνη, σχεδόν άσχημη, μεγάλωσε σ’ ένα σπίτι όπου έλειπε η αγάπη και υπερτερούσε η αυστηρότητα.
Την πάντρεψαν με τη βία τον Κωστάκη Τσακίρη, για τον οποίο αισθανόταν απέχθεια, αλλά πολύ σύντομα έμεινε χήρα.
Κατόπιν παντρεύτηκε τον Θεμιστοκλή Ιδομενέα, γιο του συνταγματάρχη Μιλτιάδη Ιδομενέα, στα χρόνια της Χούντας, την εποχή που είχαν μπει στο στόχαστρο τόσο οι αριστεροί όσο και οι ομοφυλόφιλοι.
Τέλος συναντά τον Θεόφιλο Βέργο, νόθο γιο του πατέρα της από έναν παράνομο δεσμό. Όλα τα είδε η Μυρσίνη στη ζωή, όλα τα γεύτηκε και όλα τα υπόμεινε λόγω της πουριτανικής κοινωνίας και της συντηρητικής αυταρχικής οικογένειας!.... 


Μόνο ένα δεν της είπαν: «μια συγγνώμη για το τέλος»..
Το ακροατήριο έμεινε προσηλωμένο κάτω από τη ζεστή αφήγηση της συγγραφέα.
Με το τέλος της εξιστόρησης ακολούθησε μια πολύ γόνιμη συζήτηση για το βιβλίο.
Στη διοργάνωση συνέβαλλαν με την εθελοντική τους συμμετοχή η Λίτσα Ταρλατζή και ο Σταύρος Χασπερίδης.





Σίμος Ζαγκανίκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: